Egygólos vereség a Jezek-torna nyitányán
U18 férfi   |   Archívum   |   2016. augusztus. 16., 19:35
Egygólos vereség a Jezek-torna nyitányán

U18-as válogatottunk az orosz korosztályos együttes ellen kezdte meg a csehországi Vaclav Jezek-emléktornát, a találkozót egy második félidei találattal 1-0-ra az oroszok nyerték meg.

A találkozó első félidejében a magyar válogatott jóval többet birtokolta a labdát, de támadásban meglehetősen pontatlanul játszott, a kontrajátékra berendezkedő oroszok pedig a labdaszerzéseket követő ellentámadásokból több helyzetet is kialakítottak. A magyar válogatott is kialakított jó néhány ígéretes lehetőséget, de nem tudta kihasználni ezeket, sőt, ahhoz, hogy döntetlennel záruljon a játékrész, Bese Balázs kapus is kellett, aki tizenegyest hárított a szünet előtt.

A második félidőben feljavult a magyar válogatott játéka, az oroszok nem tudtak annyi labdát szerezni, és többször is csak a szerencséjüknek köszönhették, hogy csapatunk nem szerezte meg a vezetést. A 70. percben aztán egyetlen súlyos hiba gólt eredményezett, egy labdakihozatalnál saját kapunk előtt eladtuk a labdát, az oroszok pedig góllal büntették a rövidzárlatot. A hátralévő időben nem sikerült egyenlíteni, így egy olyan meccsen maradt pont nélkül a csapat, amelyen akár a győzelem is könnyedén meglehetett volna.

- Ezt a meccset nem kellett volna elveszítenünk. Nem volt jobb nálunk az orosz válogatott, irányítani tudtuk a mérkőzést, többet birtokoltuk a labdát, ellenfelünk leginkább kontrákból és pontrúgásokból tudott veszélyeztetni. Az első félidőben a védekezésünk jól működött, de támadásban nem állt össze a játékunk, a labdavesztéseinkkel többször helyzetbe hoztuk az oroszokat. A második félidőben annak ellenére is jobban futballoztunk, hogy ekkor kaptuk a gólt, és úgy gondolom, az ebben a periódusban mutatott játékból lehet építkezni a folytatásra - nyilatkozta a találkozó után Németh Antal szövetségi edző.

Oroszország-Magyarország 1-0 (0-0)
Magyarország: Bese Balázs - Adorján Gergő (Erdélyi Botond, 68.), Gajda Márkó, Berdó Máté (Virág Ákos, 68.), Falusy Bálint (Gergye Dániel, 84.) - Lustyik Levente, Németh Gergő - Bévárdi Zsombor, Palincsár Martin, Kun Bertalan - Szabó Levente (Nyéki Márk, 82.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U18: Súlyos vereség az oroszoktól
U18: Súlyos vereség az oroszoktól

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.

U18: nem bírtuk végig erővel Japán ellen
Meccsbeszámoló
U18: Győzelemel zártuk a Jezek-tornát

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.