U21: A csapat erejét mutatja, hogy fel tudtunk állni
U21 férfi   |   Archívum   |   2016. október. 07., 11:01
U21: A csapat erejét mutatja, hogy fel tudtunk állni

A magyar férfi U21-es válogatott kétszer is kétgólos hátrányból egyenlített, és végül háromszor is betalált Portugália ellen a két csapat gyirmóti Eb-selejtezőjén. Cseke szerint a küzdeni tudásunk döntött, Baloghnak a Serie A-tapasztalat segített.

A magyar válogatott középcsatára, a Palermóban futballozó Balogh Norbert szerint döntő volt, hogy fizikálisan nemcsak hogy felvettük a versenyt a portugálokkal, de a meccs végét mi bírtuk jobban.

– Tudtuk, hogy a portugál válogatott kiemelkedő játékerőt képvisel, és talán ennek lett a következménye, hogy két szerencsétlen kontragóllal indult a mérkőzés – emlékezett vissza az eseményekre a harmadik magyar gól szerzője, Balogh Norbert.

– Ez után a kért szakmai utasításokat be tudtuk tartani, és szerintem jól játszottunk, különösen a támadóharmadban, ahol sikeresen támadtuk le az ellenfelet. Kiemelném azt is, hogy jobban bírtuk a tempót a 70. perc után: fizikálisan megfelelő állapotban voltunk, és ez a döntő időszakban fontos volt, mert helyzeteket alakítottunk ki, és nyomás alá helyeztül a csoportgyőztes kapuját – mondta a középcsatár az mlsz.hu-nak a mérkőzés után.

Balogh Norbert 19 évesen igazolt a DVSC-ből az olasz élvonalban szereplő US Palermo csapatába, amelyben azóta többször is játéklehetőséget kapott. A portugálok ellen a 78. percben higgadtan lőtte ki Prosser Dániel átadása után a kapu bal alsó sarkát, elmondása szerint a gólnál a Serie A-ban szerzett tapasztalatai is segítették.

1006_hunpor16|Cseke és Prosser építette fel a támadást, melyet végül Balogh fejezett be

– Tudtam, hogy pontos befejezéssel kell zárnom az akciónkat. Ez volt az a pillanat a lövés előtt, amikor a tény, hogy nemrég még a Juventus ellen szerepeltem, erőt és önbizalmat adott.

Cseke Benjámin, az Újpest középpályása rendkívül sokat dolgozott az egész mérkőzésen, az egyenlítés előtti gól előtt pedig ő passzolta át a portugál középpályát, hogy Prosser helyzetbe hozhassa Baloghot.

– Michael Boris arra kért, hogy legyek a védelem előtt futballozó biztosító, hogy ha kontrázni próbálna a portugál csapat, akkor meg tudjam szűrni a támadásokat. Berecz Zsombor játszott mellettem, ő lépett fel a támadásainkkal, nekem elsősorban az volt a feladatom, hogy fegyelmezetten biztosítsak a védőnégyesünk előtt. Úgy gondolom, hogy a meccs során egyre javuló teljesítményt nyújtottunk, és a csapat erejét mutatja, hogy a végén fel tudtunk állni, és kiharcoltuk az egyenlítést – értékelt Cseke a lefújást követően.

A magyar U21-es válogatott október 10-én, Görögországban zárja az Eb-selejtezőket.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

U21: Tanulni kell a győzelemből
Meccsbeszámoló
U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.