Ötgólos győzelemmel zártuk a selejtezőt
U19 férfi   |   Csapat   |   2019. október. 15., 21:52
Ötgólos győzelemmel zártuk a selejtezőt
Fotó:Koncz György/NemzetiSport

A továbbjutásra már nem volt esélye a magyar U19-es válogatottnak a Kazahsztán elleni Eb-selejtező előtt, de a hazai rendezésű minitorna utolsó fordulójában sikerült szépen búcsúznia a sorozattól.

A szépítésért lépett pályára férfi U19-es válogatottunk a Győr-gyirmóti Alcufer Stadionban. A minitorna első mérkőzésén Georgiától szenvedett 4–2-es vereséget a csapat, egy félidőt emberhátrányban küzdve végig. A Horvátország elleni 2–0-s kudarccal vált biztossá, hogy Bene Ferenc együttese nem lesz ott a tavaszi Eb-selejtező elitkörben.

A torna utolsó fordulójában a horvátok ellenihez képest erősen felforgatott kezdőcsapattal álltunk ki, csak Varju Benedek és Bukta Csaba maradt benn az együttesben. Ásványi Balázs helyett ezúttal Kiss Ágoston kapott szerepet a kapuban; a szövetségi edző kezdőként számított Kalmár Olivérre, Nyári Patrikra (aki a csapatkapitányi karszalagot is megkapta), Tóth-Gábor Kristófra, Cipf Dominikre, Farkas Marcellre, Radics Mártonra, Kalafat Kaan Almosra és Lakatos Csaba Benjáminra is.

A negyedik kalapból sorsolt kazah ellenféllel szemben már a mérkőzés elején fölényt harcoltunk ki. Hosszú percekig járattuk a labdát anélkül, hogy a vendégek meg tudták volna szerezni, komoly támadást azonban nem láthattunk. A 8. percben Radics Márton próbálkozott beadással, labdája pedig a kapu fölé kanyarodott. Nem sokkal később Tóth-Gábor Kristóf lövése kerülte el a kaput.

A 19. percben Kalafat lőtt kapura a labda pedig az egyik védő kezére pattant. Az ezért megítélt tizenegyest Nyári Patrik értékesítette – ezzel megszerezve a vezetést (0–1).

Két perc elteltével Cipf lövését védte a kapus. Továbbra is mi birtokoltuk többet a labdát, a kazahok kapura lövésig sem jutottak el. A mi részünkről Tóth-Gábor találta el a kapufát, aztán Nyári szabadrúgását ütötte ki a kapus. A 34. percben Farkas adta be a labdát, amit Cipf Dominik középről fejelt a hálóba (0–2).

A félidő hajrájára is jutott magyar helyzet: Nyári és Radics játszott össze, de ebből még nem született gól. A kazahok azonban nem tudtak felszabadítani, a labda a csapatkapitány elé került, aki kilőtte a bal felsőt (0–3), így magabiztos előnnyel vonulhatott csapatunk a szünetre.

A fordulás után magyar fölénnyel folytatódott a játék. Az 53. percben a félidő első gólja is megszületett. Kalmár Olivér passzolt Tóth-Gábor Kristófhoz, és az Illés Akadémia labdarúgója ziccerből megszerezte a negyedik találatunkat (0–4). 

Az utolsó 30 percre cserékkel igyekezett frissíteni csapatán Bene Ferenc, beállt Hidi Sándor (Bukta helyett) és Szabó Bálint (Radicsot váltotta). Majd jött Skribek Alen (Tóth-Gábor) és Huszti András (Lakatos) is. Végül Szűcs Kornél állt be Varju helyett.

Már a 81. percben jártunk, amikor Cipf Dominik két védőt lerázva, a kapus mellett a jobb alsóba helyezett, ezzel megszerezve saját maga második és a csapat ötödik gólját a találkozón – ezzel beállítva az 5–0-s végeredményt.

Az elégedettség nem jó kifejezés most, hiszen sokkal több volt ebben a tornában. A játéktudásunk alapján továbbjuthattunk volna és sajnálom, hogy nem azt hozta a csapat, amire képes lenne. Most annyit tehettünk, hogy bizonyíthattuk, az elmúlt másfél év eredményei nem voltak véletlenek. Sajnálom ezt a négy napot, ami nem sikerült nekünk. Ma a becsületért futballoztunk. Nagyon bízom benne, hogy lesz, aki majd a felnőttek között is bemutatkozhat, de azt a játékosaimnak is elmondtam, hogy ehhez napi huszonnégy órában profinak kell lenniük – értékelt a lefújást követően Bene Ferenc szövetségi edző.

A csoport párhuzamos mérkőzésén Georgia 2–0-ra legyőzte Horvátország csapatát, így első helyen jutott tovább. A másik kvalifikáló a horvát válogatott. A magyar együttes harmadikként zárta a csoportot.

Kazahsztán-Magyarország 20191015
2019.10.15. (kedd)
Kazahsztán KAZ
Kazahsztán
Magyarország
Magyarország HUN

Kazahsztán
Kazahsztán
2
Jarlayev
3
Savkiv
4
Zhaksylykov
6
Baurzhan
8
Zhumabek
9
Zykyryanov
12
Azhimov
13
Dobay
15
Gerassimov
16
Maidan
18
Baishylykov
5
8
10
11
12
15
20
21
23
Kazahsztán-Magyarország 20191015
Magyarország
Magyarország
Cserék
Kazahsztán
Kazahsztán
1
Konstantin Puzanov
45'
5
Tenizbay Abdurakhmanov
7
Bekzat Imangazeyev
52'
85'
87'
10
Denis Mitrofanov
11
Asanali Murzabek
14
Amal Seitov
62'
69'
76'
76'
19
Aliyar Mukhamed
52'
70'
22
Adilzhan Nurbay
23
Sanzhar Shurakhanov
62'
75'
Magyarország
Magyarország
1
Ásványi Balázs
2
Huszti András
72'
91'
4
Szűcs Kornél
83'
6
Kocsis Bence
7
Skribek Alen
72'
84'
90'
92'
13
Körmendi Kevin
16
Hidi M Sándor
60'
18
Szabó Bálint
60'
61'

Kiss Ágoston, Kalmár Olivér, Varju Benedek (Szűcs Kornél 83.), Nyári Patrik, Tóth-Gábor Kristóf (Skribek Alen 72.), Bukta Csaba (Hidi M Sándor 60.), Cipf Dominik, Farkas Marcell, Radics Márton (Szabó Bálint 60.), Kaan Almos, Csaba Benjámin (Huszti András 72.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...