Döntetlennel csoportgyőztes férfi U19-es válogatottunk
U19 férfi   |   Csapat   |   2021. október. 12., 17:17
Döntetlennel csoportgyőztes férfi U19-es válogatottunk

A Tímár Krisztián vezette U19-es válogatott Szendrei Ákos góljával vezetést szerzett az első félidőben a csoportba az első kalapból sorsolt osztrákok ellen, végül 1-1-es döntetlennel zárta a két együttes győri Európa-bajnoki selejtezőjét, és csoportgyőztesként jutott tovább a tavaszi elitkörbe.

Férfi U19-es válogatottunk kényelmes helyzetben várta a hazai rendezésű Európa-bajnoki csoportkör utolsó fordulóját, hiszen a fehéroroszok 2-1-es és az észtek 2-0-s legyőzésével már a második körben kiharcolta a továbbjutást az elitkörbe.

U19: Sztojka-duplával nyertünk az észtek ellen

U19: Sztojka-duplával nyertünk az észtek ellen

Férfi U19-es válogatottunk Gyirmóton lejátszotta második mérkőzését is a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtező tornán. Az észt válogatott az első félidőben tartotta a gólnélküli döntetlent, de a Sztojka Dominik 73. és 81. percben szerzett góljaival 2-0-ra megnyertük a mérkőzést, és ezzel kiharcoltuk a csoportból való továbbjutást.

Tovább

Az utolsó játéknapon az osztrák válogatott volt az ellenfél, amely az észteket 4-0-ra verte, Fehéroroszországgal pedig 1-1-es döntetlent játszott. A mieink számára egy döntetlen is biztos csoportelsőséget jelentett, a magyar együttes azonban győzelemmel szerette volna befejezni szereplését a viadalon.

Tímár Krisztián nem jelölte a kezdőcsapatba az előző két meccsen három gólt szerző Sztojka Dominikot, valamint Csinger Márkot, mindketten kaptak már sárga lapot az előzőekben, és egy újabb figyelmeztetés elitkörös eltiltást vont volna maga után.

Jól kezdtük a mérkőzést, Biben Barnabás rögtön a 2. percben lőtt egy felső kapufát, a kipattanót Benczenleitner Barna lőtt a kapu mellé. A folytatásban az osztrákok játszottak enyhe fölényben, de a magyar válogatott nem tért el megszokott stílusától, és a játékrész második felére átvette az irányítást. A 34. percben megszereztük a vezetést: Szendrei Ákos fordult le a védőjéről, majd több osztrák játékos szorításában kapura tört, és a kifutó kapus mellett a hálóba gurított (1-0). Az osztrákok a 40. percben egy szöglet után Huskovic góljával egyenlítettek, majd egy perccel később Omic átlövését védte nagy bravúrral Senkó Zsombor, így 1-1-es döntetlennel ért véget a félidő.

A szünetben Tímár Krisztián egyet cserélt, majd az 55. percben két újabb cserével frissítette együttesét. Az osztrákok számára volt fontosabb a gólszerzés, ők kizárólag a győzelemmel érhettek oda az első helyre. Ennek megfelelően a vendégek többet támadtak, veszélyesebben futballoztak, míg a mieink a szervezett, fegyelmezett védekezés mellett a labdaszerzésekből próbáltak meg gyorsan az ellenfél kapuja elé érni. A mérkőzés végéig nem változott az eredmény, a magyar csapat hét ponttal, két győzelemmel és egy döntetlennel a csoport élén végzett, így az elitkör decemberi sorsolásán két csoportmásodikat és egy csoportelsőt kap majd ellenfélnek.

– Gratulálok a csapatomnak, sokan erőn felül teljesítettek ezen a mérkőzésen. A játékosok megvalósították, amit kértem tőlük, akárcsak az eddigi mérkőzéseinken, most is magasan védekeztünk, igyekeztünk már az ellenfél térfelén letámadni. Egy ilyen jó csapat ellen ez persze kockázatokkal jár, de hiszek benne, hogy csak ezzel a hozzáállással lehetünk eredményesek hosszú távon, és ellenféltől függetlenül ragaszkodunk ehhez a játékstílushoz. Győztes mentalitású játékosaink vannak, ezt az egész csapaton lehetett érezni, és nemcsak a mai mérkőzésen, hanem a teljes torna során. Úgy érzem, megérdemelten nyertük meg a csoportot, bízom a sikeres folytatásban – értékelt a mérkőzés után Tímár Krisztián.

Magyarország-Ausztria 2021-10-12
2021.10.12. (kedd)
2022-es U19-es Európa-bajnokság, őszi selejtezőkör
Magyarország HUN
Magyarország
Ausztria
Ausztria AUT

Magyarország
Magyarország
1
5
8
14
19
Vas
20
23
3
Kapsamer
5
Wallner
6
Omic
7
Huskovic
10
Babuscu
13
Omoregie
16
Schendl
18
Kanuric
20
Jasic
21
Moser
22
Veratschnig
Magyarország-Ausztria 2021-10-12
Ausztria
Ausztria
Cserék
Magyarország
Magyarország
4
Török Kevin
6
Sztojka Dominik
7
Kovács Mátyás
53'
11
Kerezsi Zalán
45'
51'
63'
84'
12
Molnár Zsombor
13
Csinger Márk
16
Farkas Botond
17
Redzic Damir
53'
61'
86'
18
Gera Zalán
83'
91'
Ausztria
Ausztria
1
Elias Scherf
4
Leonardo Ivkic
8
Emilian Metu
67'
9
Elias Havel
60'
81'
11
Dominik Weixelbraun
14
Leopold Querfeld
15
Nico Wiesinger
17
Lorenzo Coco
87'
19
Philipp Wydra


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén
Kétgólos siker az U20-as válogatott első mérkőzésén

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...

Izland ellen készül az U20-as válogatott
Meccsbeszámoló
Négy góllal nyertünk Izland ellen

A Babó Levente vezette U20-as válogatott 2-0-ra megnyerte szerdai felkészülési mérkőzését, melyet az izlandi együttes ellen játszott a gyirmóti ...