Bemutatjuk a lengyel válogatottat IV.
U16 férfi   |   Archívum   |   2007. október. 17., 10:41
Bemutatjuk a lengyel válogatottat IV.

Hagyományos sorozatunkban bemutatjuk a magyar válogatott következő ellenfelének játékosait. Szerdai riválisunk, Lengyelország keretéből végezetül a csatárok kerülnek sorra.

TOMASZ ZAHORSKI 1984. november 22-én született Olsztynban. 188 centi magas, 74 kiló. Lassan indult be a pályafutása, 22 éves koráig alacsonyabb osztályú csapatokban futballozott.

Előbb a Pisa Barczewo, majd a Stomil Olsztyn, a Têncza Biskupiec, ismét a Pisa Barczewo, végül az OKS 1945 Olsztyn tagja volt. 2005-ben a Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski együttesében mutatkozott be az első osztályban, a 2007-es tavaszt pedig már a Górnik £êcznában töltötte. A nyár óta egy másik bányászcsapat, a Górnik Zabrze csatára. Hihetetlenül erős a lövése, állítólag lemérték, hogy volt, amikor 170 kilométeres óránkénti sebességgel lőtte meg a labdát. Ennél többet csak David Hurstnél, a Sheffield Wednesday egykori játékosánál mértek. A kazahok elleni, szombati meccsen volt először kispados a válogatottban, újonc.

PAWE£ BROEK 1983. április 21-én született Kielcében.
Pavel Brozek
179 centi magas, 70 kiló. Ikertestvérével, Piotrral a Polonia Bia³ogon Kielce csapatában kezdte pályafutását (egyébként most is klubtársak). 2000 óta a krakkói Wis³át erősíti, de közben rövidebb periódusokban az £KS £ódŸ, később a GKS Katowice csatára volt. 2001-ben ifjúsági (U19) Európa-bajnok lett. 2005-ben Mexikó ellen mutatkozott be a lengyel válogatottban, szepelt a németországi világbajnokságon is. 2007-ben először játszhat ma este a válogatottban.

RADOS£AW MATUSIAK 1982. január elsején, a mai mérkőzés színhelyén, £ódŸban született. 184 centi magas, 78 kiló. Tizenöt éves korában, az £KS £ódŸban kezdett játszani, két évvel később került fel a felnőttek közé.
Radoslav Matusiak
A 2002–2003-as idényt a Szczakowianka Jaworznóban, majd a 2004-es tavaszt a Wis³a P³ockban töltötte, a köztes időszakban anyaegyesületében játszott. 2004-től két és fél éven keresztül a GKS Be³chatów csatára volt. Idén januárban kétmillió euró ellenében az olasz A ligában akkor a BL-szereplésért harcoló Palermo vásárolta meg. Az első mérkőzésén, amelyen a kezdők között szerepelt, azonnal gólt szerzett, de így is rövidre sikerült a szicíliai kaland. 2007 augusztusában Hollandiába, a Heerenveenhez igazolt. 1999-ben tagja volt az Európa-bajnoki ezüstérmet nyerő U16-os válogatottnak. Az A válogatottban csak Beenhakker keze alatt játszott. 2006. szeptember 6-án, a szerbek ellen góllal debütált. Tíz eddigi meccséből hat selejtező, négy pedig barátságos mérkőzés volt. Négy gólnál tart.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban
U16: nem bírtunk a csehekkel Belgiumban

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.

Női U16: kiütéses győzelem Litvánia ellen
Meccsbeszámoló
U16: vereséggel zártuk a belgiumi UEFA-tornát

Az UEFA fejlesztési tornáján résztvevői U16-os válogatott a svájciak szombati legyőzése után hétfőn 3-2-re alulmaradt a csehekkel szemben.