• Hírek

U19-es Európa-bajnokság:Svein Oddvar Moen vezeti az olasz-magyar elődöntőt

Az UEFA illetékesei kijelölték a két elődöntő játékvezetőit. Az Olaszország - Magyarország mérkőzésen (szerda 17. 30, Plzen) a norvég Svein Oddvar Moen bíráskodik, a két asszisztens a máltai Konrad G. Borg és a holland Sander Van Roekel, a negyedik játékvezető pedig a skót William Collumot lesz.

U19-es Európa-bajnokság: Szerda, Plzen, magyar-olasz: várják a szurkolókat

Minden előkészület megtörtént, sor került az utolsó hivatalos egyeztetésre az Európai Labdarúgó Szövetség és a helyi szervezők képviselőivel, így már semmi akadálya nincs annak, hogy a magyar szurkolók gondtalanul élvezhessék Plzenben az U19-es Európa-bajnokság elődöntőjében sorra kerülő magyar-olasz mérkőzést.

U19-es Európa-bajnokság: MLSZ-vendégek a szurkolók a szerdai, olasz-magyar elődöntőn!

Még el sem kezdődtek a vasárnapi utolsó csoportmeccsek a csehországi U19-es Eb-n, amikor a magyarok máris elkönyvelhettek egy győzelmet, egy jelentős sportdiplomáciai sikert: az MLSZ irányítói elérték ugyanis a szervezőknél, hogy csapatunk szerdai, Olaszország elleni elődöntőjét a két lehetséges közül a nagyobb, s autópályán jobban megközelíthető plzeni stadionban játszhassa, 17. 30 órai kezdettel.

Huszonnégy éve nem szerepeltünk ilyen jól

Korosztályos válogatottunk az 1984-es, a Szovjetunióban aratott Eb-győzelem óta nem szerepelt ilyen remekül kontinenstornán, az elmúlt huszonnégy év során az ötödik helyezés volt a legjobb eredményünk. U20-as világbajnokságra eddig összesen háromszor jutottunk ki, a legutóbb 1997-ben - jövőre azonban ott leszünk az egyiptomi vb-n.

Németország Eb-t akar nyerni

A magyar válogatotthoz hasonlóan a csehországi U19-es Európa-bajnokságon mindkét eddigi meccsét megnyerte a következő, s egyben utolsó csoportellenfél, a német válogatott is. A szövetségi edző, Horst Hrubesch (az egykori Európa-bajnoki és vb-ezüstérmes csatár) szerint csapatának csak egyetlen célja lehet a kontinensbajnokságon: a győzelem. Annál is inkább, mivel éppen úgy ötödször vesz részt U19-es Eb-n a német csapat, mint a spanyol, viszont még sohasem tudta megnyerni a sorozatot.

Képernyőn két következő Eb-meccsünk

U19-es együttesünk remek Európa-bajnoki rajtja alaposan felkeltette a szurkolók érdeklődését a további szereplés iránt. Számos e-mail és telefonhívás érkezett az MLSZ-be, amelyben azt tudakolják, lehet-e látni a tévében válogatottunk következő két találkozóját. Ezúton tájékoztatjuk honlapunk látogatóit, hogy a csütörtöki, Spanyolország elleni, 18 órakor kezdődő mérkőzést az Eurosport 2, a vasárnap 20 órakor sorra kerülő Németország elleni meccset pedig az Eurosport közvetíti egyenes adásban.

Főszponzoraink
Szponzoraink

Minden jog fenntartva 2017