Kihasználta hibáinkat az U21-es Eb-címvédő
U21 férfi   |   Csapat   |   2021. október. 12., 19:22
Kihasználta hibáinkat az U21-es Eb-címvédő

A magyar U21-es válogatott túl sok hibát követett el ahhoz, hogy eséllyel vegye fel a harcot Európa egyik legjobb korosztályos csapata ellen, így a németek végül 5-1-re megnyerték a két csapat szegedi Eb-selejtezőjét.

A magyar válogatott a pénteki, lengyelek elleni 2-2-es döntetlent követően a csoport legerősebb együttesével, az eddigi mindhárom Eb-selejtezőjét megnyerő német válogatottal találkozott, amelynek keretében nem mellesleg idei U21-es Eb-aranyérmes labdarúgó is szerepel.

A mieink kezdőcsapatában volt néhány változás a pénteki találkozóhoz képest, Szűcs Kornél, Csontos Dominik és Kiss Tamás került be az együttesbe. A szegedi közönség kitűnő hangulatot teremtett a mérkőzésen, mintegy kétezer néző előtt kezdődött meg a találkozó.

Őrült hajrá után döntetlen Lengyelország ellen

Őrült hajrá után döntetlen Lengyelország ellen

U21-es válogatottunk harmadik Eb-selejtező mérkőzésén a lengyeleket fogadta a szegedi Szent Gellért Fórumban. Gera Zoltán együttese szerzett a második félidő elején vezetést, de a lengyelek előbb egalizáltak, majd előnybe is kerültek. A ráadás perceiben aztán Németh András megszerezte az egyenlítő gólunkat, így 2-2-es döntetlen született.

Tovább

Gera Zoltán bátor játékot kért csapatától a németek ellen, és azt is kiemelte, hogy csak akkor lehet esélyünk az eredményes játékra, ha hiba nélkül teljesít a csapat. A németek próbálták gyorsan magukhoz ragadni a kezdeményezést, mi pedig már az 5. percben elkövettünk egy védelmi hibát, amit ellenfelünk kíméletlenül kihasznált: Shuranov lövését Hegyi még bravúrral védte, a kipattanóra azonban Schade érkezett, és közelről a léc alá bombázott (0-1).

A gól után nem esett szét a játékunk, kihasználtuk, hogy a vezetést tudatában a németek valamelyes visszább álltak, és elsősorban széleken vezetett támadásokkal próbáltunk veszélyeztetni. Ez persze rejtett kockázatokat magában, mert a vendégek a megszerzett labdákkal nagyon gyorsan a kapunk elé értek, vagyis a bátor játék nem mehetett a szervezett védekezés kárára. A 20. percben Skribek jobb oldali szöglete után Szendrei fejelt a kapu fölé.

Hiába volt azonban kiegyenlített a játék, a 32. percben a németek ismét kihasználták, hogy nem védekeztünk kellően határozottan ellenük a kapunk előtt, egy ziccerig játszott akció végé Tillman bombázott 10 méterről, védhetetlenül a bal felső sarokba (0-2). A második német találat megfogta a csapatot, beszorultunk a kapunk elé, de a 39. percben egy parádés kontratámadás végén szépítettünk: Skribek Alen kapott remek indítást Varju Benedektől, befutotta a labdát, majd hajszálpontos passzát követően a kapu előtt érkező Kiss Tamás szintén hajszálpontosan a bal alsó sarokba lőtt (1-2). A félidő hátralévő perceiben egy-két gyors támadással még megpróbálkoztunk, de az eredmény a szünetig nem változott.

A félidőben Gera Zoltán cserélt, Szűcs Kornélt Bukta Csaba váltotta, ami egyértelműen arra utalt, hogy a támadójátékunkat próbáljuk meg erősíteni. Öt perc sem telt az első helyzetünkig, Kerkez Milos bal oldali beadása után Németh András kapura fordult és lőtt, de a német kapus védeni tudott.

Az 53. percben egymás után több játékosunk is hibázott a kapunk előtt, a németek éltek a lehetőséggel, és Shuranov találatával megduplázták az előnyüket (1-3), majd a 66. percben Schadét nem tudtuk feltartóztatni, passzából a ziccerbe kerül Krauss lőtt gólt (1-4). A németek a biztos vezetés tudatában sem vettek vissza, továbbra is támadásban maradtak, ebben a periódusban nem tudtuk kontrákkal megnehezíteni a dolgukat. A 75. percben hármas cserét hajtottunk végre, de a frissítést követően sem tudtunk helyzeteket kialakítani a német kapu előtt.

A szépítés a hajrában sem jött össze, a németeknek azonban még egy helyzete góllá érett: Schade a kapu előtt kapta a labdát, és szinte teljesen üresen lőhetett (1-5), beállítva a végeredményt.

– Egy nagyon erős német válogatott ellen játszottunk, de nem volt törvényszerű, hogy ilyen súlyos vereséggel zárjuk a találkozót. Megvolt a tervünk, és a találkozó egyes periódusaiban ez működött is, ám csak úgy lehetett volna esélyünk szoros eredményre, ha végig koncentráltan, fegyelmezetten védekezünk. Ez ma nem sikerült, túl sok hibát követtünk el, nem védekeztünk elég keményen, és egy ilyen jó csapat, mint a német ezt kíméletlenül kihasználja – értékelt a lefújás után Gera Zoltán.

Magyarország-Németország 20211012
2021.10.12. (kedd)
B csoport
Magyarország HUN
Magyarország
Németország
Németország GER

Magyarország
Magyarország
1
2
5
7
11
13
16
18
19
23
3
Katterbach
6
Keitel
8
Stiller
9
Burkardt
12
Philipp
14
Bauer
15
Thiaw
17
Tillman
19
Mbom
20
Shuranov
21
Schade
Magyarország-Németország 20211012
Németország
Németország
Cserék
Magyarország
Magyarország
3
Csóka Dániel
74'
81'
6
Csonka András
8
Csongvai Áron
82'
9
Tóth-Gábor Kristóf
12
Auerbach Martin
15
Temesvári Attila
17
Bárány Donát
74'
78'
88'
91'
20
Bukta Csaba
45'
21
Komáromi György
74'
82'
93'
Németország
Németország
1
Nico Mantl
4
Frederik Jäkel
5
Armel Bella
70'
78'
7
Nick Bätzner
70'
81'
91'
11
Ansgar Knauff
66'
13
Luca Netz
16
Tom Krauß
58'
65'
79'
79'
18
Jamie Leweling
22
Louis Beyer
66'


Címkék:

Kapcsolódó hírek