Női U17: az írek ellen kezdjük az elitkör küzdelmeit
U17 női   |   Archívum   |   2016. március. 18., 19:25
Női U17: az írek ellen kezdjük az elitkör küzdelmeit

Női U17-es válogatottunk szombaton, az írek ellen kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező franciaországi elitkörében.

A Schumi Dorottya vezette együttes ősszel hazai pályán harcolta ki a továbbjutást Eb-selejtező csoportjából, a héten pedig már a kontinens elitjével mérheti össze erejét az elitkör küzdelmeiben. A franciaországi négyes minitornáról az első helyezett jut ki az idei kontinensviadalra, a magyar mellett a házigazda francia, valamint a cseh és az ír együttes küzd meg egymással az Eb-részvételért.

A magyar válogatott szerdán utazott el Franciaországba, és szombaton 18.00 órától az ír együttes elleni meccsel kezdi meg szereplését a tornán.

- Sajnos sok sérülés tizedeli a csapatot – mondta Schumi Dorottya szövetségi edző az mlsz.hu-nak -, három kulcsjátékosunkat is otthon kellett hagynunk: Oláh Adrienn mellett Vári Viktória és Fél Patrícia sem tud itt lenni a csapattal. Ugyan eredetileg is azt terveztük, hogy kihozunk a tornára néhány fiatalabb játékost a tapasztalatszerzés miatt, most kényszerűségből is meg kellett lépnünk ezt. Ettől függetlenül jó a hangulat az öltözőben, szeretnénk pontot vagy akár pontokat szerezni, bár tisztában vagyunk vele, hogy egyik mérkőzésen sem mi vagyunk a favoritok. Az írek kemény focit játszanak, az erős csatáraikra ívelgetik a labdákat, megpróbálunk készülni erre, és kontrák után helyzetbe kerülni. A francia csapat más színvonalat képvisel, élmény lesz ellenük játszani, de az a meccs várhatóan nem rólunk fog szólni. Ettől függetlenül meg akarjuk nehezíteni a dolgukat, tavaly Dánia ellen már játszottunk egy hasonló meccset: akkor is megpróbáltunk hátul maradni, és ha a lányok most is fegyelmezettek lesznek, és erővel is bírják majd, akkor lehet keresnivalónk a házigazda ellen. Csehországgal tavaly játszottunk két meccset, az elsőt elveszítettük, a második meccsen jól játszottunk, bár inkább védekeztünk. A cseheknek taktikailag nagyon jó csapatuk van, jó felépítésű játékosokkal, technikailag nagyon képzettek, így nehéz dolgunk lesz ellenük is.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Varga Luca (MTK Hungária FC)
Barti Luca (Kóka FNLA)


Védők:

Csigi Eszter (Ferencvárosi TC)
Kovács Laura (ETO FC Győr)
Fél Alexandra (ETO FC Győr)
Horváth Viktória (Viktória TREND-Optika FC)
Pilán Tímea (Gyulai Amazonok)
Anda Letícia (MTK Hungária FC)
Nagy Virág (Ferencvárosi TC)

Középpályások:

Zágonyi Barbara (Kóka FNLA)
Csiki Anna (Kóka FNLA)
Vasas Lea (MTK Hungária FC)
Pulins Brigitta (Woodbridge Strikers, CA)
Tolnai Katalin (Woodbridge Strikers, CA)
Papp Adél (MTK Hungária FC)
Kiss Stella (Kóka FNLA)

Csatárok:

Vachter Fanni (DVTK-Vénusz)
Dorner Dóra (MTK Hungária FC)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen
Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.

Női U17: Hétgólos győzelem a románok ellen
Meccsbeszámoló
Női U17: Értékes döntetlen Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.