Futsal: dupla tornagyőzelem Szlovákiában
Férfi futsal   |   Archívum   |   2016. szeptember. 25., 19:56
Futsal: dupla tornagyőzelem Szlovákiában

A felnőtt és az U21-es futsalválogatott is megnyerte a Visegrádi Négyek tornát a szlovákiai Homonnán.

A magyar, a lengyel, a cseh és a szlovák felnőtt és utánpótlás-válogatottak immár tizennegyedik éve küzdenek meg minden esztendőben egymással a Visegrádi Négyek Tornán, az előző tizenhárom kiírásban egyik magyar válogatott sem tudta megnyerni a viadalt. Ennek fényében óriási fegyvertény, hogy idén mind a Sito Rivera vezette felnőttcsapat, mind a Fehér Zsolt irányításával készülő U21-es együttes bezsebelte az aranyérmet a szlovákiai Homonnán.

A felnőttek a lengyelek pénteki legyőzése után szombaton szoros vereséget szenvedtek a szlovákoktól, de mivel egyetlen csapat sem állt két győzelemmel, így az utolsó játéknap előtt még reális esélyünk volt az első hely megszerzésére. A csehek elleni összecsapáson már az első félidőben sikerült irányítani a mérkőzést, a 14. percben Varga Csaba vezetést szerzett, majd a 16. percben Vas Ádám duplázta meg az előnyünket. A második félidőt egy hosszabb hullámvölggyel kezdtük, a csehek egy gyors gólt követően fellelkesültek és tíz perc alatt megfordították az állást. A mieinket azonban nem törte meg a három cseh találat, a 33. percben Vas Ádám egyenlített, majd a 36. percben Rábl János találatával már ismét nálunk volt az előny. A csehek az utolsó percekben emberfórban támadtak, de jól védekeztünk, így ellenfelünk nem tudta gólra váltani az emberelőnyt, 4-3-ra megnyertük a találkozót. Miután a lengyelek legyőzték a szlovákokat, a két vasárnapi győztes végzett hat ponttal, de miután az egymás elleni meccsünket 3-1-re megnyertük, a miénk lett a tornagyőzelem.

- Komoly fegyvertény, hogy sikerült tornát nyernünk, mert három nagyon jó csapat volt az ellenfelünk, ráadásul korábban még sosem szereztük meg az első helyet ezen a viadalon. A játékosok nagy szívvel küzdöttek egész hétvégén, kis híján a szlovákok ellen is felálltunk háromgólos hátrányból, ma pedig a csehek vezetése után tudtuk mozgósítani az erőtartalékokat, és fordítottuk meg a mérkőzést. Több új játékos is debütált a hétvégén, a keret fiataljai közül pedig néhányan kifejezetten erős teljesítményt nyújtottak, erre a játékra építhetünk a jövőben - nyilatkozta Sito Rivera szövetségi kapitány.

Magyarország-Csehország 4-3 (2-0)
Magyarország: Tóth Gyula - Klacsák Bence, Vas Ádám, Hosszú Ádám, Varga Csaba
Cserék: Rábl János, Dávid Richárd, Siska Gergő, Nagy Imre, Gál István, Varga Csaba, Szeghy Szabolcs, Komáromi Péter, Öreglaki Norbert, Matkovics Gábor
G.: Varga, Vas (2), Rábl

U21: tornagyőzelem, remek egyéni teljesítményekkel

DSC_0636|

Az U21-es válogatott nagyszerűen kezdte a csehek elleni mérkőzést, már a 3. percben góllá érett kezdeti fölénye, Sáhó Kristóf vette be az ellenfél kapuját. A csehek a 7. percben egyenlítettek ugyan, de ezt követően három magyar gól következett, Sáhó Kristóf vette vissza az előnyt, majd Bognár Bálint köszönt be kétszer. A fordulás után 4-3-re feljött az ellenfél, de Józsa Tamás hamar visszaállította a kétgólos fórt, így az is belefért, hogy az utolsó pillanatokban a csehek megszerezzék a negyedik találatukat, 5-4-re a magyar csapat diadalmaskodott. Mivel a nap másik mérkőzésén a szlovákok legyőzték a lengyeleket, a magyar válogatott hat ponttal megszerezte a torna első helyét.

- A mai mérkőzésen szinte ugyanolyan volt a játék képe, mint az előző kettőn, de ezúttal a helyzeteinket nagyobb hatékonysággal sikerült kihasználni. A srácok megérdemelték a diadalt, mert rengeteg energiát tettek bele a felkészülésbe, és mindhárom mérkőzésen nagyot küzdöttek. Többen is olyan teljesítményt nyújtottak a három nap alatt, hogy ha ezt a szintet a továbbiakban is stabilan hozzák, hamarosan a felnőtt válogatott ajtaján kopogtathatnak - mondta a mérkőzés után Fehér Zsolt szövetségi edző.

Magyarország-Csehország 5-4 (4-2)
Magyarország: Varsányi Áron - Bognár Bálint, Apatini Márk, Sáhó Kristóf, Józsa Tamás
Cserék: Hoffer Levente, Bencsik Roland, Csáni Dávid, Horváth Benedek, Simon Bence, Sipos Gergő, Alasztics Marcell
G.: Sáhó (2), Bognár (2), Józsa


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát
Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.

Horvátországi tornára utazott a futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: Vereség a főpróbán

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.