Női U17: négygólos döntetlen a horvátok ellen
U17 női   |   Archívum   |   2016. szeptember. 13., 20:43
Női U17: négygólos döntetlen a horvátok ellen

Az Európa-bajnoki selejtezőre készülő női U17-es válogatottunk Szepetneken lépett pályára a horvát korosztályos csapat ellen határmenti felkészülési találkozón.

A mérkőzés első félidejében a magyar válogatott akarata érvényesült a pályán, egymás után dolgoztuk ki a helyzeteket, de azok kihasználásában nem voltunk kellően hatékonyak, két kapufát lőttünk, ziccereket rontottunk. Így ahelyett, hogy a szünetre akár három-négygólos előnyben lettünk volna, egyetlen találatot jegyezhettünk az első félidőben: a 2. percben egy szélen vezetett akció végén a középre belőtt labdát Králik Fanni 3 méterről továbbította a hálóba.

A fordulás után feljavult a horvátok játéka, a magyar válogatotté pedig visszaesett, s bár a játékrész elején még voltak lehetőségeink, a vendégek pár percen belül két gólt szerezve átvették a vezetést - előbb egy szögletet követően, majd egy egyéni hiba után találtak a kapunkba. A hajrában aztán Horváth Cintia révén sikerült egyenlítenünk, így legalább a döntetlen meglett egy olyan meccsen, amit egy kis plusz koncentrációval már az első félidőben eldönthettünk volna.

A két válogatott csütörtökön a határ másik oldalán is megmérkőzik egymással.

- Az első félidőben kifejezetten jó volt a játékunk, kreatívan, szellemesen futballoztunk, jól tartottuk a labdát, az ellenfél alig tudott átjönni a térfelünkre. Rengeteg helyzetet kidolgoztunk, de a befejezéseknél nem voltunk pontosak. A második félidőben teljesen más képet mutatott a meccs, a horvátok feltolták a védekezésüket, agresszívebben játszottak, és átvették a vezetést, így végül nekünk kellett örülnünk a döntetlennek. Az első félidei teljesítményünkre lehet építeni, a második félidőben azonban rengeteg volt a hiba a játékunkban - mondta az mlsz.hu-nak a mérkőzés után Schumi Dorottya szövetségi edző.

Magyarország-Horvátország 2-2 (1-0)
Magyarország: Virág Renáta Réka - Bódai Viktória (Simon Dorottya, 41.), Kovács Laura, Bálint Kata, Csolti Réka - Vasas Lea, Králik Fanni (Nagy Virág, 48.) - Pusztai Sára, Pintye Vivien, Dorner Dóra - Vachter Fanni (Horváth Cintia, 52.)
Gólszerzők: Králik a 2., Horváth Cintia a 74. percben


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen
Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.

Női U17: Hétgólos győzelem a románok ellen
Meccsbeszámoló
Női U17: Értékes döntetlen Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.