Horvát U19-es győzelem, elszálltak az Eb-remények
U19 férfi   |   Csapat   |   2019. március. 23., 18:50
Horvát U19-es győzelem, elszálltak az Eb-remények

A magyar U19-es válogatott nem tudott pontot szerezni a házigazdák elleni elitkörös selejtezőn Dugopoljében, így az utolsó, németek elleni csoportmérkőzésnek már nem lesz tétje a mieink számára.

U19-es válogatottunk a horvátországi Eb-selejtező elitkör első fordulójában 0-0-s döntetlent ért el a norvégokkal, úgy, hogy a meccs utolsó félórájában Csóka Dániel kiállítása miatt emberhátrányban futballozott. A norvégok elleni döntetlen értékét jelzi, hogy a második fordulóban az északiak teljesen megérdemelten győzték le 1-0-ra a német válogatottat.

Szombat délután a házigazda horvátokkal mérkőzött meg Németh Antal csapata Dugopoljéban. Mindkét csapat győzelmi kényszerben lépett pályára, a hazaiak ugyanis az első fordulóban 2-1-re kikaptak a németektől, így egy újabb pontvesztéssel minden esélyük elszállt volna a továbbjutásra. A mi helyzetünk egy kicsivel volt csak jobb, még egy második döntetlen is jelentősen lecsökkentette volna továbbjutási esélyeinket.

Németh Antal több helyen is változtatott a szerdai kezdőcsapatán. Csóka Dániel mellett Szendrei Norbert is eltiltását töltötte a horvátok ellen, visszatérhetett viszont a korábbi eltiltását letöltő Schön Szabolcs, Csonka András duó, mellettük Bencze Márk és Temesvári Attila is lehetőséget kapott a találkozón.

Nem kezdtük rosszul a mérkőzést, de néhány perc után a horvátok átvették az irányítást, nem találtuk az agresszív letámadásuk ellenszerét, és néhány labdaszerzésükből helyzeteket is ki tudtak alakítani. Az első nagy lehetőségnél Kovács Péter bravúrral védett, de a 18. percben, egy bal oldali szabadrúgásból megszerezték a vezetést a hazaiak: a belőtt labdára Bosko Sutalo érkezett, és Kovács Péter mellett a hálóba passzolt (0-1). A magyar válogatott egy sistergős kapufával válaszolt, Kiss Tamás próbálkozása után a kapus közreműködésével kifelé pattant a bal kapufáról a labda. A félidő közepén hullámvölgybe került a magyar csapat, nehezen jutottunk el az ellenfél kapujáig, a horvátok előtt viszont adódott egy-két lehetőség. A szünetig nem tudtunk újítani, egygólos hátrányban ért véget a félidő.

A második játékrész nagyon rosszul kezdődött, Antonio Marin 22 méterről, szabadrúgásból tekert védhetetlenül a kapunk jobb oldalába (0-2). A folytatásban sem állt össze a támadójátékunk, nem tudtuk megbontani a hazaiak védelmét, így helyzetekig sem jutottunk el. Húsz perccel a mérkőzés vége előtt Németh Antalnak kockáztatnia kellett, átszervezte a csapatot, és Torvund Alexander, valamint Szerető Krisztofer után Csoboth Kevin is beállt. A horvátok azonban taktikusan játszottak, veszélyes ellentámadásokat vezettek, és újabb helyzeteket alakítottak ki. 

A hajrában sem sikerült újítanunk, a horvátok magabiztosan őrizték előnyüket, és végül 2-0-ra megnyerték a mérkőzést. A magyar válogatott vereségével már biztosan nem nyerheti meg a csoportot (csak az első helyezett kvalifikálja magát az Európa-bajnokságra), így a keddi, németek elleni zárómérkőzésnek ebből a szempontból nem lesz tétje.

– Ezen a mérkőzésen nem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani amire képesek vagyunk, az első kapott gól után nem volt meg a játékunkban a ránk jellemző szervezettség. Az első félidőben még voltak lehetőségeink, a második kapott gól után azonban nem tudtunk újítani. Két pontrúgásból kaptuk a gólokat, de ezzel együtt el kell ismernünk, hogy ma jobb volt a horvát válogatott – értékelt a mérkőzés után Németh Antal szövetségi edző.

Magyarország-Horvátország 2019-03-23
2019.03.23. (szombat)
Magyarország HUN
Magyarország
Horvátország
Horvátország CRO

Magyarország
Magyarország
Németh Antal
6
10
11
17
18
1
Kotarski
2
Šutalo
3
Čolina
4
Bulat
6
Smolčić
8
Palaversa
9
Baturina
10
Marin
14
Vušković
16
Blagaić
18
Bušnja
Magyarország-Horvátország 2019-03-23
Horvátország
Ivan Gudelj
Horvátország
Cserék
Magyarország
Magyarország
7
Szerető Krisztofer
56'
70'
12
Ásványi Balázs
13
Major Gergő
15
Bolla Gergő
16
Nándori Botond
72'
19
Torvund Alexander
56'
66'
87'
21
Csoboth Kevin
72'
Horvátország
Horvátország
7
Michele Šego
86'
11
Marko Hanuljak
12
Ivor Pandur
13
Mislav Matić
15
Ivan Dolček
59'
80'
17
Leon Kreković
19
Leon Šipoš
75'
78'
20
Jurica Pršir
59'
82'
92'


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...