• Hírek

Eb 2016: átadták az új lyoni stadiont

Hétvégén megrendezték az első mérkőzést a magyar válogatott harmadik csoportmérkőzésének helyszínén, a lyoni Stade des Lumieres-ben.

FIFA-ranglista: továbbra is a 20. helyen a válogatott

A december csendes volt a nemzetközi labdarúgásban, ezért nincs jelentős változás a FIFA legfrissebb világranglistáján.

Izland ellen a legjobbak a jegyhez jutás esélyei

Az UEFA tájékoztatása szerint a magyar válogatott csoportmérkőzésein a 2-es kategóriájú jegyek igénylésénél jobbak az esélyek.

Az Év csapata lehet az A-válogatott

A január 14-i M4 Sport - Év sportolója gálán reflektorfénybe kerül a labdarúgás is, és nemcsak a sportág saját kategóriáiban díjazhatnak futballistát.

A-Válogatott 2015: Király a csúcson, ketten dobogóközelben

Ilyesmi sem fordult elő az elmúlt harminc évben, de még az elmúlt ötvenben sem a magyar labdarúgásban: a válogatottsági ranglista első öt helyezettje között három aktív labdarúgót is találunk.

Diadalív + Király 100 = két jó futballkönyv az év végére

A Magyar Labdarúgó Szövetség két könyvkiadványt is megjelentetett az év végére: a Diadalív a magyar válogatott Európa-bajnoki selejtezős szereplését dolgozza fel, a Király 100 pedig a válogatott kapusának, Király Gábornak a karrierjét. Annyit elárulhatunk: mindkettő happy enddel végződik.

A szurkolók is segítettek kiválasztani a válogatott új mezét

Jövő júniusban, a franciaországi Eb-n a magyar válogatott több évtizednyi szünet után lép újra pályára nagy nemzetközi tornán. A szurkolókat nemcsak a csapat szereplése, hanem a válogatott szerelése is érdekli, ezt mutatja, hogy rengetegen szavaztak a mieink Eb-mezére.

Izland történelmet ír az Eb-szerepléssel

Az izlandi válogatott a története eddigi legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy bejutott a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság mezőnyében. A svéd Lars Lagerbäck által vezetett csapat várhatóan csak légiósokkal érkezik majd a tornára.

Ellenfélnézőben: nehéz csata vár ránk Ausztria ellen

Az osztrákok áhítattal vegyes nosztalgiával gondolnak a harmincas évek Wundermannschaftjára, nagy tiszteletben tartják az 1978-as Mundial „cordobai hőseit” – s abban reménykednek, hogy majdan a mostani generációt is hasonló elismeréssel emlegetik majd az utódok.

Bemutatjuk az Eb-csoportellenfeleket: Portugália

A magyar válogatott a portugálokat kapta az első kalapból ellenfélnek az Euro 2016 szombati, párizsi sorsolásán. A világ egyik legerősebb nemzeti tizenegyét. Egy olyan csapatot, amelynek utóbbi másfél évében akadnak a magyarokéval hasonló vonások.

Nehéz, de nem kedvezőtlen az Eb-csoportunk

Bernd Storck szövetségi kapitány a továbbjutási esélyekről még nem akart beszélni, viszont kiemelte: vesztenivaló nélkül léphetünk pályára az Eb-n. Dzsudzsák Balázs, Fiola Attila és Bogdán Ádám is pozitívan nyilatkozott a párizsi sorsolásról.

Remek selejtező sorozatot zártak Eb-csoportellenfeleink

A magyar válogatott Portugáliával, Ausztriával és Izlanddal került azonos csoportba a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságon. Röviden bemutatjuk csoportellenfeleinket.

EURO 2016: Portugália, Izland és Ausztria a három csoportellenfelünk

A párizsi Kongresszusi Palotában szombat délután elkészítették a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokság csoportbeosztását. Ausztria ellen kezdünk Bordeaux-ban, majd Izland, végül pedig Portugália lesz az ellenfelünk a csoportban.

Huszonhárom válogatottal együtt várjuk az Eb-sorsolást

Az Európai Labdarúgó-szövetség szombaton 18.00 órától tartja a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság sorsolását Párizsban.

FIFA-ranglista: történelmi magasságokban a válogatott

A magyar válogatott még sosem foglalt el olyan előkelő helyet a FIFA 1993 óta vezetett világranglistáján, mint most: a 20. pozícióban állunk a rangsorban.

Lezárult az Eb-jegyigénylés második szakasza

A jegyigénylési lehetőség január 18-án délben zárult le, az UEFA nem fogad el újabb igényléseket. Sorsolás februárban.

Király Gábor karrierje egy kötetben

Király Gábor a norvégok elleni Eb-pótselejtezőkön 100. és 101. mérkőzését játszotta a magyar A-válogatottban. Ennek apropóján jelent meg a pályafutását összefoglaló Király 100 című kötet.

A sportújságírók is gratuláltak

Az akkreditációs kérelmek elbírálására az MLSZ és a Magyar Sportújságírók Szövetsége előzetes egyeztetés után tesz javaslatot a rendező UEFA-nak.

Magyarország a harmadik kalapba került

Tegnap lejátszották az utolsó pótselejtezőket is, így végleges a Franciaországi tornán részt vevő válogatottak listája.

Főszponzoraink
Szponzoraink

Minden jog fenntartva 2017