U19: Az örmények ellen harcolhatjuk ki a továbbjutást
U19 férfi   |   Mérkőzések   |   2016. november. 13., 13:34
U19: Az örmények ellen harcolhatjuk ki a továbbjutást

U19-es válogatottunk kedvező helyzetből várhatja utolsó Eb-selejtezős csoportmérkőzését Jerevánban, de még korántsem biztos, hogy ott lehet a tavaszi elitkörben.

A magyar válogatott csütörtökön az olaszok ellen egy olyan mérkőzésen maradt alul, amelyen játéka és helyzetei alapján pontot érdemelt volna, de szombatra túltette magát a csalódáson a csapat, és nagy csatában, egy végig kiegyenlített mérkőzésen legyőzte a svájciakat. A továbbjutás szempontjából fontos volt a szombati siker, de a svájciak legyőzése csak akkor ér valamit, ha a keddi utolsó játéknapon sikerül bebiztosítani a továbbjutást. Az MLSZ TV a svájciak elleni meccs után a csapat két kiemelkedően teljesítő játékosát, a két gólt szerző Tóth Bencét, valamint Tóth Mátét kérdezte a szombati összecsapásról, valamint a keddi, örmények elleni mérkőzésről.

- Ma még lehet örülni a győzelemnek, de holnaptól el kell felejteni ezt a meccset. Az örmények két vereségük után bizonyára meg akarják mutatni, hogy tudnak jól játszani - mondta a szombati meccs lefújása után a Puskás Akadémia védője, Tóth Bence, aki első gólja előtt maga sem gondolta, hogy jó 30 méterről sikerül bevennie a svájciak kapuját.

 

Az utolsó játéknap izgalmasan alakulhat, még a hatpontos olaszok sem érezhetik páholyban magukat, ha alulmaradnak a svájciak ellen, könnyen visszacsúszhatnak a harmadik helyre. Más kérdés, hogy akár a magyar válogatott is lehet harmadik, még egy keddi győzelem esetén is (ez esetben akkor jutna tovább a tavaszi elitkörbe, ha hat pontjával az összes selejtezős csoport legjobb harmadikja lenne).

- Kötelező a győzelem, de ugyanúgy kell nekiállni annak a mérkőzésnek, mint az olaszok és a svájciak elleninek. Szervezett örmény válogatottra számítunk, nehéz meccs vár ránk kedden - fogalmazott Tóth Máté, a Haladás középpályása.

Az örmény válogatott a szombati mérkőzésen egészen az utolsó pillanatokig 1-1-re állt az olaszok ellen, akik végül a 93. percben értékesített büntetővel tudták megszerezni a három pontot.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Bravúros győzelemmel zárta az évet az U19-es válogatott
Bravúros győzelemmel zárta az évet az U19-es válogatott

Emberhátrányban is tudtunk gólokat lőni az olaszoknak a két csapat Recanatiban rendezett felkészülési mérkőzésén, és 3-2-es győzelemmel zártuk az ...

Legyőztük Ausztriát, elitkörben az U19-es válogatott
Meccsbeszámoló
Három gól és győzelem Olaszország ellen

Emberhátrányban is tudtunk gólokat lőni az olaszoknak a két csapat Recanatiban rendezett felkészülési mérkőzésén, és 3-2-es győzelemmel zártuk az ...