Jó játék, de vereség a finnek elleni nyitányon
U19 női   |   Szurkolók   |   2021. október. 20., 15:48
Jó játék, de vereség a finnek elleni nyitányon

Három mérkőzést játszik Dániában Turtóczki Sándor válogatottja. A női U19-es csapat Finnország ellen kezdte meg az Eb-selejtezőt. Ellenfelünk mindkét félidőben egyszer tudta feltörni védelmünket, a végeredmény 2-0 lett.

Finnország ellen kezdjük az Eb-selejtezőt

Finnország ellen kezdjük az Eb-selejtezőt

A női U19-es válogatottunk első ellenfele a finn csapat lesz a dániai Eb-selejtező tornán. A csapat hétfőn utazott a mérkőzések helyszínére és a keddi edzés a finnek elleni felkészülésről szólt. Majd a házigazdák és Törökország ellen is pályára lép Turtóczki Sándor csapata.

Tovább

Az első ellenfelünk a női U19-es Eb-selejtezőn Finnország volt. A csapat egy edzésen vett részt a torna helyszínén, Dániában, majd másnap pályára lépett a fizikálisan nagyon erős finn csapat ellen.

A két válogatott korábban háromszor mérkőzött meg egymással ebben a korosztályban, és döntetlen egyszer sem született: mi egyszer győztünk, a finnek kétszer. A gólkülönbség viszont beszédesebb: mi kétszer, míg ők kilencszer találtak be ezen a három találkozón.

Ellenfelünk rögtön a középkezdésből kapura próbált törni, de védőink meghiúsították a kísérletet. Ezt követően Turtóczki Sándor csapata felvette a kesztyűt és igyekezett kontratámadásokat vezetni. A félidő nagy része így is telt, válogattunk a szervezett védekezésre alapozott, sokáig nem is engedte lövésig a finneket. Először akkor kellett aggódnunk, amikor az esőtől feláztatott pályán kicsúszott kapusunk kezéből a labda, de ekkor is sikerült menteni. Az utolsó 10 percben egy szabadrúgás után nem sokkal kerülte el a kapunkat a labda.

A hajrában egy finn támadást állított meg szabálytalanul Bokor Blanka, így a tizenhatos elől végezhetett el szabadrúgást ellenfelünk: a trükkös lövés megpattant a sorfalon és Kránitz Viktóriáról gurult a bal alsóba (0–1), ezzel a góllal ért véget a félidő.

A szünetig a finnek hat lövéssel próbálkoztak – többségében a félidő második részében –, abból kettő talált kaput, mi azonban egyszer sem veszélyeztettünk.

A folytatásra frissített csapatán Turtóczki Sándor szövetségi edző, Székely Zsófia helyére Sali Rebeka állt be.

A második játékrész elején kapusunk, Török Noémi jó teljesítményére volt szükségünk, hogy elkerüljük a gólt: előbb egy lövést ütött ki, majd a szöglet után is mentett.

Huszonöt perccel a vége előtt Vida Boglárkát ugratták ki a társak, de a kapus gyorsabb volt és elhúzta előle a labdát. Hamar jött a válasz, a 67. percben ők tudták átjátszani a labdát, és egy szintén megpattanó beadásból – a menteni igyekvő Török Noémi rosszul ért a labdához – kétgólosra növelték az előnyüket (0–2).

Az újabb találatra cserével reagált a szövetségi edző, Kiss-Lantos Hanna érkezett Vida Boglárka helyett. Az utolsó negyedórában is küzdöttünk a szépítésért, ám az ellenfél masszívan védekezett, és hatékonyan szűrte a támadásainkat. A legnagyobb helyzetet a 85. percben hagytuk ki, amikor egy szabadrúgást követően Siber Glória találta el a keresztlécet. A mérkőzés utolsó szakaszában a mezőnyben zajlott a játék, a végeredmény 2–0 maradt.

– Az erősebb csapat nyert, de nem adtuk olcsón a bőrünket. A torna további részében is a mai játékot kell hoznunk, egy kicsit több figyelemmel. Az első gól elkerülhető lett volna, ami egy megpattant pontrúgásból született. Fontos, hogy végig ragaszkodtak a lányok a megbeszéltekhez, rengeteget dolgoztak, és ez az eredmény ez ellen a csapat ellen elfogadható. Ma úgy tudunk lejönni a pályáról, hogy mi mindent megtettünk, de nyert a jobbik csapat. Természetesen nem azért vagyunk itt a tornán, hogy minél kisebb arányú vereségeket szenvedjünk, hanem hogy eredményesek legyünk. Megpróbálunk a következő mérkőzésen javítani, ami nem lesz könnyű, mivel a dán is egy nagyon erős csapat – mondta az mlsz.hu-nak a találkozó után Turtóczki Sándor szövetségi edző.

Magyarország-Finnország 2021-10-20
2021.10.20. (szerda)
Magyarország HUN
Magyarország
Finnország
Finnország FIN

Magyarország
Magyarország
6
7
13
14
16
18
2
Hillberg
3
Heininen
5
Heikkilä
8
Mansaray
10
Forsblom
11
Sevenius
12
Tuomi
13
Sarjanoja
14
Nurmi
15
Hillberg
19
Määttä
Magyarország-Finnország 2021-10-20
Finnország
Finnország
Cserék
Magyarország
Magyarország
4
Benke Dorka
8
Sain Anna
9
Sali Rebeka
45'
62'
68'
11
Varró Veronika
12
Dobó-Nagy Boglárka
17
Kiss-Lantos Hanna
71'
19
Siber Szófia
20
Antalicz Alexandra
23
Németh Mirtill
Finnország
Finnország
1
Nanna Leivonen
4
Venla Lamberg
6
Daniela Tolonen
77'
9
Ella Koivu
16
Tuuli Viinikka
85'
17
Lotta Lindström
71'
88'
18
Tao Stark
20
Oona Jääskeläinen
85'

Török Noémi, Peónia Zsófia, Székely Zsófia (Sali Rebeka 45.), Bokor Blanka, Nagy Fanni, Tenyei-Tóth Rebeka, Árvay Hanna, Gaál Rebeka, Kránitz Viktória, Vida Boglárka (Kiss-Lantos Hanna 71.), Siber Glória


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen
Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...

Nehéz csoportban kell helytállnia a női U19-es válogatottnak
Meccsbeszámoló
Szoros meccsen vereség - így búcsúztak női U19-eseink a felkészülési tornától

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...