Győzelemmel búcsúztunk az elitkörtől
U17 női   |   Szurkolók   |   2019. március. 27., 16:49
Győzelemmel búcsúztunk az elitkörtől

Végig fölényben játszottunk, de gólt nem szereztünk az első félidőben Grúzia ellen a női U17-es Eb-elitkör utolsó játéknapján. A második játékrészben viszont hamar megszereztük a vezetést, a vége 4-0 lett.

Az első győzelméért küzdött a magyar és a grúz csapat is a női U17-es Eb-elitkör zárómérkőzésén, utolsó ellenfelünk Angliától (8–0) és Görögországtól (3–0) is vereséget szenvedett a csoportban.

Schumi Dorottya ezúttal nem számíthatott az előző mérkőzésen megsérült Ploner Szandrára és Nagy Vanesszára sem; bekerült viszont a kezdőbe mind a négy 2004-ben született kerettagunk: Bokor Blanka, Sain Anna, Savanya Csilla és a kapuban Borók Dorina.

Csapatunk jól kezdte a mérkőzést, nem engedte támadni a grúzokat. Az első kaput eltaláló lövésünket Papp Luca jegyezte a 12. percben, aki messziről bombázta rá a labdát, amit a kapus csak másodszorra tudott megfogni.

Négy fiatalabb játékossal állt fel a csapat. Válogatottunk négy pontot gyűjtött az elitkörben, öt gólt lőtt és négyet kapott a három mérkőzésen.

Továbbra is mi járattuk a labdát, a középpályáról indulva építkeztünk, néhány perc múlva Fördős Beatrix hasonló lövéssel próbálkozott, mint a ferencvárosi játékos, aki nagyon aktívan futballozott és hamarosan újra helyzetbe került, de a gól még mindig nem jött össze. A másik oldalon Stefán Bernadett és Róth Rebeka játszott többször össze. Papp Luca a félidő felénél áthúzódott a bal oldalra és onnan is megpróbálta bevenni Gabelaia kapuját.

A 27. percben Savanya Csilla előtt adódott lehetőség, a kapu előtti keveredésben elé pattant a labda – közelről lőhetett, de a kapus lábbal hárított. A 14 éves lány Anglia ellen is közel járt már a gólszerzéshez, lövése akkor fölé szállt. A hajrában Fördős Beatrix lőtt rá távolról, a csapatkapitány labdáját a kapus magabiztosan fogta.

A grúz csapat a térfelünkre sem tudott átjutni, de támadásinkból hiányzott a gyorsaság, így 0–0-s állással vonultak az öltözőbe a csapatok.

A szünetben három játékossal próbált frissíteni Schumi Dorottya, beállt Pápai Emőke, Buzás Kata és Palakovics Laura is. 

Alig telt el hat perc a második játékrészből, Bokor Blanka Czellér Dorottyától kapott labdát és a tizenegyes vonaláról megszerezte a vezetést (0–1)! A fiatal játékos a válogatott mezben első tétmeccsén talált be.

A gólt követően szinte azonnal Palakovics Laura lőtt fölé. Ezt követően Savanya Csilla végzett el sarokrúgást, a grúzoknak már majdnem sikerült felszabadítaniuk, de egy szabálytalanság miatt tizenegyest kapott csapatunk, amit Papp Luca nagy magabiztossággal értékesített (0–2). 

Továbbra is nagy nyomás alatt tartottuk a grúz kaput, ennek a 64. percben lett meg az újabb eredménye: Czellér Dorottya a tizenhatos sarkától hatalmas bombát lőtt (0–3). 

A 73. percben az ügyesen cselező Stefán Bernadett beadásáról centikkel maradt le Palakovics Laura; majd Fördős Beatrix próbálkozott egy újabb távoli lövéssel, de ez is elkerülte a kaput. A hajrában Stefán Bernadett, Papp Luca és Palakovics Laura előtt is adódott még lehetőség.

A 89. percben kellett először játékba avatkoznia Borók Dorinának, miután a grúz csapat saját térfélen elvégzett szabadrúgására indult be centerük, de komoly veszélyt ez sem jelentett. Nem úgy, mint a kontratámadásunk, aminek a végén Pápai Emőke volt eredményes: a labda először a felső lécen pattant, felugrott a kapus, aki nem tudott védeni, Czellér Dorottya pedig MTK-s társa elé juttatta a labdát, ezzel kialakult a 4–0-s végeredmény.

A csoport párhuzamos mérkőzésén Anglia 2–0-ra legyőzte Görögországot, így Schumi Dorottya szövetségi edző csapata 2. helyen végzett elitkörös csoportjában. 

A szünet után átálltunk egy támadóbb rendszerre, onnantól folyamatosan jöttek a helyzetek. Sikerült még időben betalálni, az utolsó pillanatban szerzett negyedik gólunk pedig eldöntötte, hogy másodikok leszünk – értékelt a lefújást követően Schumi Dorottya – A mérkőzésnek már nem volt tétje, de mindenképp meg akartuk szerezni ezt a helyezést; ezért is mentek annyira a lányok, mert tudtuk, hogy gólokat kell lőnünk, ezért kicsit görcsös volt a játékunk. Van bennem hiányérzet, szerettünk volna kijutni az Eb-re, ehhez a kapott gólokat kellett volna elkerülnünk.  

Grúzia-Magyarország
2019.03.27. (szerda)
Grúzia GEO
Grúzia
Magyarország
Magyarország HUN

Grúzia
Grúzia
Levan Bajelidze
1
Gabelaia
2
Kadagishvili
3
Akobidze
4
Raukh
5
Gurielidze
8
Ejibia
9
Bebia
11
Mtskerashvili
14
Bolkvadze
16
Dzadzua
17
Tsotseria
3
4
6
12
13
14
23
Grúzia-Magyarország
Magyarország
Schumi Dorottya
Magyarország
Cserék
Grúzia
Grúzia
6
Ketevani Tsaava
10
Megi Gotsiridze
67'
12
Lana Mzhavia
13
Elene Kakhniashvili
18
Mariam Romanchuki
79'
Magyarország
Magyarország
1
Halla Petra
9
Pápai Emőke
45'
88'
10
Buzás Kata
45'
77'
87'
15
Nagy Fanni
16
Zsédely Réka
17
Palakovics Laura
45'
18
Gaál Rebeka

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén
Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...

Hétgólos sikerrel zártuk az Eb-selejtező tornát
Meccsbeszámoló
Női U17: akciódús mérkőzésen egygólos győzelem a dánok ellen

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...