Balszerencsés döntetlent játszottunk Lengyelországban
U21 férfi   |   Csapat   |   2022. március. 29., 18:23
Balszerencsés döntetlent játszottunk Lengyelországban

U21-es válogatottunk balszerencsés körülmények között vesztett két pontot Lengyelországban, a házigazdák elleni Eb-selejtezőn. A lengyelek a 94. percben büntetőből mentették 1-1-re a mérkőzést.

U21-es válogatottunk múlt csütörtökön lejátszotta utolsó hazai Eb-selejtezőjét, a hátralévő három idegenbeli meccséből az elsőn Zabrzéban lépett pályára a házigazda lengyelek ellen. A múlt héten Izraelben 2-2-es döntetlent játszó hazaiak még versenyben vannak az Európa-bajnoki részvételért, de a meccs előtt csak a harmadik helyen álltak a csoportjukban. Mi a negyedikek voltunk, de jókora lemaradásunk miatt a második hely megszerzése már nem volt realitás.

Gera Zoltán szövetségi edző hat helyen változtatott a San Marino elleni győztes csapaton, bekerült Balogh Botond, Baráth Péter, Csongvai Áron, Kerkez Milos, Szendrei Norbert és Kiss Tamás is.

Az első perceket követően a lengyelek mezőnyfölényre tettek szert, többet volt a magyar térfélen a labda, de egy-két ellentámadásunk jelezte, hogy lehet keresnivalónk a találkozón. A 19. percben, Benedyczak lövésénél a szerencse is mellettünk állt, mert a kapufáról kifelé pattant a labda, majd az ismétlésből sem tudtak betalálni a lengyelek. A 30. percben Kerkez Milos bal oldali beadása után Kiss Tamás került helyzetbe, de blokkolták 10 méteres lövését, a 35. percben azonban megszereztük a vezetést: egy labdaszerzést követően Baráth és Kiss Tamás kényszerítőzött, előbbi az alapvonal közeléből pontosan passzolt a középen érkező Németh Andráshoz, aki közelről a hálóba továbbított (0–1). Az első félidő vége előtt a hazaiaknak még volt egy kapufájuk, de egyenlíteniük nem sikerült, magyar vezetéssel ért véget a játékrész.

A fordulás után a lengyel válogatott próbálta fokozni a nyomást a magyar kapun, mi továbbra is a szervezett védekezésre építettünk, és ellentámadásokkal igyekeztünk helyzetbe kerülni. A hazaiaknak voltak lehetőségeik, de a védelem hősiesen állta a sarat, valamint Hegyi Krisztiánnak is akadt néhány nagy védése. A hajrában több kontránk végén is megduplázhattuk volna az előnyt, még a legvégén is volt helyzetünk a 0–2-höz. A lehetőségek azonban kimaradtak, a 93. percben pedig a játékvezető befújt egy véleményes tizenegyest a hazaiaknak. Bár Hegyi érezte az irányt, bele is ért a labdába, nem tudta védeni Skoras lövését, így alakult ki az 1-1-es végeredmény.

A magyar válogatott legközelebb júniusban lép pályára Németországban, majd Lettországban zárja a sorozatot.

– Ellentétes félidőket játszottunk, az elsőben sikerült ráerőltetnünk az akaratunkat a hazaiakra, és gólt is tudtunk szerezni. A lengyeleknek voltak ugyan lehetőségeik, de nem tudták azt játszani, amit szerettek volna, nem tudtak mögénk kerülni. A fordulás után kevesebbet birtokoltuk a labdát, nagy nyomás alatt futballoztunk, ezért a végére el is fáradt a csapat, de így is szerezhettünk volna újabb gólt. Csalódott vagyok, hogy egy büntetővel végül kiegyenlített az ellenfél, de büszke vagyok a játékosokra, mert nagyot küzdöttek, és végig a megbeszéltek szerint futballoztak – értékelt a mérkőzés után Gera Zoltán.

Lengyelország-Magyarország 20220329
2022.03.29. (kedd)
B csoport
Lengyelország POL
Lengyelország
Magyarország
Magyarország HUN

Lengyelország
Lengyelország
1
Miszta
4
Piątkowski
6
Poręba
7
Kamiński
8
Żurawski
9
Benedyczak
10
Kozłowski
14
Kiwior
16
Karbownik
20
Zalewski
21
Skóraś
1
4
6
7
17
19
23
Lengyelország-Magyarország 20220329
Magyarország
Magyarország
Cserék
Lengyelország
Lengyelország
3
Krzysztof Kubica
80'
5
Konrad Gruszkowski
11
Filip Marchwiński
45'
48'
13
Mateusz Łęgowski
15
Ariel Mosór
17
Bartosz Białek
65'
19
Maksymilian Sitek
22
Jakub Stolarczyk
23
Mariusz Fornalczyk
45'
55'
Magyarország
Magyarország
3
Csóka Dániel
10
Mezei Szabolcs
11
Skribek Alen
74'
89'
89'
13
Tamás Olivér
75'
95'
16
Hidi M Sándor
85'
90'
18
Radics Márton
80'
92'
20
Szabó Bálint
21
Major Sámuel
22
Veszelinov Dániel


Címkék:

Kapcsolódó hírek