Keménynek ígérkező évzáró előtt a női A-válogatott
Női A-válogatott   |   Archívum   |   2016. november. 22., 14:49
Keménynek ígérkező évzáró előtt a női A-válogatott

Női A-válogatottunk szerdán 14.00 órától a szerbek elleni felkészülési mérkőzéssel zárja az évet Telkiben.

A Markó Edina vezette női válogatott ősszel Európa-bajnoki selejtező sorozatot zárt, a német és az orosz együttes mögött, a horvátokat és a törököket megelőzve harmadikként végzett csoportjában. A tétmeccsek zárása után már a következő, jövő ősszel kezdődő vb-selejtező sorozat került fókuszba, a szerbek elleni találkozó is az erre való felkészülést szolgálja. Mivel a mérkőzést hivatalos FIFA-játéknapon rendezik, a szakmai stáb a külföldön futballozó játékosokra is számíthat, a legerősebb kerettel készülhetünk az évzáróra.

A szerbekkel idén már játszottunk egy mérkőzést, a Balaton Kupán 0-0-ra végeztek a csapatok, de akkor mindkét együttesből hiányzott kulcsjátékosai jelentős része. Most a mieinkhez hasonlóan a szerbek is erősebb kerettel készülhetnek a találkozóra.

- A válogatottnál minden egyes összetartásnak óriási jelentősége van, minden kínálkozó alkalmat meg kell ragadni a közös munkára annak érdekében, hogy tovább tudjuk építeni a csapatot - mondta az mlsz.hu-nak Markó Edina. - Az októberi, ukránok elleni mérkőzés nagyszerűen zárult (4-0-ra nyertünk Kijevben - a szerk.), szeretnénk továbbvinni ezt a játékot, és felszabadultan, de teljes koncentráció mellett futballozni a szerbek ellen is. Bár felkészülési mérkőzésről van szó, az eredmény sem másodlagos, hiszen a vb-selejtező csoportok áprilisi sorsolásán a világranglistás helyezés lesz az irányadó a kalapok beosztásánál. Két hasonló képességű csapat lép pályára egymás ellen szerdán, színvonalas találkozóra számítok, amelyen szeretnénk többet birtokolni a labdát ellenfelünknél, mezőnyben dominálni, és a támadójátékra helyezni a hangsúlyt. Ugyanolyan komolyan vesszük a mérkőzést, mint a tétmeccseket, és úgy gondolom, a szerbektől is egy kemény, agresszív játékra számíthatunk majd.

Szerbia női labdarúgó-válogatottjával eddig négy alkalommal találkoztak legjobbjaink. Először, 2009 szeptemberében gólzáporos magyar győzelem született, Hajdukuvon 3–1-es félidő után 8–1 lett a végeredmény. Vágó Fanny (3), Jakab Réka (2), Méry Rita, Sipos Lilla és Godvár Katalin talált az ellenfél kapujába. 2010-ben, Hódmezővásárhelyen, Zágor Bernadett góljával 1–0 lett a végeredmény, majd 2012-ben, Stara Pazova stadionjában 3–0-s vezetés után, 3–2-es győzelemmel vonulhattak le a pályáról játékosaink (Vágó Fanny duplájával és Csiszár Henrietta találatával). Az idei Balaton Kupa helyosztóján, gól nélküli döntetlennel zárt a magyar együttes, majd tizenegyesekkel alulmaradt a bronzéremért küzdő csatában.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Szőcs Réka (MTK Hungária FC)
Bíró Barbara (Viktória FC)

Védők:

Szeitl Szilvia (Ferencvárosi TC)
Tálosi Szabina (Viktória FC)
Szabó Viktória (1. FC Saarbrücken)
Tóth Gabriella (SV Werder Bremen)
Demeter Réka (MTK Hungária FC)
Pinczi Anita (MTK Hungária FC)
Mosdóczi Evelin (Ferencvárosi TC)
Papp Dóra (MTK Hungária FC)

Középpályások:

Nagy Lilla (MTK Hungária FC)
Fenyvesi Evelin (Ferencvárosi TC)
Szuh Erika (SV Blau-Weiss Hohen Neuendorf)
Csiszár Henrietta (Bayer 04 Leverkusen)
Nagy Ágnes (Ferencvárosi TC)
Szarvas Alexandra (FC Basel)
Rácz Zsófia (MSV Duisburg)

Csatárok:

Zeller Dóra (TSV Hoffenheim)
Vágó Fanni (SKN St. Pölten)
Jakabfi Zsanett (Vfl Wolfsburg)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben
Női válogatott: az Eb-ezüstérmest fogadjuk szeptemberben

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...

Eb-diadalra tör válogatottunk csoportellenfele
Meccsbeszámoló
Női A-válogatott: Felmérőn a kerettagok, Skócia a következő ellenfél

A dán válogatott a második helyen zárta a női labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a döntőben 4-2-es vereséget szenvedett a házigazda hollandoktól ...