Női U17: a hajrában tettük magabiztossá a sikert
U17 női   |   Archívum   |   2016. október. 08., 17:19
Női U17: a hajrában tettük magabiztossá a sikert

Női U17-es válogatottunk megkezdte szereplését a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtező tornán, az első mérkőzést 3-0-ra megnyerte Bükön, Azerbajdzsán ellen.

A Schumi Dorottya vezette magyar válogatott a csoportból való továbbjutást tűzte ki célul a torna előtt, és ennek megfelelően azonnal támadólag lépett fel az azeriek elleni nyitómeccsen. Az azeri válogatott elsősorban a védekezésre koncentrált, az első negyedórában sikerrel, ekkor még nem sikerült feltörnünk a hátsó alakzatukat. A 19. percben megszereztük a vezetést, Dorner Dóra kapott labdát a vendégek 16-osának előterében, majd 18 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (0-1). A folytatásban is a magyar válogatott dominált, de újabb gólt nem tudtunk szerezni.

A fordulás után is maradt a magyar fölény, de nem dőlhettünk hátra, mert bár az azeriek ritkán jutottak el a kapunk elé, Virág Réka kapusnak azért be kellett mutatnia egy-két védést. A hajrában többet kockáztattak az azeriek, de a gólokat a magyarok szerezték: a 78. percben Pusztai Sára bombázott a léc alá (0-2), majd a hosszabbítás perceiben Dorner Dóra is beköszönt (0-3), így végül magabiztos sikerrel zártuk a találkozót.

A csoport másik mérkőzésén a lengyelek 7-0-ra legyőzték a magyar válogatott hétfői ellenfelét, az észt válogatottat.

- Kicsit nehezen szereztük meg az első gólt, és sokáig utána sem tudtuk megnyugtatóvá tenni az előnyt, pedig megvoltak a helyzeteink. Nem lehettünk nyugodtak, mert az azeriek is kialakítottak egy-két lehetőséget, de a hajrát jobban bírtuk, és bebiztosítottuk a sikert. Ez volt a lányok első tétmérkőzése, ez érthetően még újdonság volt nekik, de nagyon akarták a sikert, végig dicséretesen küzdöttek, és végül megérdemelten nyertek. A győzelem önbizalmat adhat a folytatásra, bízom benne, hogy a következő mérkőzést is sikerrel zárjuk - értékelt a mérkőzés után Schumi Dorottya szövetségi edző.

Azerbajdzsán-Magyarország 0-3 (0-1)
Magyarország: Virág Réka - Bódai Viktória, Kovács Laura, Váradi Ráhel, Csolti Réka - Vasas Lea, Pusztai Sára - Horváth Cintia (Nagy Virág, 53.), Dorner Dóra, Pintye Vivien (André Antónia, 83.) - Vachter Fanni
Gólszerző: Dorner (2), Pusztai


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen
Női U17: Nem sikerült megőrizni a vezetést Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.

Női U17: Hétgólos győzelem a románok ellen
Meccsbeszámoló
Női U17: Értékes döntetlen Portugália ellen

A magyar női U17-es válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzéseken vesz részt 2017. szeptember 4-8. között Portugáliában.