• Hírek

Leónban háromszor kukorékolt a gall kakas

Egy korszakhatárt jelentő döntetlen, a második mexikói Mundial magyar szereplését lezáró vereség és egy, a szomszéd elleni váratlan Eb-vereség adja össze a magyar válogatott eddigi június kilencedikei mérlegét.

Szabics Imrének nagyon megy június hetedikén

Egy gyászos vereség, illetve két szép győzelem a magyar labdarúgó-válogatott eddigi június hetedikei mérlege. A lettek elleni győzelem különleges volt: 1986 óta akkor nyert először a csapat selejtező-mérkőzést a végül az adott nagy tornára kijutott ellenféllel szemben.

Egy kiskatona kirúgta a kapuba tartó labdát

Talán nem is sejti szinte senki, mi a közös a magyar futballtörténelem egyik legkomikusabb sztorijában (egy katona kirúgta a gólba tartó labdát Szófiában) és Puskás Ferenc első emlékezetes hazatérésében. Vagy az argentínai világbajnokság az olaszok elleni vereségében és Torghelle Sándor két kaiserslauterni góljában. A magyar válogatott legutóbbi, világbajnokságon lőtt találatában és egy sima oslói négyesben. A kapocs természetesen a dátum: minden említett esemény június 6-án történt.

Fényévnyi távolságban: Holland-India és Hollandia

A magyar válogatott június ötödikei története mindennél tisztábban mutatja, milyen messzire van egymástól (az egykori) Holland-India és Hollandia.

Az MLSZ a szezon legjobbjait díjazta

A Magyar Labdarúgó Szövetség a hagyományoknak megfelelően a bajnoki év végeztével elismerésben részesítette a szezon legjobbjait.

Trapattoni a régi idők focijára esküszik

Két jó kedélyű edző – két olasz világsztár – készül a ma esti mérkőzésre az írek stábjában. Giovanni Trapattoni szívesen mesélt pályafutásáról és emlékeiről az mlsz.hu-nak.

Pelé Törőcsik Andrást dicsérte

A június 4-én játszott eddigi válogatott mérkőzéseink közül a legérdekesebb 'körítése' az 1980-as magyar–osztráknak volt. Itt járt Pelé, aki a magyar kilencest, Törőcsik Andrást dicsérte.

Laczkó Zsolt nem játszhat az esti meccsen

A válogatott balhátvédje már vissza is utazott Genovába.

A Zöld sziget ászai – ír All-Star-válogatott

Jack Charlton kapitánysága alatt az 'aranygeneráció' a kontinens elitjébe emelte az ír válogatottat.

Az írek számára nem az eredmény az elsődleges

Giovanni Trapattoni hétfőn már azt a kezdőcsapatot küldi pályára, amely a horvátok ellen is szerepel majd az Európa-bajnokságon.

Ők mennek Budapesten át az Eb-re – írmustra

Az angol Premier League-ben szereplő játékosokra épül a következő ellenfél, az ír válogatott kerete.

Ünneplés: Szilágyi doktor írektől írekig

A június negyedikei, írek elleni hazai mérkőzésen ünnepel a magyar válogatott: a népszerű orvos, dr. Szilágyi György 200. alkalommal ül majd a kispadon.

Juhász Roland nem játszhat az írek ellen

A válogatott csapatkapitányára több hetes pihenő vár.

Torma Gábor futballtörténelmet írt

Amilyen jól indult, olyan rosszul folytatódott a magyar válogatott június elsejei mérkőzéseinek sora. Az osztrákok elleni győzelmet csak vereségek követték. Köztük olyan fájó emlék is, mint az eindhoveni 1-7, ami a második világháború óta elszenvedett legsúlyosabb veresége volt a válogatottnak.

33 éve szereztük az utolsó gólt a csehek ellen

A magyar A-válogatott az utóbbi három évtizedben csupán egy alkalommal mérkőzött meg a csehekkel.

Ötven éve elkápráztatta Albert az angolokat

Sok érdekesség történt a magyar válogatottal május 31-én. 1909-ben az angol profikkal mérkőzött, 1934-ben első világbajnoki vereségét szenvedte el, 1936-ban éppen csak kikapott a világbajnok olaszoktól, 1962-ben győzelemmel rajtolt az angolok ellen a chilei világbajnokságon – s a felsorolás közel sem teljes…

Angol és dán játékvezetők a válogatott mérkőzésein

Prágában Lee Probert, Budapesten Kenn Hansen lesz a játékvezető.

Igazi Eb-specialisták a csehek

A magyar válogatott pénteki ellenfele gazdag futballtörténelemmel bír.

A Császár búcsúja

Nevezetes mérkőzéseket játszott története során a május 29-i napon a magyar válogatott. Akadt közöttük szép emlék (helytállás az angolok ellen az 1909-es FIFA-kongresszus alatt, százezer néző előtt győzelem a skótok ellen), botrányt kavaró mérkőzés („egyiptomi csapás”), s egy szomorú: a Császár búcsújátéka.

Minden idők legjobb cseh tizenegye

A magyar válogatott június elsejei ellenfelének történetében tallózva a bőség zavarával kellett küzdeni egy All-Star-csapat összeállításakor.

Főszponzoraink
Szponzoraink

Minden jog fenntartva 2017