U19: hajrágóllal vertük a görögöket
U19 férfi   |   Archívum   |   2016. október. 11., 18:47
U19: hajrágóllal vertük a görögöket

U19-es válogatottunk a görög válogatottal mérkőzött meg Telkiben, és Csernik Kornél 85. percben szerzett góljával 1-0-ra győzött.

U19-es válogatottunk novemberben Örményországban játszik Eb-selejtező minitornát (a házigazdák mellett a svájciak és az olaszok lesznek az ellenfeleink), a felkészülés egyik utolsó fázisaként a héten két mérkőzésen lép pályára az együttes a görögök ellen Telkiben.

A keddi első meccs első félidejét kiegyenlített mezőnyjáték, és kemény párharcok jellemezték, egyik csapatból sem hiányzott a jó értelemben vett agresszivitás, ebből a szempontból nem volt érezhető, hogy "csak" felkészülési mérkőzést játszanak a csapatok. A magyar válogatott legnagyobb lehetősége a 32. percben Tóth Máté előtt adódott, 16 méteres lövését követően a labda kipattant a kapusról, aki végül nagy nehezen megkaparintotta azt az érkező Kamarás György elől. A görögök sem voltak veszélytelenek, de Demjén Patriknak kimondottan nagy védést nem kellett bemutatnia az első félidőben.

A második félidő első helyzete a mieink előtt adódott (Kamarás lapos lövését védte a kapus), ezt követően azonban a görögök átvették a kezdeményezést, előbb két szabadrúgást kellett védenie Demjénnek, majd néhány gyors akció végén forgott veszélyben a kapunk. Az utolsó 10 percben mindkét csapat többet kockáztatott, megszaporodtak a helyzetek a kapuk előtt. A 82. percben Dragóner Filip előtt adódott lehetőség, de fejese célt tévesztett, egy perccel később pedig egy kontra végén célzott rosszul a csereként beállt csatár. A 85. percben megszereztük a vezetést: Csernik Kornél szerzett labdát az ellenfél térfelén, megindult vele a kapu felé, betört a 16-oson belülre, majd higgadtan a kapu jobb oldalába emelt (1-0). A lefújásig nem született több gól, a magyar válogatott megnyerte a találkozót. A két csapat csütörtökön ismét megmérkőzik egymással.

- Nagy fegyvertény, hogy kapott gól nélkül lehoztuk a mérkőzést, sőt igazán nagy helyzetet nem is tudott kialakítani a görög csapat. Az első félidőben a támadójátékunk még akadozott, a fordulás után azonban több ígéretes lehetőségünk is volt, ezek közül egyet sikerült kihasználni. Az Eb-selejtezőre utazó csapatunk még nem állt össze, de ezek a mérkőzések sokat segíthetnek abban, hogy megtaláljuk az ideális összetételt az örményországi tornára - mondta a mérkőzés után Michael Boris szövetségi edző.

Magyarország-Görögország 1-0 (0-0)
Magyarország: Demjén Patrik - Szalai András (Nemes Barna, 61.), Szilágyi Zoltán, Nagy Zsombor, Gergényi Bence - Kleisz Márk, Szabó Bence - Csernik Kornél, Tóth Máté, Takács Ronald (Viola Gergő, 79.) - Kamarás György (Dragóner Filip, 61.)
<


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.