Hétgólos siker a feröeriek ellen
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2022. április. 08., 19:18
Hétgólos siker a feröeriek ellen

Női A-válogatottunk már egy félidőnyi játék után 6-0-ra vezetett Feröer szigetek elleni hazai vb-selejtező mérkőzésen. A második játékrészben már csak egy gól született, a végeredmény 7-0 lett.

Idei első tétmérkőzésén lépett pályára Margret Kratz csapata, ellenfele a vb-selejtező csoport utolsó helyét elfoglaló Feröer-szigetek volt, amely eddig még nem gyűjtött pontot. Válogatottunk a találkozó előtt 6 ponttal állt a csoport harmadik helyén.

Az első, idegenbeli találkozón Feröer-szigetek együttese meglepetésre vezetést szerzett, de a magyar válogatott fordított, és magabiztos, 7–1-es győzelmet aratott.

A Szusza Ferenc Stadionban rendezett mérkőzésen gyorsan magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, Vágó Fanni szinte azonnal a középkezdés után célba vette a vendégek kapuját. A második percben Pusztai Sárát ugratták ki a társak, akinek lövése centikkel kerülte el a kaput.

A feröeri kaput végig nyomás alatt tartó magyar együttes próbálkozásai a 12. percben értek góllá: Vágó Fanni szöglete után Vachter Fanni fejelt a kapuba (1–0).

A középkezdést követően letámadtunk, Csiszár Henrietta megszerezte a labdát, majd a kapu előterében Vachter Fanni passzolt vissza hozzá, amiből csapatkapitányunk megszerezte második találatunkat (2–0).

A harmadikra se kellett sokat várni, a 15. percben Pusztai Sára próbálkozott, a kapus előbb kiütötte a labdát, de Vágó Fanni lövésénél már nem háríthatott, a Ferencváros támadója hetedik találtat szerezte a selejtezőben (3–0).

A 19. percben a feröeri kapus lábáról lopott le Vágó Fanni egy hazaadott labdát, és szerzett újabb találatot (4–0). Az ötödik gól a 23. percben született meg, amikor Pusztai Sára egy csellel lerázta védőjét, majd beadásából Fenyvesi Evelin fejelt a hálóba (5–0).

A 33. percben már 6–0 állt az eredményjelzőn, Csiki Anna lövése ugyan megpattant, de a védők között végül a hálóban kötött ki a labda.

A félidő hátralevő részében is mi járattuk a labdát, az első 45 percben számos helyzetig és két lesgólig is eljutottunk, míg Bíró Barbarának mindössze egyszer, egy szöglet után kellett védenie.

A folytatásra négyes cserét hajtott végre Margret Kratz, a második félidőben lehetőséghez juttatta a fiatalokat, beállt Fördős Beatrix, Nagy Virág, Pápai Emőke, valamint Németh Loretta is. 

Kisebb iramban folytatódott a találkozó, a csendet az 55. percben Vágó Fanni törte meg, aki Pápai Emőke passzából harmadik találatát szerezte (7–0).

Ellenfelünknek – bár a szünetben rendezte sorait – a térfelünkre való átjutás is nehézséget okozott, hatalmas mezőnyfölényben játszottunk az egész mérkőzésen. Az utolsó 25 percre Kovács Eszter is beállt, ezzel másodszor szerepelt a felnőtt válogatottban.

Helyzeteket továbbra is a magyar csapat alakított ki, és egy újabb lesgól is született. A 73. percben Pusztai Sára labdáját az utolsó pillanatban tudta a gólvonal elől elhúzni a feröeriek egyik védője, a hosszabbításban pedig Vágó Fanni szabadrúgását védte a kapus. Újabb gól nem született, a végeredmény 7–0 lett.

– Az volt a tervünk, hogy motiváltan és fókuszáltan játsszunk, ezt sikerült megvalósítanunk. Magam is meglepődtem attól az erőtől és energiától, amit az első félidőben láttam a csapaton. Nagyon sokat dolgoztunk a támadó és a védekező játék javításán az eddig eltelt időben, nagyon elégedett lehetek a játékosokkal, a tapasztaltabbakkal és a fiatalokkal is. Utóbbiak integrációja nagyon fontos, de szükség van a tapasztaltabbakra, hogy vezessék őket – ez az elegy adja a csapatunk erejét. Hétfőn Brazília ellen játszunk, ellenfelünk egy nagyon magasan jegyzett válogatott. Mivel a védekezésben is sokat fejlődtünk, közelebb kerültünk az erősebb ellenfelekhez is. Nagyon várom, hogy egy világklasszis csapat ellen szerepeljünk, bízom benne, hogy meg tudjuk nehezíteni a dolgukat. Győzelmet nem várok a csapattól, de azt igen, hogy megmutassuk, hogyan tudunk játszani egy ilyen ellenféllel szemben – nyilatkozta a találkozó után Margret Kratz szövetségi kapitány.

Magyarország-Feröer-szigetek 2022-04-08
2022.04.8. (péntek)
Magyarország HUN
Magyarország
Feröer-szigetek
Feröer-szigetek FRO

Magyarország
Magyarország
5
10
12
15
18
21
23
1
Joensen
2
Johannesen
3
Ryan
4
Lisberg
6
H. Sevdal
7
A. Johannesen
9
Mortensen
11
Svarvadal
13
Tórolvsdóttir
14
Rasmusdóttir
19
Mittfoss
Magyarország-Feröer-szigetek 2022-04-08
Feröer-szigetek
Feröer-szigetek
Cserék
Magyarország
Magyarország
1
Erős Evelin
2
Fördős Beatrix
46'
7
Kovács Eszter
66'
8
Csigi Eszter
9
Szakonyi Emese
11
Nagy Virág
45'
56'
59'
72'
13
Pápai Emőke
45'
14
Németh Loretta
45'
65'
66'
16
Tóth Barbara
17
Kocsán Petra
19
Németh Hanna
22
Schildkraut Fruzsina
Feröer-szigetek
Feröer-szigetek
5
Maria Á
8
Kára Djurhuus
10
Olga Kristina
45'
12
Anna S.
45'
15
Tórunn Joensen
16
Hervør Olsen
81'
89'
89'
17
Tóra Mohr
21
Maria Biskopstø
45'
23
Valborg Østerø


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...