Nagyarányú vereség a csoportfavorittól
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2021. szeptember. 21., 21:51
Nagyarányú vereség a csoportfavorittól

Már az első félidőben háromgólos előnybe került a spanyol válogatott a budapesti női vb-selejtező mérkőzésen. A vendégek a második félidőben sem kapcsoltak kisebb fokozatra, a végeredmény 7-0 lett.

Első tétmérkőzésén vereséget szenvedett a Margret Kratz vezette női A-válogatott, az ellenfél a második kalapból húzott Skócia volt az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, ahol a vendégek 2–0-ra győzedelmeskedtek.

A második vb-selejtező mérkőzésünket szintén az MTK stadionjában rendezték, ahol ezúttal Európa egyik legjobb válogatottjával, a FIFA-világranglista 10. helyezett Spanyolországgal csaptunk össze.

A kezdőcsapaton mindössze egy helyen változtatott a német szakvezető, Vachter Fanni helyett ezúttal Kocsán Petrát küldte pályára.

A spanyol keretbe nyolcan is bekerültek a BL-címvédő FC Barcelonából, a 88-szoros válogatott Alexia Putellas pedig az Év női labdarúgójának járó díjat is megkapta. A 2020-2021-es női BL-szezon TOP 10 játékosa között rajta kívül még két jelenlegi kerettag szerepelt: Alexia Putellas (ő a Budapestre látogató keret legtapasztaltabb játékosa is, nála több válogatottsággal senki sem rendelkezik) és Aitana Bonmati.

Az első percekben a spanyolok járatták a labdát, a nagy nyomás pedig hamar góllá érett, a 8. percben, egy hosszan előreívelt labdából helyzetbe kerültek a spanyolok, amelyet Esther Gonzalez kíméletlenül kihasznált (0–1).

A következő veszélyesebb kísérletet a 14. percben láthattuk, a spanyolok belső védője lőtte el jó 30 méterről a labdát, ekkor az ETO kapusa, Szőcs Réka védett. A mérkőzésen továbbra is – ahogy az várható volt – a spanyolok domináltak. A 18. percben Vágó Fanni próbálta indítani Zeller Dórát, de hosszú volt a kiugratás. Gólt azonban újra a spanyolok szereztek, a találat szerzője ezúttal is Esther Gonzalez volt, aki egy remek kiugratást követően talált be a 21. percben (0–2).

Még fel sem ocsúdtunk a gólból, már ott is volt a harmadik találat, Mariona Caldantey értékesített egy ziccert a 22. percben (0–3).

Igyekeztünk ellenfelünket a középpályán megzavarni és a 26. percben közel álltunk a szépítéshez: Zeller Dóra passzolt Vágó Fannihoz, akinek labdájába egy hátrafutó védő beleért ugyan, de a hatalmas sprintet levágó Nagy Virág még be tudott adni, Zeller Dóra pedig alig maradt le a labdáról. A spanyol kontra is veszélyes volt, de a kiszolgáltatott helyzetben lévő Szőcs Réka védett. A félidő hátralevő részében szintén a spanyolok birtokolták a labdát, elvétve tudtunk csak kontrázni.

A második félidőre cserékkel igyekezett frissíteni csapatát Margret Kratz: Csiki Anna helyett Vachter Fanni, Turányi Lilla helyett pedig Németh Loretta állt be. 

Nem tartott sokáig a spanyoloknak, hogy újra bevegyék kapunkat, az 50. percben Athenea del Castillo volt eredményes, a kapu előteréből lőtt és talált be (0–4).

Az utolsó félórára beszállt Szakonyi Emese (Nagy Virág helyett) és Csányi Diána (Kocsán Petra helyett) is, spanyol oldalon viszont bejött a Feröer szigeteknek négy gól lövő Amaiur Sarriegi Isassa. A Real Sociedad támadója szinte azonnal helyzethez is jutott, a 62. percben egyedül tört a kapura és hatalmas kapufát lőtt, a 70. percben pedig Nerea Eizaguirre járt közel a gólhoz.

Az utolsó cserénk az újonc Nagy Fanni volt, aki első válogatott mérkőzésén Kovács Laura helyén szállt be. A 75. percben ismét kijátszották a védelmünket a spanyol támadók, de a gól les miatt érvénytelen volt. A következő támadásnál pedig a labda az oldalhálónkat súrolta. A 79. percben aztán már nem lehetett megállítani Amaiur Sarriegi Isassát, aki Szőcs Rékát kicselezve egyedül kocogott a labdával az üres kapuba (0–5).

Kontrából aztán Vachter Fanni próbálkozhatott, de lövését könnyedén fogta a kapus. De spanyol gól a hajrára is jutott, a 87. percben ismét Amaiur Sarriegi Isassa talált be egy gyors kontratámadás és felívelés után (0–6). Sajnos az utolsó percekben is hajtó spanyolok a ráadásban is tudtak gólt szerezni, Mariona duplázott, így 7–0 lett a végeredmény.

A spanyolok a világ, de legalábbis Európa legjobbjai és amilyen formában ma voltak és amilyen játékot mutattak, az alapján nagyon látszik a különbség a két együttes között. Mindkét vb-selejtezőn azt láttam, hogy a csapatom nem adja fel, ezt kell magunkkal vinni a következő találkozókra. Ma ötször is cserlétünk, mindet sérülés miatt és ezek ráadásul a védelmünket érintették. A korábbi mérkőzéseinken harcosabbak voltunk, mint ma. A fizikum terén mindenképp fejlődnünk kell, a spanyolok és a skótok is sokkal gyorsabbak voltak gondolkodásban és mozgásban is, mint mi. A kezdeteknél tartunk és azért jöttem ide, hogy a következő években a csapatot felépítsem, és ezt a klubokkal közösen kell megtennünk – nyilatkozta a mérkőzést követően Margret Kratz szövetségi kapitány.

Magyarország-Spanyolorság 2021-09-21
2021.09.21. (kedd)
Magyarország HUN
Magyarország
Spanyolország
Spanyolország ESP

Magyarország
Magyarország
1
5
7
8
10
11
17
18
19
2
Batlle
6
Bonmati
7
Corredera
8
Mariona
9
Esther Gonzalez
12
Guijarro
13
Paños
14
Alexia
16
María León
20
Pereira
22
Athenea del Castillo
Magyarország-Spanyolorság 2021-09-21
Spanyolország
Spanyolország
Cserék
Magyarország
Magyarország
2
Csigi Eszter
4
Pusztai Sára
6
Boros Kinga
9
Oláh Adrienn
12
Bíró Barbara
13
Czellér Dorottya
14
Németh Loretta
45'
15
Vachter Fanni
45'
16
Csányi Diána
61'
21
Szakonyi Emese
61'
22
Erős Evelin
23
Nagy Fanni
71'
Spanyolország
Spanyolország
1
Mariasun
3
Ainhoa Vicente
69'
4
Laia Aleixandri
5
Ivana Andrés
10
Irene Guerrero
69'
78'
11
Candela Andújar
15
Claudia Pina
17
Lucía García
18
Amaiur Sarriegi
58'
78'
85'
19
Anna Torrodá
21
Nerea Eizaguirre
58'
80'
91'
23
María Rodríguez

Szőcs Réka, Csiszár Henrietta, Csiki Anna (Vachter Fanni 45.), Sipos Lilla, Szabó Viktória, Vágó Fanni, Nagy Virág (Szakonyi Emese 61.), Kocsán Petra (Csányi Diána 61.), Kovács Laura (Nagy Fanni 71.), Zeller Dóra, Turányi Lilla (Németh Loretta 45.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...