Magabiztos sikerrel kezdtük az Eb-selejtező tornát
U19 női   |   Mérkőzések   |   2022. október. 05., 17:43
Magabiztos sikerrel kezdtük az Eb-selejtező tornát

A Turtóczki Sándor vezette női U19-es válogatott végig nagy fölényben játszott a walesiek elleni Eb-selejtezőn, és helyzeteiből hármat kihasználva magabiztosan győzött.

Női U19-es válogatottunk megkezdte szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban. Turtóczki Sándor együttese házigazdaként szerepel az A divízió őszi selejtezőjében, csoportjában az olasz, a walesi és a szerb válogatott kapott helyet. A minitorna majdani utolsó helyezettje tavasszal a B divízióban folytatja, míg az első három csapat ugyanekkor az Eb-szereplésért léphet pályára.
 
A mieink sorsolása kimondottan peches volt, hiszen a B divízióból feljutó szerbek remek játékerőt képviselnek, a walesiek kellemetlen játékstílusukról ismertek, a csoport favoritjának számító olasz válogatott pedig rendszeres résztvevője az Európa-bajnokságoknak. 
 
A mieink szerdán, a torna nyitónapján kellemes kora őszi időben léptek pályára Telkiben a Wales elleni találkozón. Az első öt percben két hatalmas helyzetet is kidolgoztunk, de a befejezés egyik esetben sem volt pontos. A folytatásban is a magyar válogatott dominált, de a walesiek is vezettek egy-egy veszélyes akciót a jobb szélen. A 24. percben megszereztük a vezetést: a játékvezető kezezésért ítélt büntetőt a magyar válogatottnak, Siber Glória pedig magabiztosan értékesítette a tizenegyest (0-1).
 
 
A félidő második felében is jelentős fölényben futballoztunk, és a 45. percben sikerült megduplázni az előnyt, Tuza Petra éles szögből, a tizenhatoson kívülről emelt a hosszú sarokba (0-2). 

A második játékrész magyar helyzetekkel indult, perceken belül kétszer is a kapufa mentette meg a vendégeket az újabb góltól. Nem volt benne a meccsben, hogy bármikor szorossá válhat, de a mieink nem elégedtek meg a kétgólos vezetéssel, mindent megtettek annak érdekében, hogy egy harmadik góllal végleg lezárják a találkozót. Ez a 83. percben meg is történt, Siber Glória 18 méteres lövése után a labda a léc alatt vágódott a kapuba (0-3).
 
A lefújásig több gól nem született, a magyar válogatott nagyon magabiztosan, és teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót. A mieink szombaton 14.30-tól az olaszokkal ma 2-2-es döntetlent játszó szerbek ellen lépnek pályára Telkiben.
 
– Voltak nehézségeink a felkészülés során, de a mai napon még engem is meg tudtak lepni a lányok, mert végig kiválóan játszottak. A rendelkezésre álló rövid idő ellenére a selejtezőre összeállt a csapat, mentálisan is erősek voltunk, megérdemelt győzelmet arattunk. Ezzel a sikerrel a legfontosabb cél, a bennmaradás szinte biztosra vehető, de úgy érzem, hogy benne van a lányokban, hogy a hátralévő két találkozón is jó eredményt érjenek el, és szépen zárják ezt a tornát – értékelt Turtóczki Sándor a lefújás után.

 
Wales-Magyarország
2022.10.5. (szerda)
Wales WAL
Wales
Magyarország
Magyarország HUN
Wales
Wales
1
Valentine
2
Reynolds
3
Purchase
4
Williams
5
H. Smith
6
Z. Smith
7
Mcateer
8
Billingham
9
Poole
10
Mcgowan
14
Taylor
1
10
13
16
18
21
Wales-Magyarország
Magyarország
Magyarország
Cserék
Wales
Wales
11
Tegan Mcgowan
55'
62'
85'
86'
89'
12
Emily Roberts
15
Ella Hilliard
78'
16
Faye Hillier-Knox
17
Megan Curran
78'
18
Tianna Teisar
62'
87'
92'
19
Olivia Owen
20
Jessica Collyer
22
Ella Humphrey
62'
Magyarország
Magyarország
4
Somogyi Diána
6
Bokor Blanka
71'
75'
91'
7
Székely Zsófia
8
Sipőcz Virág
80'
88'
12
Dobó-Nagy Boglárka
15
Molnár Adelina
17
Benke Annamária
19
Kiss-Lantos Hanna
71'
23
Németh Mirtill
80'

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket
Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...

Női U19-es Eb-selejtező: felvettük a versenyt a svédekkel, de elmaradt a pontszerzés
Meccsbeszámoló
A románok magabiztos legyőzésével zártuk az Eb-selejtezőt

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...