Nikolicsék a bajnoki cím kapujában
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2016. május. 08., 23:44
Nikolicsék a bajnoki cím kapujában

Nikolics Nemanja góllal járult hozzá a legnagyobb rivális magabiztos legyőzéséhez a lengyel bajnokság rájátszásában. Válogatott légióskörkép.

A lengyel bajnokságban csúcsrangadót rendeztek vasárnap, az éllovas Legia Warszawa az azonos pontszámmal a második helyezett Piast Gliwicét fogadta. A varsóiak a hét elején megnyerték a Lengyel Kupát, így önbizalommal telve és sikerélménnyel a tarsolyukban fogadták a Gliwicét. Nikolicsék tudták: ha nyernek, már csak egy lépést kell tenniük a bajnoki elsőségért, hiszen ez esetben a Piastnak két fordulóval a vége előtt négy pontot kellene ledolgoznia (pontegyenlőség esetén az alapszakaszt nyerő Legia a bajnok) velük szemben.

A várt kiélezett csata végül elmaradt, a Legia fölényesen, 4-0-ra nyert, Nikolics csapata negyedik találatát jegyezte, mégpedig büntetőből. A csatár szezonbeli bajnoki góljai száma ezzel 27-re emelkedett (miközben a kupában hatszor volt eredményes). Ha a varsóiak szerdán nyernek a Lechia Gdańsk ellen, végleg eldől a bajnoki cím sorsa.

A hetek óta nyeretlen, a hétfői kupadöntőt is elbukó Lech Poznan Kádár Tamással és Lovrencsics Gergővel a soraiban 2-0-ra kikapott a Cracovia Kraków otthonában, mindkét magyar végigjátszotta a meccset. Gyurcsó Ádám 46 percet volt a pályán a Pogoń Szczecin csapatában, amely 3-1-re kapott ki saját közönsége előtt a Zagłębie Lubintól. Az alsóházban a Wisla Kraków 1-0-ra nyert a Jagiellonia ellen, Guzmics Richárd végigjátszott a 90 percet a győztes együttesben.

A német élvonalban Kleinheisler László nem volt a keretben a Werderben, amely 0-0-ra végzett a Köln otthonában. A sereghajtó Hannover 1-0-ra legyőzte a Hoffenheimet, Szalai Ádám a 76. percben állt be a győztes csapatba. A Bundesliga II-ben Gulácsi Péter a kispadról nézte, ahogy csapata, az RB Lepizig 2-0-ra legyőzi a Karlsruhét. A lipcseiek ezzel kiharcolták a feljutást, a következő idényt az élvonalban kezdik meg. A harmadik helyezett Nürnberg a St. Paulit verte hazai pályán 1-0-ra, Stieber Zoltán kezdőként 60 percet játszott a győztes gárdában, amely osztályozón harcolhatja ki a feljutást az élvonalba. Dzsudzsák Balázs, Németh Krisztián és Priskin Tamás továbbra is sérültek, nem léptek pályára csapataikban.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...