U17: Egy pontrúgás döntött Georgia javára
U17 férfi   |   Csapat   |   2021. október. 25., 21:34
U17: Egy pontrúgás döntött Georgia javára

Férfi U17-es válogatottunk lejátszotta második mérkőzését is a hazai rendezésű Európa-bajnoki tornán. Bár a mieink végig irányították a Telkiben rendezett mérkőzést, Georgia kidolgozott helyzet nélkül, egy pontrúgásból szerzett góllal megnyerte a találkozót.

Férfi U17-es válogatottunk múlt pénteken az észtek 3-0-s legyőzésével kezdte meg a hazai rendezésű Eb-selejtező tornát, a második játéknapon azonban egy jóval nehezebbnek ígérkező meccs várt a csapatra: a georgiai válogatott elleni összecsapás. A georgiaiak az első fordulóban 1-1-es döntetlent játszottak Izlanddal, de azon a mérkőzésen közelebb álltak a győzelemhez, mint ellenfelük.

Szélesi Zoltán nem változtatott a három nappal ezelőtti kezdőcsapatán, ugyanazzal a tizenegy játékossal kezdtük meg a mérkőzést, mint pénteken az észtek ellen. A magyar válogatott játszott kezdeményezőbb futballt a mérkőzés elején, de rögtön látszott, hogy a georgiaiak sokkal szervezettebbek, és egyénileg is erősebbek az észteknél, így kevesebb gólszerzési lehetőségre lehet majd számítani a magyar válogatottól.

Az első félidő végéig labdabirtoklási fölényben játszottunk, lövési kísérletből is többet jegyeztünk, mint ellenfelünk, de igazán nagy lehetőségeket nem tudtunk kialakítani, inkább távoli próbálkozásokkal igyekeztük veszélyt teremteni. A védekezésünk jól működött, ellenfelünk egy-két rögzített szituációt leszámítva nem tudott közel kerülni a kapunkhoz.



A gólnélküli első félidő után Szélesi Zoltán egyet cserélt, Klausz Milán állt be Csatári Kevin helyére, a cserével szerkezeti váltás is járt a támadójáték javítása érdekében. A második félidőben a magyar válogatott becsülettel hajtott a vezető gól megszerzéséért, egyre nagyobb mezőnyfölényt harcolt ki, a vendégek azonban fegyelmezetten védekeztek, és kevés területet hagytak a támadózónánkban. Ezzel együtt is volt néhány ígéretes akciónk, közülük több is lövéssel ért véget, gólt azonban nem szereztünk. A georgiaiak veszélytelenek voltak a kapunkra, ám helyzet nélkül is megszerezték a vezetést: a 86. percben egy bal oldali szabadrúgást követően Narimanidze fejelt a hálóba 6 méterről (0-1).

Az utolsó percekben hatalmas nyomás alatt tartottuk az ellenfél kapuját, egy alkalommal csak a gólvonalról tudtak felszabadítani a vendégek, de az egyenlítés nem jött össze, Georgia 1-0-s sikerével megszerezte mindhárom pontot.

A csoport másik mérkőzésén Észtország 2-1-re legyőzte Izlandot, így a csütörtöki utolsó forduló előtt nem dőlt el semmi a csoportban. Az utolsó játéknapon a magyar válogatott 17.00 órakor Izlandot fogadja Telkiben.

– A mai játékunk rendben volt, végig irányítottuk a mérkőzést, ellenfelünk nem tudott egyetlen helyzetet sem kidolgozni. Sajnos azonban ezen a szinten már egyetlen hiba is vereséghez vezethet, és ezt a játékosaim most a saját bőrükön is megtapasztalhatták. Ami működött a mérkőzésen, azt tovább kell vinni az utolsó csoportmérkőzésre, a hiányosságaink kijavítására pedig van három napunk, Izland ellen ugyanis győznünk kell a céljaink eléréséhez – nyilatkozta Szélesi Zoltán a mérkőzés után.

Magyarország-Grúzia 1025
2021.10.25. (hétfő)
4. csoport
Magyarország HUN
Magyarország
Grúzia
Grúzia GEO

Magyarország
Magyarország
1
5
6
10
14
1
Kopaliani
2
Sadgobelashvili
3
Kharchilava
4
Narimanidze
5
Tsikolia
6
Sigua
7
Tabatadze
9
Partsvania
11
Tsetskhladze
14
Gobeshia
16
Alibegashvili
Magyarország-Grúzia 1025
Grúzia
Grúzia
Cserék
Magyarország
Magyarország
4
Komlósi Bence
12
Bánfalvi Gergő
13
Kráz Tamás
15
Nagy Mihály Dávid
16
Mihály Bálint
17
Kovács Kolos
18
Pintér Máté
19
Klausz Milán
45'
56'
81'
89'
20
Pócs Balázs
77'
Grúzia
Grúzia
8
Givi Khachidze
92'
93'
10
Luka Parkadze
67'
84'
95'
12
Revaz Kurtanidze
13
Aleksandre Chikhadze
15
Lasha Gadilia
17
Amin Karaev
18
Aleko Basiladze
95'
19
Akaki Giunashvili
95'
20
Giorgi Parkinashvili
67'
95'


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.