Csoportelsőként elitkörös az U17-es válogatott!
U17 férfi   |   Csapat   |   2019. október. 30., 16:16
Csoportelsőként elitkörös az U17-es válogatott!

Németh Antal együttese utolsó mérkőzésén sem kapott gólt a minszki Eb-selejtező tornán. A szerbek elleni döntetlen csoportelsőséget jelentett a magyar csapat számára.

A magyar válogatott a házigazda fehéroroszok elleni döntetlennel és a lettek 3-0-s legyőzésével a háta mögött várta az utolsó csoportkört Minszkben, és abban a kényelmes helyzetben léphetett pályára a szerbek ellen, hogy egy döntetlennel is biztos a továbbjutása. A szerbek ezzel szemben egy győzelemmel és vereséggel várták a találkozót, így számukra egyáltalán nem volt még biztos a csoportból való továbblépés.

Ennek megfelelően a szerb csapat kezdte aktívabban a mérkőzést, de a mieink védekezése nagyszerűen működött, stabilan, szervezetten játszottunk, a szerbek mezőnyfölényük ellenére alig tudtak lehetőségekig eljutni, inkább távoli lövésekkel próbálkoztak. A magyar válogatott nem kizárólag a védekezésre figyelt, a labdaszerzésekből gyors akciókat vezettünk, melyek végén több helyzetet is kialakítottunk, az első félidőben Németh Dániel járt a legközelebb a gólszerzéshez egy látványos támadás végén.

A gólnélküli első félidőt követően a szerbek próbáltak támadásban maradni, de továbbra sem tudták megbontani a védelmünket. A játékrész közepén Stankovic második sárga lapja miatt tíz főre fogyatkozott az ellenfél, és támadói innentől kezdve szinte egyáltalán nem jelentettek veszélyt a kapunkra. Mi viszont lőttünk egy kapufát, és kidolgoztunk néhány lehetőséget, gól azonban nem született. Az utolsó percekben a mieink zavartalanul adogathattak a felezővonal közelében, a szerbek  meg sem próbáltak labdát szerezni, kizárólag a döntetlen őrzésére figyeltek. Így pörgött le a négyperces hosszabbítás is, a magyar válogatott egy győzelemmel és két döntetlennel, 3-0-s gólkülönbséggel megnyerte a csoportját, és várhatja az elitkörös sorsolást.

– Gratulálok a játékosoknak az egész tornán nyújtott teljesítményükhöz, egy nagyon nehéz csoportból jutottunk tovább kapott gól nélkül, az első helyen – értékelt a lefújás után Németh Antal szövetségi edző. – A szerbek elleni meccsen a két félidő első felével voltam leginkább elégedett, a szünet előtt nehezen tudtunk mit kezdenek ellenfelünk letámadásával, ebben a periódusban voltak nehézségeink, túlzottan is védekezésre kényszerültünk. Ezt leszámítva azonban végrehajtottuk, amit terveztünk, a védekezésünk jól működött, és a kiállítás után közel álltunk a győzelem megszerzéséhez. Nagyon elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával, a teljes torna alatt példásan dolgoztak, remek egység alakult ki a csapaton belül, valamint a stábtagok is fantasztikus munkát végeztek az elmúlt hetekben, és ne feledkezzünk meg azokról a futballistákról sem, akik most nem voltak a keret tagjai, de a felkészülés során rengeteget hozzátettek a közös munkához. Örülünk a továbbjutásnak, de az elitkörig még bőven van miben fejlődnünk, bízom benne, hogy ez a siker nagy lökést ad minden kerettagnak a további feladatokhoz, és alapot jelent az előrelépéshez. Végül szeretnék innen is sok sikert kívánni az U17-es világbajnokságon résztvevő válogatottnak, Fehéroroszországból is szurkoltunk nekik, és bízunk benne, hogy ők is elérik céljukat Brazíliában.

Magyarország-Szerbia 20191030
2019.10.30. (szerda)
Magyarország HUN
Magyarország
Szerbia
Szerbia SRB

Magyarország
Magyarország
1
5
8
10
17
1
Ćopić
3
Miodragović
5
Subotić
7
Cvetićanin
8
Stanković
9
Krstić
10
Bačanin
11
Ajdar
14
Petković
15
Đorđević
20
Bojat
Magyarország-Szerbia 20191030
Szerbia
Szerbia
Cserék
Magyarország
Magyarország
2
Varga Gergő
11
Fűzfői Márk
13
Mayer János
15
Puskás Zsombor
16
Horváth Artúr
61'
87'
18
Kispál Ákos Tamás
93'
19
Szendrei Ákos
77'
20
Gazdag Vajk
22
Pataki Márk
Szerbia
Szerbia
4
Vladimir Miletić
70'
6
Vukašin Krstić
12
Matija Gočmanac
16
Veljko Jelenković
17
Ilija Spasić
18
Dario Grgić
19
Danijel Ranđelov
21
Strahinja Stojanović
87'

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén
Nem volt esélyünk a házigazdák ellen az angliai elitkör második meccsén

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.

Egygólos vereséggel kezdtük az Eb-selejtező elitkört
Meccsbeszámoló
U17: Harmadik elitkörös meccsét is elveszítette a válogatott

U17-es válogatottunk szombaton az északíreket 5-1-re legyőző házigazda angoloktól kapott ki 5-0-ra az Európa-bajnoki selejtező angliai elitkörében.