Futsal: egy győzelem, egy vereség Szlovákiában
Férfi futsal   |   Archívum   |   2016. szeptember. 24., 21:55
Futsal: egy győzelem, egy vereség Szlovákiában

Az U21-es válogatott nyerni tudott Homonnán, a Visegrádi Négyek Torna szombati játéknapján, a felnőttek azonban alulmaradtak a szlovákokkal szemben.

A magyar válogatott a lengyelek pénteki legyőzése után az első játéknapon a csehekkel szemben alulmaradó, házigazda szlovákokkal mérkőzött meg Homonnán, a Visegrádi Négyek Torna második játéknapján. A mieink a meccs elején bátran felvállalták az agresszív letámadást a felezővonal környékén, és szereztek ugyan labdákat, de amikor a szlovákok túljutottak a védelmünkön, akkor több kecsegtető helyzetet is sikerült kialakítaniuk, és a játékrész felénél megszerezték a vezetést is. A magyar támadójáték ezúttal nem igazán működött, sok volt a pontatlanság a mi labdabirtoklásunknál, ezért a gól után is a házigazdák játszottak veszélyesebben.

A második félidőben igyekeztünk támadóbb szellemben fellépni, de a gólok nem jöttek, miközben a szlovákok - védelmi hibáinkat jó százalékkal kihasználva - kétszer is bevették Tóth Gyula kapuját. Az utolsó tíz percben váltottunk támadásban, lehoztuk a kapusunkat, és az emberelőnyös helyzeteket próbáltuk kihasználni. Becsülettel küzdöttünk a szépítésért, több kapufát lőttünk, de az első gólunk sokáig nem akart megszületni. A 37. percben megtört a jég, a csapat egyik legfiatalabb tagja, az első válogatott gólját pénteken szerző Vas Ádám újra eredményes volt, és 3-1-re alakította az állást. A 38. percben egy gólra csökkentettük a hátrányunkat, sikerült ziccerig kijátszani egy emberelőnyös támadást, Dávid Richárd volt a befejező ember.

Az utolsó két perc izgalmasan alakult, de hiába tartottuk nyomás alatt a hazaiak kapuját, az egyenlítés elmaradt, Szlovákia 3-2-re megnyerte a találkozót. Két nap után mind a négy csapat egy-egy győzelemmel és vereséggel áll, az utolsó mérkőzések döntenek a helyezésekről.

- Drágán fizettünk az elkövetett hibákért, szinte mindegyiket kihasználta az ellenfél. Megvoltak a helyzeteink ahhoz, hogy még így is ponttal zárjuk a meccset, de ezúttal a befejezéseknél a szerencse is elpártolt tőlünk. Tetszett, hogy egy pillanatra sem adták fel a játékosok, végig nagy szívvel küzdöttek. Dróth Zoltán hiányát nem érezte meg eddig a csapat, de a végén emberelőnyös szituációban komplettebb lett volna vele a csapat. Nem fogtunk ki igazán jó napot, de így is több lehetett volna ebben a mérkőzésben - értékelt a lefújás után Sito Rivera szövetségi kapitány.

A-válogatott mérkőzés:
Szlovákia-Magyarország 3-2 (1-0)
Magyarország: Matkovics Gábor - Klacsák Bence, Vas Ádám, Hosszú Ádám, Varga Csaba
Cserék: Tóth Gyula, Rábl János, Dávid Richárd, Siska Gergő, Nagy Imre, Gál István, Szeghy Szabolcs, Németh Péter, Öreglaki Norbert

DSC_0674|

Javított az U21-es válogatott

U21-es válogatottunk a pénteki, lengyelektől elszenvedett vereség után szombaton remek második félidei teljesítményével 3-2-re legyőzte a házigazda szlovákokat. A mérkőzés az első félidőben kiegyenlített volt, de ekkor még csak a szlovákok tudtak gólt szerezni, 1-0-ás hazai vezetéssel ért véget a játékrész. A második félidőben nagyot javult a mieink játéka, bátrabban támadtunk, egymás után alakítottuk ki a lehetőségeket. Sipos Gergő a 32. percben egyenlített, s bár nem sokkal később visszavette a vezetést a szlovák együttes, érezhető volt, hogy hamarosan érkezik a válasz magyar részről. Így is lett, a 35. percben Simon Bence ismét kiegyenlített. A hajrában a mieink tettek többet a győztes gól megszerzése érdekében, és nem is maradt el az erőfeszítések jutalma: Józsa Tamás az utolsó percben megszerezte harmadik találatunkat, amire már nem érkezett válasz a záró dudaszóig.

- Hasonló volt a játék képe, mint pénteken, a lengyelek ellen, ismét a mi akaratunk érvényesült, többet támadtunk, de míg az első mérkőzésen az ellenfél kapuja előtt semmi sem sikerült, most hasonló játékkal megnyertük a mérkőzést. Külön örülök, hogy az utolsó percben egy olyan taktikai variációból szereztünk gólt, amit néhány másodperccel előtte, az időkérésünknél beszéltünk meg a játékosokkal, ők pedig tökéletesen hajtották végre a kért mozgásokat. Gratulálok a srácoknak, mert ismét nagy odaadással játszottak, mindent kiadtak magukból, ennek lett az eredménye ez a győzelem - mondta a mérkőzés után Fehér Zsolt szövetségi edző.

U21-es válogatott mérkőzés
Szlovákia-Magyarország 2-3 (1-0)
Magyarország: Varsányi Áron - Bognár Bálint, Apatini Márk, Sáhó Kristóf, Józsa Tamás
Cserék: Hoffer Levente, Bencsik Roland, Csányi Dávid, Horváth Benedek, Simon Bence, Sipos Gergő


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát
Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.

Horvátországi tornára utazott a futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: Vereség a főpróbán

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.