Labdarúgóink a Magyarország-Kanada mérkőzésről 5.
U19 férfi   |   Archívum   |   2006. november. 14., 13:18
Labdarúgóink a Magyarország-Kanada mérkőzésről 5.

Sorozatunk ötödik részében két MTK-s fiatal, Bori Gábor és Németh Krisztián nyilatkozik a szerdai, Kanada elleni találkozó kapcsán.

Bori Gábor: Családias a hangulat a keretben

Bori Gábor, az MTK 22 éves szélsője nem először húzhatja magára a címeres mezt. Lothar Matthäus egy alkalommal lehetőséget adott neki a bizonyításra, tavaly pályára lépett a válogatott tengerentúli túrájának második meccsén, Antigua és Barbuda ellen.

- Egészen más az akkori és a mostani csapat, igaz, tavaly is sok volt az újonc a keretben, mert a külföldön légióskodó játékosok nem tartottak velünk - mondta a fiatal támadó. - Bár még csak egy napja van együtt a keret, nagyon családias a légkör, már csak azért is, mert az MTK-ból heten is itt vagyunk, másokat pedig a korosztályos válogatottból ismerek jól. A mostani a jövő magyar válogatottja lehet, ezért most nem a győzelem a legfontosabb - bár természetesen nyerni szeretnénk -, a fő cél inkább az, hogy az újoncok beilleszkedjenek a csapatba, és némi válogatott rutinra tegyenek szert. A motivációval biztosan nem lesz gond, hiszen mindenki nagyon akar bizonyítani.

Németh Krisztián: Megkettőzött akarással

Németh Krisztián, a magyar keret legfiatalabb játékosa mindössze 17 éves, de a nemrégiben véget ért U19-es Eb-selejtezőtornán megszerzett gólkirályi címmel bebizonyította, hogy az idősebb korosztályban is megállja a helyét.

- Óriási lehetőséget kaptunk a bizonyításra Várhidi Pétertől, és biztos vagyok abban, hogy minden egyes játékos élni akar a felkínált lehetőséggel - fogalmazott a csatár. - A rutin hiánya biztosan sokat számít egy válogatott meccsen, mi azonban megkettőzött akarással lépünk majd pályára, és ez kompenzálhatja a hiányzó rutint. A keret legfiatalabb játékosaként sem érzek lámpalázat, inkább egészséges drukk van bennem. A beilleszkedéssel sem volt gond, sok a fiatal, és szinte mindenkit jól ismerek a csapatban. Számomra már az is óriási siker, hogy a válogatottal készülhetek, ennek ellenére bízom abban, hogy a szűk keretben is benne leszek, és legalább a cserepadra leülhetek a találkozón.

Magyarország - Kanada barátságos válogatott mérkőzés, november 15. szerda 20 óra, Székesfehérvár, Sóstói Stadion (TV: Sport2)
Jegyárak: 500, 1000, 2000 Ft (IBUSZ-irodák), 14 éven aluliak számára szervezetten ingyenes.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.