Női U19: szenzációs győzelemmel csoportgyőztes a válogatott
U19 női   |   Archívum   |   2016. október. 25., 16:45
Női U19: szenzációs győzelemmel csoportgyőztes a válogatott

Női U19-es válogatottunk 2-0-ra legyőzte a dánokat a Montenegróban rendezett Eb-selejtező minitorna utolsó játéknapján, és csoportgyőztesként jutott a tavaszi elitkörbe.

A Turtóczki Sándor vezette magyar együttes a montenegróiak 6-0-ás legyőzése mellett 1-1-es döntetlent ért el a szlovákok ellen, így az utolsó játéknap előtt még nem volt biztos a továbbjutása a csoportból. A keddi ellenfél a minitorna toronymagas favoritja, a dán válogatott volt, amelynek erejéről mindent elmond, hogy az előző játéknapon 10-1-re győzte le a korábban velünk döntetlenező szlovákokat.

Az esélyek tehát nem a mieink mellett szóltak, ennek ellenére a magyar válogatott végig egyenrangú ellenfele volt a dán csapatnak. Labdabirtoklásban jobbak voltak ugyan a skandinávok, de a mieink taktikája nem a labda tartására épült, hanem a védőharmadban való szervezett, fegyelmezett játékra, és az ott megszerzett labdák hatékony megjátszására.

A védekezésünk végig kiválóan működött, a dánok a teljes mérkőzésen mindössze két-három alkalommal tudtak komolyabb lehetőséget kialakítani, ezeket leszámítva inkább felívelésekkel próbálkoztak. Az első félórában még főképp a védekezésre koncentrált a magyar csapat, ezt követően azonban egyre bátrabbá vált támadásban, és egyre gyakrabban jutott el a dán kapuig.

A második félidőben már látszott, hogy akár nagy meglepetés is születhet a meccsen, a dán kapusnak is be kellett mutatnia néhány nagy védést. A játék képe alapján egyáltalán nem volt meglepetés, hogy a 70. percben megszereztük a vezetést: egy jó tempójú, pontos kontratámadás végén Szakonyi Emese futott el a jobb oldalon, beadására Gelb Mónika érkezett, és a rövid saroknál szép mozdulattal továbbított a hálóba (1-0). Három perccel később jött a második magyar gól, egy ellentámadás végé Süle Dórához került a labda, aki középen két csellel becsapta védőjét, majd 15 méterről a hálóba lőtt (2-0). A hátralévő időszakban a dánok elkeseredetten próbáltak szépíteni, de hiába, az utolsó pillanatokban csak egy kapufáig jutottak, az eredmény a lefújásig nem változott. Győzelmével a magyar válogatott megnyerte csoportját, és várhatja a tavaszi elitkör sorsolását.

- Igazi csapatként működött ma a válogatott, minden a helyén volt, a játékosok végig jól végezték a dolgukat, betartották a megbeszélt taktikai feladatokat. Roppant elszánt volt a társaság, az összes játékos nagyon akarta a továbbjutást, és egy igazán előremutató teljesítménnyel rukkoltunk elő. Végig nagyon jól védekeztünk, a második félidőben a középpályánk is kitűnően játszott, veszélyesek voltunk az ellenfél kapuja előtt. Emellett jól osztottuk be az erőnket, a végén is tudtunk plusz energiát mozgósítani. Gratulálok a lányoknak a mai teljesítményhez, ez igazán szép munka volt! - mondta a mérkőzést követően Turtóczki Sándor szövetségi edző.

Magyarország-Dánia 2-0 (0-0)
Magyarország: Varga Luca - Fél Patrícia, Csigi Eszter, Németh Hanna, Pilán Tímea (Fél Alexandra, 46.) - Grúber Brigitta, Turányi Lilla, Csányi Diána - Szakonyi Emese, Süle Dóra (Kiss Stella, 86.), Krascsenics Petra (Gelb Mónika, 60.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: Megnehezítettük a világelitbe tartozó spanyolok dolgát
Női U19: Megnehezítettük a világelitbe tartozó spanyolok dolgát

A hazai rendezésű Eb-elitkör 1. csoportjának második mérkőzésén a magyar női U19-es válogatott végig nagy szívvel küzdött a világelitbe tartozó ...

Női U19: Tisztes helytállás Belgium ellen
Meccsbeszámoló
Női U19: Magabiztos győzelem Oroszország ellen

A hazai rendezésű Eb-elitkör 1. csoportjának második mérkőzésén a magyar női U19-es válogatott végig nagy szívvel küzdött a világelitbe tartozó ...