U21: Sztárokkal jöttek, nyerni akarnak a portugálok
U21 férfi   |   Archívum   |   2016. október. 04., 12:23
U21: Sztárokkal jöttek, nyerni akarnak a portugálok

Bár a portugál U21-es válogatott már biztosan megnyerte a 4-es számú Európa-bajnoki selejtezőcsoportot, sztárjaikkal érkezett Gyirmótra, és csütörtök este győzni akarnak a magyarok elleni meccsen is.

A 4-es számú Európa-bajnoki selejtezőcsoportot már biztosan megnyerő, portugál U21-es válogatott Gyirmóton tartott edzést szerdán a másnapi mérkőzés időpontjában 18:45-kor.

A csapat késéssel érkezett meg a hivatalos edzésre, de a játékosok egyáltalán nem tűntek idegesnek, mosolyogva, kisebb csoportokban beszélgetve sétáltak ki a pályára.

A játékosok között ott volt Ruben Neves, a Porto középpályása is, aki 2014-ben már 17 évesen és öt hónaposan bemutatkozott csapatával a Bajnokok Ligájában is, ezzel ő lett a valaha volt legfiatalabb portugál, aki bemutatkozott a BL-ben. Az ellenfél legjobbjai közül szintén ki kell emelni Ruben Semedót, aki a Sporting belső védőjeként nemrégiben a Real Madrid ellen lépett pályára a Santiago Bernabéu Stadionban a BL-ben.

Az U21-es válogatott tagjai elsősorban a hazai bajnokságban futballoznak, a keretben csak négy légiós kapott helyet: Bruno Fernandes (Sampdoria), Joao Teixeira (Wolverhampton), Rony Lopes (Lille), Bruma (Galatasaray).

Bár a portugál válogatott már biztosan ott lesz a 2017-es, lengyelországi korosztályos Eb-n, a magyarok ellen is győzni szeretnének Gyirmóton.

– Az elsődleges célunkat elértük, továbbjutottunk a csoportból. Ennek ellenére minden mérkőzésünket meg akarjuk nyerni, és ez alól a csütörtöki találkozó sem kivétel. Tudjuk, hogy a magyar válogatott jó csapat, de szeretnénk erről a mérkőzésről is győztesen távozni – mondta az mlsz.hu-nak Tobias Figueredo, a portugál válogatott középső védője, aki hangsúlyozta, nem egyéniségek ellen készültek.

Figu|Figueredo szerint a portugálok nyerni jöttek Magyarországra is

– Nem készültünk külön egy magyar labdarúgóra, mert nem egy játékos nyeri meg a meccset, csapatként erős a magyar válogatott. Alaposan kielemeztük a magyarok játékát, úgy gondolom, felkészülten várjuk a csütörtöki Eb-selejtezőt – zárta meccs előtti gondolatait Figueredo.

A portugál labdarúgó-válogatott kerete

Kapusok
André Moreira (Atlético Madrid)
Miguel Silva (Vitória)

Védők
Domingos Duarte (Vitória)
Edgar Ié (Villarreal)
Fernando Fonseca (Porto)
Rebocho (Moreirense)
Ruben Semedo (Sporting)
Simao Azavedo (Braga)
Tobias Figueiredo (Cd Nacional)

Középpályások
Bruno Fernandes (Sampdoria)
Francisco Geraldes (Moreirense)
Joao Carvalho (Benfica)
Joao Teixeira (Wolverhampton)
Rony Lopes (Lille)
Pedro Empis (Sporting)
Ruben Neves (Porto)
Pedro Rodrigues (Benfica)

Csatárok
Bruma (Galatasaray)
Daniel Podence (Moreirense)
Jota (Porto)
Goncalo Guedes (Benfica)
Ricardo Horta (Braga)
Szövetségi kapitány: Rui Jorge

Sérülése miatt Bruno Varela (Vitória) és André Horta (Benfica) nem tartott a csapattal.

Portugália ellen mérhetjük le a fejlődést

A magyar válogatott a 4-es számú selejtezőcsoportban 3 győzelemmel, 2 döntetlennel és 3 vereséggel jelenleg a negyedik helyet foglalja el. A csoportot már megnyerte Portugália, amely 7 győzelemmel és 1 döntetlennel áll, gólaránya 24-1.

A két válogatott összecsapására a gyirmóti Alcufer Stadionban kerül sor október 6-án, 18.45-től. A mérkőzésre a meccsjegy.mlsz.hu weboldalon és a Ticket Express irodáiban váltható belépő. A belépés 16 év alatt ingyenes, a meccsjegyek 500 forintba kerülnek. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Magyarország–Portugália edzésképek


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.