Izlandot is legyőztük az U17-es Eb-n!
U17 férfi   |   Csapat   |   2019. május. 07., 14:53
Izlandot is legyőztük az U17-es Eb-n!

Férfi U17-es válogatottunk megnyerte második csoportmérkőzését is az írországi Európa-bajnokságon.

Nem érvényesült a papírforma az U17-es Európa-bajnokság C csoportjának első fordulójában, a magyar válogatott a portugálokat, az izlandi csapat az oroszokat győzte le a nyitányon. A második játéknapon a két hárompontos együttes mérkőzött meg egymással az Európa-bajnokság legkisebb stadionjában, a mindössze néhány száz néző befogadására alkalmas Whitehall Stadiumban. Preisinger Sándor négy helyen változtatott a portugálok elleni győztes csapaton, bekerült a védelembe az eltiltását letöltő Horváth Milán, valamint László Dávid, a középpályára az első meccsen győztes gólt szerző Kosznovszky Márk, a támadósorba pedig Molnár Rajmund.

Az izlandiak próbáltak meglepetést okozni, nem jelölték a kezdőcsapatba két legeredményesebb játékosukat, Jóhannessont és Gudjohnsent (utóbbinak édesapja, a korábbi Barcelona- és Chelsea-támadó Eidur Gudjohnsen is helyet foglalt a lelátón). 

Az első magyar lövésre egy percet sem kellett várni, Molnár Rajmund próbálkozott a tizenhatos vonalától, az izlandi kapus védett. A magyar csapat aktívabban futballozott az első félidőben, ellenfelünk nem tudta zavarba hozni a védelmünket, mi viszont több lehetőséget is kialakítottunk az izlandi kapu előtt. Az első negyedóra végén Major Sámuel szerzett labdát az ellenfél 16-osának előterében, egyedül törhetett kapura, de az izlandi kapus jó ütemben mozdult ki, és lelopta a lábáról a labdát. 

Ezt követően Zuigeber végezhetett el veszélyes helyről szabadrúgást, majd a 31. percben megszereztük a vezetést: Kosznovszky tette be üres területbe a labdát a jobbösszekötő helyén, Molnár startolt rá, megtolta, majd jobbról, 8 méterről, éles szögből kilőtte a jobb alsó sarkot (0-1). A félidő utolsó negyedórájában egy fokkal nagyobb kockázatot vállaltak az izlandiak, de helyzetig nem jutottak el, miközben a mieink vezettek egy-két ígéretes akciót, ám a befejezések nem voltak pontosak.

A fordulás után fél perccel Molnár tette ki a labdát a jobbösszekötő helyén egyedül érkező Zuigebernek, aki hatalmas helyzetben a kapu fölé lőtt. Nagy kár volt az elhibázott lehetőségért, mert a 48. percben az izlandiak első helyzetükből gólt szereztek: Ellertsson lépett ki a védőink között és kapott jó ütemben labdát a 16-osunkon belül, majd a kimozduló Hegyi Krisztián mellett a kapu közepébe lőtt (1–1).

Az egyenlítés után felbátorodtak az izlandiak, a mieinknek szükségük volt néhány percre, mire rendezték a sorokat. Az 58. percben Kosznovszky hozta helyzetbe Zuigebert, de a lövés nem volt pontos, nem sokkal később Baloghnak kellett nagyot mentenie a kapunk előtt. A 63. percben egy kontra végén Zuigeber ismét helyzetbe került, de lövését védte a kapus, majd egy jobb oldali szöglet után Horváth Milán fejelt a keresztléc fölé.

A 77. percben Preisinger Sándor hármat cserélt, a Molnár-Zuigeber-Kosznovszky trió helyére beállt Ominger Gergő, Szalay Szabolcs és Komáromi György. A hajrában javarészt az izlandi térfélen zajlott a játék, és az erőfeszítésünk meghozta a gyümölcsét: a 89. percben egy szabadrúgás után az egyik izlandi védő kezezett a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Németh András magabiztosan értékesítette (1–2). Az utolsó percekben nem változott az eredmény, a mieink második mérkőzésükön második győzelmüket aratták az Eb-n, és a portugál-orosz meccs függvényében még ma biztossá válhat a továbbjutásunk.

A magyar válogatott pénteken, magyar idő szerint 18.00 órakor az oroszok ellen zárja a csoportkört.

Izland-Magyarország 20190507
2019.05.7. (kedd)
Izland ISL
Izland
Magyarország
Magyarország HUN

Izland
Izland
1
Helgason
3
Þorkelsson
4
Stefánsson
6
Gíslason
7
Valgeirsson
10
Jóhannsson
11
Ellertsson
14
Haraldsson
17
Kjartansson
18
Djuric
19
Ingason
1
2
5
6
8
17
Izland-Magyarország 20190507
Magyarország
Preisinger Sándor
Magyarország
Cserék
Izland
Izland
2
Baldur Hannes
45'
74'
5
Vilhjálmur Yngvi
8
Ísak Bergmann
73'
9
Andri Gudjohnsen
73'
81'
84'
88'
12
Adam Ingi
13
Helgi Bergmann
15
Elmar Þór
92'
16
Andri Fannar
73'
79'
91'
20
Ólafur Guðmundsson
Magyarország
Magyarország
3
Orosz Donát
95'
9
Németh András
59'
84'
89'
11
Komáromi György
76'
82'
83'
88'
12
Megyeri Gábor
15
Dávid Zoltán
16
Ominger Gergő
76'
19
Kalmár Benedek
20
Szalay Szabolcs
76'
93'
23
Bekker Roland


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.