Futsal: Bátor játék és négygólos vereség a spanyolok ellen
Férfi futsal   |   Archívum   |   2016. december. 05., 22:20
Futsal: Bátor játék és négygólos vereség a spanyolok ellen

Az Európa-bajnoki címvédő spanyol válogatott a papírformának megfelelően magabiztos győzelemmel zárta a magyar csapat elleni első felkészülési mérkőzését Nyíregyházán.

A magyar futsalválogatott szövetségi kapitánya, Sito Rivera korábban többször hangsúlyozta, hogy igyekszik a lehető legerősebb ellenfelekkel lekötni a felkészülési mérkőzéseinket, mert a csapat csak akkor tud fejlődni, ha a lehető legmagasabb iramú meccseken edződnek a kerettagok. A spanyoloknál nehezebb riválist nem sokat talált volna a szövetségi kapitány, az Eb-címvédő, világranglista-második vendégek a kontinens legeredményesebb futsalcsapatával büszkélkedhetnek.

Az idei világbajnokság nem úgy sikerült a spanyoloknak, ahogyan eltervezték (már a negyeddöntőben kiestek az oroszokkal szemben), ezért szakvezetőjük, José Lopez Hierro több olyan fiatal játékost is meghívott, aki az elmúlt időszakban még nem számított alapembernek az együttesben.

Nálunk a legfontosabb hiányzó a sérült Dróth Zoltán volt, de Rábl János is kénytelen volt lemondani a játékot sérülése miatt, így egy igazán fiatal keret várta a spanyolok elleni dupla mérkőzést, amely számára nagyszerű tapasztalatszerzés volt a világ egyik legjobbjával játszani.

Bátran kezdte a meccset a magyar válogatott, szó sem volt biztonsági játékról, ez persze kockázatot is rejtett magában, a spanyolok labdaszerzések után villámgyorsan a kapunk előtt teremtek, Tóth Gyulának bőven akadt dolga. A 3. percben Adolfo Diaz révén vezetést szereztek a vendégek, de ez nem szegte kedvét a mieinknek, továbbra is felvállaltuk az ellenfél térfelén történő letámadást, mezőnyben nem játszottak komoly fölényben a spanyolok.

DSC_0149|

Még a szünet előtt sikerült egyenlítenünk, Klacsák Bence éles szögből, a jobb oldalról vette be a spanyol kaput. A félidő utolsó harmadában a vendégek tarthatatlanok voltak a kapunk előtt, Guisado, Exposito és Diaz is eredményes volt, így háromgólos vezetésre tettek szert a szünetig.

A második félidő első perceiben is a spanyolok akarata érvényesült, de ötödik góljukhoz egy nagy egyéni hiba is kellett, Szabó Péter utolsó emberként adta el a labdát, José Antonio Perez pedig gólra váltotta az adódó lehetőséget. A folytatásban is a spanyolok irányítottak, bár néhány alkalommal a magyar válogatott is eljutott az ellenfél kapujáig, nem tudtuk megtartani elöl a labdákat, így nem kerülhettünk közelebb a spanyolokhoz. A hajrára átvettük a kezdeményezést, sokat tettünk a gólszerzés érdekében, de nem éltünk a lehetőségeinkkel, míg a spanyolok egy kisbüntetőt hagytak ki. Az eredmény a végső dudaszóig nem változott, a spanyolok 5-1-re megnyerték a találkozót.

- A hozzáállásra nem lehet panasz, a játékosok végig nagyot küzdöttek, sajnos az első félidőben két nagy hibából kaptunk gólt, olyan szituációk után, amelyeket a mérkőzés előtt külön gyakoroltuk. Az Eb-selejtezőkre való felkészülés szempontjából hasznos mérkőzést játszottunk egy nagyon jó spanyol csapat ellen - értékelt a meccs után Sito Rivera.

A két válogatott kedden 18.00 órától ismét megmérkőzik egymással a nyíregyházi Continental Arénában.

Magyarország-Spanyolország 1-5 (1-4)
Magyarország: Tóth Gyula (csk) - Klacsák Bence, Horváth Norbert, Szeghy Szabolcs, Vas Ádám
Cserék: Matkovics Gábor, Dávid Richárd, Nagy Imre, Komáromi Péter, Tatai József, Szabó Péter, HArnisch Ákos, Hosszú Ádám, Gál István

Spanyolország: Juan José Hernandez - Carlos Jimenez, Rafael Aguilera, Adolfo Diaz, Rafael Guisado
Cserék: Carlos Redondo, José Miguel Cortes, Marc Garcia, Rafael Exposito, José Antonio Castellano, José Antonio Perez, Miguel Marti, Alejandro Balsalobre


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát
Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.

Horvátországi tornára utazott a futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Futsal: Vereség a főpróbán

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.