Megvan az ötödik hely, kint vagyunk az U17-es vb-n!
U17 férfi   |   Csapat   |   2019. május. 16., 15:02
Megvan az ötödik hely, kint vagyunk az U17-es vb-n!

A magyar válogatott 1-1-es döntetlent játszott a belgákkal utolsó Európa-bajnoki mérkőzésén, és tizenegyesekkel kiharcolta a világbajnoki szereplést!

A magyar U17-es válogatott az ötödik helyért lépett pályára utolsó írországi Európa-bajnoki mérkőzésén, de az ötödik hely megszerzésénél sokkal fontosabb tétje volt a belgák elleni csütörtöki találkozónak: a mérkőzés győztese bebiztosíthatta részvételét az őszi világbajnokságra. 

A belgák ellen márciusban már játszottunk egy mérkőzést a sorozatban: a selejtező elitkörében ellenfelünk 4-2-re nyerni tudott Telkiben, de annak a meccsnek az Európa-bajnokságra történő kvalifikáció szempontjából már nem volt tétje, addigra mindkét csapat kiharcolta addigra az írországi szereplést.

Az Eb-n viszont a magyar válogatott szerepelt jobban, míg mi három győzelemmel és egy döntetlennel jutottunk el a világbajnoki rájátszásig, a belgák egy győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel a hátuk mögött várták a mérkőzést.

Hajrágóllal vertük az oroszokat is - hibátlanul Eb-negyeddöntős az U17-es válogatott

Hajrágóllal vertük az oroszokat is - hibátlanul Eb-negyeddöntős az U17-es válogatott

Férfi U17-es válogatottunk az oroszok ellen játszotta le utolsó Eb-csoportmérkőzését az írországi Európa-bajnokságon. Csapatunk hátrányból felállva legyőzte az oroszokat is, így hibátlan mérleggel, 9 ponttal jutott a negyeddöntőbe, ahol a spanyolok ellen lép pályára hétfőn.

Tovább

Preisinger Sándor három kulcsemberére sem számíthatott a mérkőzés előtt: Posztobányi Patrik, László Dávid és Ominger Gergő egyaránt eltiltás miatt nem léphetett pályára. A belgáknál is kiesett egy kulcsember, Marco Kana sérülés miatt hagyta ki a találkozót.

Bátran kezdtük a mérkőzést, már az első percben szögletet rúgtunk, majd egymás után két átlövéssel is próbálkoztunk, nem adtuk át a területet a belgáknak, igyekeztünk már a középpályán megakadályozni a támadásaik építését. Az első negyedórában valamivel veszélyesebbek voltunk támadásban mint a belgák, de ellenfelünk támadóiban benne volt egy-egy váratlan villanás lehetősége, ezért nagy odafigyeléssel és koncentrációval kellett játszanunk a tizenhatosunk közelében – ezt meg is tették a játékosaink. A belgák a félidő feléhez közeledve mezőnyfölényt harcoltak ki, de kontratámadásokból mi is gyakran odaértünk a kapujuk elé, szögletekből, szabadrúgásokból is voltak lehetőségeink. Ellenfelünk kétszer járt nagyon közel a vezetés megszerzéséhez az első 45 percben, előbb Landu talált keresztlécet, majd egy szabadrúgás után Nizet lövése vágódott ki a bal kapufáról, gól azonban nem született a szünetig.

Fordulás után két komoly lehetőségünk is adódott néhány percen belül, előbb Major lövését blokkolta egy védő, majd Kata próbálkozásánál védett a kapus. Az 56. percben azonban vezetést szereztek a belgák, egy jobb oldali szabadrúgás után a hosszú saroknál érkező Kalulika elé pördült a labda, ő pedig két lépésről a hálóba helyezett (0-1). Nem fogta meg csapatunkat a gól, a középkezdés után előbb Kosznovszky lövését tolta szögletre a kapus, majd Komáromi helyezett a jobbösszekötő helyéről a bal kapufa mellé. A 61. percben egy nagyszerű akció végén egyenlítettünk: Bekker keresztlabdája után Buna jobbról a kapu elé ívelt, a rövid saroknál érkező Komáromi György pedig a bal alsó sarokba bólintott (1-1).

A 73. percben Hegyi Krisztián védett nagyot De Wolf távoli próbálkozásánál, majd egy oldalszabadrúgásnál is hárítania kellett kapusunknak. A 82. percben kihasználtuk első cserelehetőségünket, Molnár Rajmund állt be Németh András helyére.  Egy perccel később ismét Hegyi volt munkában, de vetődve védett egy lapos lövést. A hajrában veszélyesebbek voltak a belgák, érezhető volt, hogy a mieink utolsó erőtartalékaikat mozgósítják. A 87. percben Major 20 méteres lövését védte az ellenfél kapusa, ez volt a rendes játékidő utolsó helyzete, és miután a háromperces hosszabbításban sem dőlt el a találkozó, tizenegyeslövések döntöttek arról, hogy mely csapat utazhat az őszi világbajnokságra.

A tizenegyeseket a magyar válogatott lőtte jobban, mind az öt rúgónk betalált, míg a belgák egyet a kapufára lőttek, így megszereztük az ötödik helyet és kijutottunk a világbajnokságra!

– Nagyon büszke vagyok a srácokra, mert amit ezen a tornán elértek, az minden dicséretet megérdemel. Meccsről meccsre javult a teljesítményünk, és az utolsó mérkőzésen teljesen megérdemelten győztük le azt a belga válogatottat, amely márciusban még győzni tudott ellenünk Telkiben. Ami a mérkőzést illeti, végig fegyelmezetten, taktikusan futballoztunk, emellett nagyot küzdöttek a játékosok, minden pályára lépő futballista száz százalékot adott ki magából. A mentális erőnket mutatja, hogy hátrányban azonnal tudtunk váltani, és perceken belül kiegyenlítettünk, majd megvoltak a lehetőségeink a győztes gól megszerzésére is. Sokat tettük a sikerért és végre a tizenegyesekből is mi jöttünk ki jobban – értékelt a lefújás után Preisinger Sándor.

Magyarország-Belgium 20190516
2019.05.16. (csütörtök)
Magyarország HUN
Magyarország
Belgium
Belgium BEL

Magyarország
Magyarország
Preisinger Sándor
1
2
5
6
8
23
1
Vandevoordt
3
Sardella
5
Nizet
7
Persyn
8
George
9
Engolo
11
Doku
14
Landu
16
Asoma
17
Ait El Hadj
18
Kalulika
Magyarország-Belgium 20190516
Belgium
Bob Browaeys
Belgium
Cserék
Magyarország
Magyarország
3
Orosz Donát
12
Megyeri Gábor
15
Dávid Zoltán
17
Molnár Rajmund
81'
88'
0'
19
Kalmár Benedek
20
Szalay Szabolcs
93'
0'
Belgium
Belgium
2
Yunus Bahadir
6
Marco Kana
10
Mathias De
59'
74'
87'
0'
12
Senne Lammens
13
Hugo Siquet
15
Ameen Al
19
Franck Idumbo-Mazumbo
91'
20
Thibo Baeten
81'
92'
0'


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.