Győzelem Szlovákia ellen
U19 női   |   Archívum   |   2007. március. 20., 15:51
Győzelem Szlovákia ellen

Jól mutatkoztak be a jelöltek

Női U19-es válogatottunk kedden Szencen Szlovákia gárdája ellen játszott felkészülési mérkőzést. A Markó Edina által irányított magyar együttes 1-0-ás félidő után 2-0-ra győzött.

Markó Edina a Papp Eszter (Horváth Bettina a szünetben) - Ferbert Anna (Békefi Alexandra a szünetben), Borbély Otília, Tálosi Szabina, Tóth Alexandra (Meggyes Ágnes a 61. percben) - Szuh Erika (Végh Renáta a 61. percben), Schuch Edina (Garamvölgyi Nikolett a 67. percben), Papp Dorina, Ferencsik Evelin - Várkonyi Orsolya (Gedei Nóra a 61. percben), Jakabfi Zsanett (Pincze Gabriella a szünetben) összeállításban játszatta a csapatot. Együttesünk a 18. percben szerezte meg a vezetést, ekkor egy bal oldali támadás végén Jakabfi Zsanett bombázott 15 méterről a bal sarokba. Az első félidőben a mieink futballoztak fölényben, a másodikban azonban a szlovákok vették át a játék irányítását. Ekkor többet birtokolta a labdát a hazai gárda, de igazán nagy helyzetet nem tudott kidolgozni, míg a magyar válogatott egy kontratámadás végén a találkozó finisében ismét gólt szerzett: a 91. minutumban Végh Renáta emelt a kapus felett a hálóba, beállítva a 2-0-ás végeredményt.

- Több olyan játékos is pályára lépett a csapatban, aki még nem szerepelt a válogatottban - nyilatkozta a találkozó után az mlsz.hu-nak Markó Edina - Az áprilisi Eb-selejzető minitornára készülünk, amelyre ütőképes keretet szeretnénk kialakítani, és ezeken a találkozókon kell megnézni, kik lehetnek majd ott a szűk keretben. Az első félidőben aktívabbak voltunk, a másodikban ellenfeleinknél volt többet a labda, de ziccert nem tudtak kidolgozni a szlovákok, míg mi egy kontrából eredményesek voltunk.


Magyarország - Szlovákia 2-0 (1-0)
Gólszerző: Jakabfi Zsanett a 18., Végh Renáta a 91. percben

Együttesünk szerdán 13 órakor ismét megmérkőzik Szlovákia válogatottjával. A találkozó Győrben, a DAC-pályán kerül megrendezésre.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen
U19: Győzelem Montenegró legjobbjai ellen

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.

U19: Fiatal csapatunk alulmaradt Izraellel szemben
Meccsbeszámoló
U19: Negyedik hely a Vilotic-tornán

A magyar férfi U19-es válogatott győzelemmel folytatta szereplését a vajdasági Vilotic-tornán.