U19: Sztojka-duplával nyertünk az észtek ellen
U19 férfi   |   Csapat   |   2021. október. 09., 19:34
U19: Sztojka-duplával nyertünk az észtek ellen

Férfi U19-es válogatottunk Gyirmóton lejátszotta második mérkőzését is a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtező tornán. Az észt válogatott az első félidőben tartotta a gólnélküli döntetlent, de a Sztojka Dominik 73. és 81. percben szerzett góljaival 2-0-ra megnyertük a mérkőzést, és ezzel kiharcoltuk a csoportból való továbbjutást.

U19-es válogatottunk a fehéroroszok 2-1-es legyőzése után a csoportkört az Ausztria elleni 4-0-s vereséggel kezdő észt csapatot fogadta Gyirmóton. Tímár Krisztián három helyen változtatott az első fordulóban pályára lépő kezdőcsapaton, Török Kevin, Farkas Botond és Redzic Damir került be az együttesbe.

U19-es Eb-selejtező: Győzelem a Fehéroroszország elleni nyitányon

U19-es Eb-selejtező: Győzelem a Fehéroroszország elleni nyitányon

Férfi U19-es válogatottunk 2-1-es győzelemmel kezdte meg szereplését a hazai rendezésű Eb-selejtező tornán, Fehéroroszország ellen.

Tovább

Ahogyan arra számítani lehetett, a magyar válogatott jelentős mezőnyfölényt alakított ki már a találkozó elején, és ezt egészen a szünetig megtartotta. A mieink már az ellenfél védőharmadában letámadtak és megpróbáltak labdát szerezni, s miután ez legtöbbször sikerült is, az ellenfél nem tudott támadásokat építeni, a magyar válogatott jókora labdabirtoklási fölényben futballozott. Az észtek viszont fegyelmezetten védekeztek, és bár így is volt néhány helyzetünk, a befejezéseink nem voltak kellően pontosak, ezért az első 45 percben nem sikerült bevenni a vendégek kapuját.

A szünetben egy magyar csere volt (Farkas Botond helyére Kerezsi Zalán állt), míg az észtek három cserelehetőségüket is kihasználták. Ellenfelünk bátrabban kezdte a második játékrészt, veszélyesebbé vált a játéka, kiegyenlítettebbé tette a mérkőzést. Tímár Krisztián bő tíz perc után frissített a támadósorban, Gera Zalán és Szendrei Ákos jött be a pályára a két középcsatárunk helyére, majd a játékrész felénél Nagy Olivér állt be.

A 72. percben Török Kevin megsérült, így kihasználtuk utolsó cserelehetőségünket is, Szujó Attila foglalta el a helyét. Egy perccel később megszereztük a vezetést: Sztojka Dominik mesterien vette át Kerezsi Zalán passza után a labdát, majd 18 méterről, jobb külsővel a jobb alsó sarokba lőtt (1-0).

Az észtek a folytatásban nagyobb kockázatot vállaltak, de ez lett a vesztük, a 80. percben a Benczenleitner ellen elkövetett szabálytalanságért tizenegyest kaptunk, amelyet Sztojka értékesített (2-0). Az utolsó pillanatokban akár tovább növelhettük volna az előnyt, de a hajrában kidolgozott lehetőségekből nem lett gól, így 2-0-ra győztük le az észt csapatot.

A csoport másik mai mérkőzésén utolsó ellenfelünk, Ausztria 1-1-et játszott a fehéroroszokkal, így a mieink vezetik a négyest, és a keddi utolsó forduló eredményétől függetlenül kiharcolták a csoportból való továbbjutást.

Nagyon boldogok voltunk az első gól után, nagyon sok energiába telt feltörni az ellenfelet. A félidőben is mondtuk a fiúknak, hogy extra teljesítményre van szükség. Dominikról tudtuk, hogy benne van egy ilyen megvillanás, de most meg is mutatta. Hátul nem sokat engedtünk az ellenfélnek, és biztos voltam benne, hogy előbb-utóbb feltörjük a védelmét. Nagyon jó a csapategység, győzelemre éhes a társaság, ez ma is látszott, a találkozó végén még akár több gólt is lőhettünk volna. Az osztrákok ellen kombinatívabb játékot tervezünk, szeretnénk ott is bizonyítani – nyilatkozta a mérkőzés után Tímár Krisztián szövetségi edző.

Magyarország-Észtország
2021.10.9. (szombat)
2022-es U19-es Európa-bajnokság, őszi selejtezőkör
Magyarország HUN
Magyarország
Észtország
Észtország EST

Magyarország
Magyarország
1
8
13
16
17
1
Lagus
2
Kiivit
3
Tõugjas
4
Kallas
5
Nikolajev
10
Vetkal
13
Viidas
14
Liit
18
Smirnov
19
Usta
20
Kõre
Magyarország-Észtország
Észtország
Észtország
Cserék
Magyarország
Magyarország
5
Alaxai Áron
10
Szendrei Ákos
58'
11
Kerezsi Zalán
45'
71'
83'
85'
88'
12
Molnár Zsombor
14
Szujó Attila
70'
18
Gera Zalán
58'
61'
78'
19
Vas Gábor
20
Fodor Péter
23
Nagy Olivér
66'
77'
Észtország
Észtország
6
Andreas Vaher
7
Henri Leoke
64'
8
Tristan Toomas
75'
84'
9
Nikita Ivanov
45'
70'
90'
91'
11
Danil Kuraksin
45'
54'
62'
78'
12
Miikael Johann
15
Martin Jälle
45'
64'
17
Marten Henrik
22
Maico Rimmel

Az utolsó játéknap programja:

Október 12.,

Észtország-Fehéroroszország, 15.00, Alcufer Stadion, Gyirmót
Magyarország-Ausztria, 15.00, ETO Park, Győr


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...