Nagy küzdelemben maradtunk alul Minszkben
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2021. április. 13., 19:13
Nagy küzdelemben maradtunk alul Minszkben

Férfi futsalválogatottunk kétszer is egyenlített a házigazdák ellen, de a végét a fehérorosz válogatott bírta jobban, és végül 5-2-re megnyerte a mérkőzést, ezzel megszerezte a továbbjutást érő második helyet a csoportban.

Férfi futsalválogatottunk utolsó csoportmérkőzésére hagyta a döntést arról, hogy folytathatja-e az Európa-bajnokságra vezető utat, ehhez pontra volt szüksége az utolsó összecsapásán, a fehéroroszok elleni minszki selejtezőn. A két csapat idén Budapesten egyszer már összemérte egymással az erejét, akkor a mieink nagy csatában 2-1-re nyerni tudtak. A visszavágó ezzel együtt roppant nehéznek ígérkezett, amit az is jelzett, hogy a házigazdák - szurkolóik támogatása mellett - múlt héten 14-0-ra nyertek Izrael ellen.

A minszki csarnok a mieink ellen is megtelt félig, így jó hangulatban, a dobokkal felszerelkezett hazai nézők buzdítása mellett kezdődött el. Már az első percekben érezni lehetett, hogy ezúttal is küzdelmes, szoros meccset játszik egymással a két csapat. A hazaiak valamivel pontosabbak voltak az első tíz percben, kevesebb pontatlanság és technikai hiba jellemezte a játékukat, de nem tudtak dominálni a pályán. Mégis ők szereztek vezetést egy oldalberúgás után a 8. percben Zhigalko bombagóljával (1-0). A középkezdés után tíz másodperc sem telt el a magyar egyenlítésig, első akciónkból 1-1-re alakítottuk az állást: Horváth Norbert passza után Dróth Zoltán továbbított a hálóba (1-1). A 12. percben Matvejenko egy hibánkat kihasználva visszaszerezte a vezetést a házigazdáknak (2-1), ám a félidő hajrájában egy hatoson belüli kezezést követően megítélt büntetőből Pál Patrik ismét kiegyenlített (2-2).

A második félidő még nagyobb küzdelmet hozott, a hazaiak igyekeztek felpörgetni a tempót, Alasztics Marcellnak több nagy védést is be kellett mutatni. Magyar oldalon is adódtak lehetőségek, de a játékrész közepére áttevődött a játék a mi térfelünkre, a fehéroroszok egymás után alakították ki a helyzeteket. A 35. percig bírtuk a nyomást, ekkor Los bombázott 7 méterről a léc alá, ezt már Alasztics sem védhette (3-2). Három perccel a vége előtt támadásban lehoztuk a kapusunkat, és átálltunk öt a négy elleni játékra. Nem sikerült azonban lövéssel befejezni az első akciónkat, a hazaiak labdát szereztek, és Selyuk a saját hatosáról az üresen maradt kapunkba helyezte a labdát (4-2). Megpróbáltunk zárkózni, de az utolsó percben ismét labdát vesztettünk, a kontra végén Krakun lőtt az üres kapuba, kialakítva az 5-2-es végeredményt.

A magyar válogatott vereségével a harmadik helyen zárta a sorozatot, így eldőlt, hogy nem lesz ott a jövő évi Európa-bajnokságon. A fehéroroszokra várhatóan pótselejtező vár az Eb-részvételért.

– Mindent megtettünk a pályán, ami tőlünk telt, de el kell ismerni, hogy a fehéroroszok jelenleg előrébb járnak nálunk, és ezt érvényesíteni tudták a pályán. A játékosaim küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak, de sajnos ez most nem volt elég a pontszerzésre – értékelt a mérkőzés után Turzó József szövetségi kapitány.

Fehéroroszország-Magyarország
2021.04.13. (kedd)
Fehéroroszország BLR
Fehéroroszország
Magyarország
Magyarország HUN

Fehéroroszország
Fehéroroszország
Aleksandr Savintsev
1
Churylin
3
Matveenko
5
Selyuk
8
Los
13
Cherneyko
2
9
11
Fehéroroszország-Magyarország
Magyarország
Turzó József
Magyarország
Cserék
Fehéroroszország
Fehéroroszország
2
Maksim Evdokimov
7
Pavel Rogovik
2'
2'
21'
30'
31'
33'
9
Vladimir Zhigalko
7'
11
Sergei Krikun
16'
26'
26'
39'
12
Aleksei Luksha
14
Oleg Gorbenko
15
Maksim Baturin
18
Yuri Rabyko
19
Pavel Kniga
Magyarország
Magyarország
4
Horváth Szabolcs
24'
5
Szabó Péter
10'
6
Nagy Imre
5'
7
Rutai Balázs
8
Vas Ádám
10
Pál Patrik
12'
18'
30'
36'
12
Sásdi Bálint
13
Hajmási Milán
4'
14
Siska Gergő


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Visszavágtak férfi futsalosainknak a kuvaitiak
Visszavágtak férfi futsalosainknak a kuvaitiak

Férfi futsalválogatottunk kétgólos hátrányból még egyenlített Kuvait ellen a két csapat vasárnapi, kuvaitvárosi mérkőzésén, de a hazaiak a ...

Nyerni tudott Kuvaitban a megfiatalított futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: új játékosokkal bővül a válogatott keret

Férfi futsalválogatottunk kétgólos hátrányból még egyenlített Kuvait ellen a két csapat vasárnapi, kuvaitvárosi mérkőzésén, de a hazaiak a ...