Nem sikerült a pontszerzés Ukrajna ellen
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2022. június. 28., 21:58
Nem sikerült a pontszerzés Ukrajna ellen

A Lengyelországban rendezett vb-selejtezőn az ukrán csapat mindkét félidőben be tudta venni kapunkat, ezzel 2-0-ra legyőzte a magyar női A-válogatottat.

Női A-válogatottunk a tavasszal elmaradt vb-selejtező találkozóját pótolta be Ukrajna ellen, a mérkőzést a lengyelországi Rzeszowban rendezték meg.

A két együttes a párharc első fordulóját novemberben, Kisvárdán játszotta. Ezen a mérkőzésen magyar csapat az első félidőben 3–0-s előnyt szerzett, végül 4–2-es sikert aratott. Margret Kratz válogatottja a visszavágót a selejtezőcsoport 3. helyéről várta, azzal a célkitűzéssel, hogy meg is tartsa ezt a pozíciót a sorozat végéig.

A novemberi győztes együttes egyedül kapusposzton változott. Az édesanyai szerepre készülő Szőcs Réka helyett Bíró Barbara kapott helyet a kezdőben. A védelemben ezúttal is Papp Luca, Turányi Lilla, Kovács Laura és Szabó Viktória szerepelt, előttük Csiszár Henrietta és a 75. válogatott találkozóján pályára lépő Fenyvesi Evelin futballozott. A csatárok Zeller Dóra, Vágó Fanni, Csiki Anna, valamint Zágor Bernadett voltak.

Az ukránok harcosan kezdték a félidőt, sok volt a szabálytalanság, a játékmegszakítás is. A mieink szerezhettek volna gólt, Zeller Dóra Csiki Anna passzából került ziccerbe, majd Vágó Fanni kétszer is ígéretes helyzetbe került.

A 26. percben Kravchuk kapura lövését sikerült szögletre menteni, a sarokrúgást követően a hosszúra átlőtt labdára Darya Kravets csapott le, lövése után a labda egy védő fején is megcsúszott, majd a hálóban kötött ki (1–0).

A gólt követően igyekeztünk támadni, de a befejezéseinkbe rendre hiba csúszott; inkább az ellenfelünk akarata érvényesülta pályán. A második félidőt – megérdemelten – Ukrajna várhatta előnyösebb helyzetből. 

A folytatásra nem cserélt Margret Kratz, az első változtatás az 55. percben történt: Zágor Bernadett helyett Pápai Emőke, míg Papp Luca helyére Németh Diána szállt be. Nem sokkal később, a 67. percben jött Nagy Virág is, aki Csiszár Henriettát váltotta. A hajrára pályára küldte a szövetségi kapitány Csányi Diánát is Zeller Dóra helyett.

A találkozót leginkább mezőnyjáték jellemezte, a második félidőben igazán komoly helyzetig egyik fél sem jutott el. A 89. percben Vágó Fanni egyenlíthetett volna, de lövését védte az ukrán kapus. A kontrából aztán megindulhatott az ukrán csapat, és a támadás végén Ovdiychuk a léc alá bombázta a labdát, beállítva a 2-0-s végeredményt.

Az első 10 percben nagyon idegesek voltunk, majd feljavult a játékunk, és több nagy helyzetet is kialakítottunk, amelyek közül ha csak egyet berúgunk, máshogy alakulhatott volna a találkozó. A második félidővel nem vagyok megelégedve. A legtöbb párharcot megnyerték az ukránok, ezért megérdemelték a győzelmet, de talán nem kétgólos különbséggel. Sokat beszéltünk az ellenfelünkről a találkozó előtt, arra készültünk, hogy az őszi találkozóhoz hasonló teljesítményt kell nyújtanunk. Ma azonban túlságosan feszülten játszottunk. Nagyon nehéz dolgunk volt az ukránok ellen, akik nagyon keményen és agresszíven futballoztak, sok labdát szereztek, és nagyjából azt a játékot hozták, amit tavalyi Kisvárdán is, de ezúttal nem tudtunk olyan teljesítményt nyújtani, ami elegendő lehetett volna a pontszerzéshez – nyilatkozta a találkozót követően Margret Kratz.

..0. (csütörtök)

Cserék


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...