U19: egygólos vereség az Eb-selejtezős nyitányon
U19 férfi   |   Mérkőzések   |   2016. november. 10., 17:04
U19: egygólos vereség az Eb-selejtezős nyitányon

U19-es válogatottunk az első félidőben több gólt is szerezhetett volna az olaszok elleni Eb-selejtezőn, a fordulás után azonban az ellenfél jobban játszott, és megszerezte a győzelmet.

A magyar válogatott a legerősebbnek ígérkező riválisa ellen kezdte meg Európa-bajnoki selejtező minitornáját Jerevánban: az olasz csapat ellen lépett pályára a négycsapatos viadal első játéknapján. Az első percekben még az olaszok birtokolták többet a labdát, de a magyar válogatott első helyzetéből büntetőhöz jutott, Csernik Kornéllal szemben szabálytalankodtak a 16-oson belül. A megítélt tizenegyest Takács Ronald végezte el, de nem jól helyezett lövését kivédte Del Favero.

Az olasz kapus annyira belelkesült a védést követően, hogy a 22. percben és a 24. percben is kivédett egy-egy ziccert, mindkét alkalommal Bíró Bence járt nagyon közel a vezetés megszerzéséhez. Ebben a periódusban a magyar válogatott irányította a meccset, de a félidő második felében kiegyenlítetté vált a találkozó, az olaszok birtokolták többet a labdát.

A szünethez közeledve Tóth Bence lövése tévesztett célt, majd Cutrone hagyott ki nagy lehetőséget a magyar kapu előtt. A 45. percben Szalai Attila ugrott fel fejelni a 16-osunkon belül, de kezére pattant a labda, a játékvezető pedig 11-est ítélt. Marchizza lövése nem volt rossz, de Demjén Patrik érezte az irányt, és egy szép vetődéssel kitolta a jobb alsó sarok felé tartó labdát, így 0-0-lal ért véget a játékrész.

hunita1|

A második félidő olasz helyzetekkel kezdődött, ellenfelünk komoly nyomás alá helyezte a kapunkat, Demjénnek többször is nagyot kellett védenie. A 70. percig bírtuk a nyomást, ekkor egy újabb Demjén-védést követően a kipattanó labdát Cutrone közelről a hálóba lőtte (0-1). A gól után nem sokkal kapufát is lőttek az olaszok, a hajrában azonban a magyar csapat átvette az irányítást. Az utolsó percekben két csatárral rohamoztunk, de az egyenlítő gólt nem sikerült megszerezni, az olaszok 1-0-ra megnyerték a mérkőzést.

A csoport másik meccsén Svájc 4-0-ra nyert a házigazda örmények ellen. Szombaton délután a svájciak ellen folytatjuk szereplésünket a tornán.

- Jó mérkőzést játszottunk egy erős olasz válogatott ellen, az első félidőben kimondottan tetszett a teljesítményünk, megvoltak a helyzeteink a gólszerzéshez, sajnos kihagytuk ezeket. A második félidőt rosszul kezdtük, az olaszok sokat támadtak, volt egy hosszabb periódus, amikor nem tudtunk kijönni a nyomás alól, ekkor kaptuk a gólt is. Az utolsó húsz percben ismét jól játszottunk, dominálni tudtunk, megvolt az esélyünk az egyenlítésre. Most már a szombati mérkőzésre fókuszálunk, a cél egyértelmű, le kell győznünk a svájciakat, és akkor elérhetjük a célunkat - nyilatkozta Michael Boris a mérkőzést követően.

Magyarország-Olaszország 0-1 (0-0)
Magyarország: Demjén Patrik - Szalai András, Tóth Bence, Szalai Attila, Gergényi Bence (Szabó Levente, 86.) - Szabó Bence (Tóth Máté, 76.), Kleisz Márk - Takács Ronald (Tömösvári Bálint, 65.), Vogyicska Bálint, Csernik Kornél - Bíró Bence


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Bravúros győzelemmel zárta az évet az U19-es válogatott
Bravúros győzelemmel zárta az évet az U19-es válogatott

Emberhátrányban is tudtunk gólokat lőni az olaszoknak a két csapat Recanatiban rendezett felkészülési mérkőzésén, és 3-2-es győzelemmel zártuk az ...

Legyőztük Ausztriát, elitkörben az U19-es válogatott
Meccsbeszámoló
Három gól és győzelem Olaszország ellen

Emberhátrányban is tudtunk gólokat lőni az olaszoknak a két csapat Recanatiban rendezett felkészülési mérkőzésén, és 3-2-es győzelemmel zártuk az ...