U17, U19: Elkészült az elitkör csoportbeosztása
U17 férfi   |   Mérkőzések   |   2016. december. 13., 12:31
U17, U19: Elkészült az elitkör csoportbeosztása

Az UEFA kisorsolta a korosztályos férfi válogatottak elitkörének csoportbeosztását, valamint a 2017/2018-as Eb-kvalifikáció selejtezőcsoportjait.

Korábban még sosem volt rá példa, hogy mind a férfiaknál, mind a nőknél az elitkörben képviseltesse magát az U17-es és az U19-es korosztály is, de Bernd Storck, a magyar szövetség szakmai igazgatója szerint csak a további fejlődés lehet a cél.

– Számunkra nagyon fontos, hogy ott lehetünk az európai elitben, hiszen ez lehetőséget teremt a játékosoknak ebben a fontos, érzékeny korszakban a további munkára, fejlődésre. Mindig is azt vallottam, az erős ellenfelekkel szembeni megmérettetésnél semmi nem szolgálja jobban az egyéni- és a csapatszintű fejlődést. Az előttünk álló kemény meccseken mindenki a saját bőrén érezheti majd a tudásszintjét, illetve azt, hogy miben kell még fejlődnie. Az elitkörben már a legjobbak ellen kell felvenni a küzdelmet – Izraelről, például, nem biztos, hogy mindenki kapásból tudja, milyen komoly játékerőt képvisel ez a korosztály, de ezzel nekünk most nem kell foglalkoznunk, csak a saját tudásunk fejlesztésével, az előttünk álló munkával. A magyar akadémiákról több nagy tehetség is kikerült, és bízom benne, hogy hosszú távon tudunk fejlődni válogatott szinten is. Szeretnénk távlatban gondolkodni az utánpótlásban: ahogy arra már korábban is volt példa, most is elképzelhető, hogy a legjobb U17-esek az U19-eseknél is kipróbálhatják magukat. Egyetlen célunk a fejlődés! – értékelte röviden a sorsolást az mlsz.hu-nak Bernd Storck.



A 2017-es U17-es Európa-bajnokságnak Horvátország ad majd otthont május 3-19. között. A tornán összesen 16 csapat szerepel majd, a sorozatban a 2000. január 1. után született játékosok vehetnek részt. A magyar válogatott a 2-es csoportba kapott besorolást.

2-es csoport: Oroszország, Izrael, Magyarország, Norvégia

Az U17-es elitkört 2017. március 21-26. között rendezik majd, a 2-es csoport küzdelmeinek Magyarország ad otthont. A nyolc csoportgyőztes mellett a hét legjobb második helyezett kvalifikálja magát a horvátországi Eb-re.


A 2018-as U17-es Európa-bajnokságnak Anglia ad majd otthont. A tornára 16 csapat vívhatja ki a részvétel jogát a selejtezőcsoporton, majd az elitkörön keresztül. A magyar válogatott a 9-es selejtezőcsoportba került. A sorozatban a 2001. január 1. után született játékosok vehetnek részt. A csoportokból az első két helyezett, illetve a négy legjobb harmadik kvalifikálja magát az elitkörbe. Németország és Portugália csak az elitkörben kapcsolódik be a küzdelmekbe, Anglia rendezőként automatikusan ott lesz az Eb-n.

9. csoport: Hollandia, Wales, Magyarország, Koszovó

A selejtezőkörnek Magyarország ad majd otthont 2017. október 10-16. között.



A 2017-es U19-es Európa-bajnokságnak Grúzia ad majd otthont július 2-15. között. A házigazda grúzok mellett 7 csapat vívhatja ki a részvétel jogát az elitkörön keresztül. A sorozatban az 1998. január 1. után született játékosok vehetnek részt, a magyar válogatott a 6-os csoportba került a sikeresen megvívott selejtezőcsoport küzdelmeit követően.

6. csoport: Ausztria, Csehország, Magyarország, Skócia

Az U19-es elitkört 2017. március 21-28. között rendezik majd Csehországban a 6. csoportban, minden csoportból csak a győztes jut ki az Európa-bajnokságra.


A 2018-as Európa-bajnokságnak Finnország ad majd otthont. A tornára 8 csapat vívhatja ki a részvétel jogát a selejtezőcsoporton, majd az elitkörön keresztül. A magyar válogatott a 4-es selejtezőcsoportba került. A sorozatban az 1999. január 1. után született játékosok vehetnek részt. A csoportokból az első két helyezett kvalifikálja magát az elitkörbe. Spanyolország és Portugália csak az elitkörben kapcsolódik be a küzdelmekbe, Finnország rendezőként automatikusan ott lesz az Eb-n.

4. csoport: Hollandia, Szlovénia, Magyarország, Málta

A selejtezőkört Hollandiában rendezik majd 2017. október 4-10. között.

A nőknél már korábban kisorsolták az Eb-selejtezős ellenfeleinket.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Telki Kupa: Kevés volt a kétgólos előny a horvátok ellen
Telki Kupa: Kevés volt a kétgólos előny a horvátok ellen

U17-es válogatottunk az első félidőben kétgólos előnyt szerzett a horvátok ellen a Telki Kupa nyitónapján, de a vendégek a fordulás után ...

Döntetlent játszott az angolokkal az U17-es válogatott
Meccsbeszámoló
Vereség az írektől, búcsúztunk az Eb-től

U17-es válogatottunk az első félidőben kétgólos előnyt szerzett a horvátok ellen a Telki Kupa nyitónapján, de a vendégek a fordulás után ...