Női U17: visszavágtak a szlovákok
U17 női   |   Archívum   |   2016. szeptember. 01., 16:27
Női U17: visszavágtak a szlovákok

A keddi, lipóti 3-2-es győzelem után női U17-es válogatottunk 5-2-es vereséget szenvedett a házigazda szlovákoktól.

Miután kedden, Lipóton magyar győzelemmel ért véget a két csapat összecsapása, csütörtökön, a határ túloldalán mérkőzött meg egymással a szlovák és a magyar válogatott, és ezúttal ellenfelünk örülhetett győzelemnek. A szlovákok már a mérkőzés 1. percében vezetéshez jutottak, de a 8. percben Vachter Fanni találatával sikerült egyenlítenünk. Ezt követően sokáig kiegyenlített volt a találkozó, szünetig egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni. A fordulás után Vachter révén átvettük a vezetést, de a szlovák válogatott két percen belül egyenlített, a folytatásban pedig - kihasználva a fáradtság okozta koncentrációs hibáinkat - további három gólt szerezve bebiztosította győzelmét, s 5-2-re megnyerte a találkozót.

- Rosszul kezdtünk, egy perc sem kellett a szlovákok vezető góljához, de a folytatásban sikerült mozgósítanunk az erőinket, és sokáig kiegyenlített volt a játék - mondta az mlsz.hu-nak Schumi Dorottya szövetségi edző. - A második félidőben sajnos egyre jobban elfáradtunk, szétesett a játékunk, nem tudtunk megfelelően koncentrálni, ezt mutatja, hogy három fejesgólt is kaptunk, miután lemaradtunk a hazai támadókról. A szlovákok jóval agresszívebb futballt játszottak, ebben nem tudtuk felvenni velük a harcot. A mérkőzés jól mutatta, hogy nagyon sokat kell még fejlődnünk, amiben éppen az ilyen meccsek segíthetnek a jövőben.

Szlovákia-Magyarország 5-2 (1-1)
Virág Renáta Réka - Simon Dorottya (Nagy Virág, 80.), Kovács Laura, Horváth Emese, Csolti Réka - Gál Bianka (Bodai Viktória, 70.), Vasas Lea - Králik Fanni (Horváth Cintia, 65.), Dorner Dóra, Pintye Vivien (Erdész Fanni, 20.) - Vachter Fanni
Gólszerző: Vachter (2)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen
Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.

Női U17: Hétgólos győzelem a románok ellen
Meccsbeszámoló
Női U17: Értékes döntetlen Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.