Labdarúgóink a Magyarország-Kanada mérkőzésről 1.
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2006. november. 10., 11:49
Labdarúgóink a Magyarország-Kanada mérkőzésről 1.

Sorozatunkban a válogatott keret tagjai nyilatkoznak a Kanada elleni találkozóról. Kanta József és Sándor György szerint a játékosok hozzáállásával biztosan nem lesz probléma.

Kanta József: Akár védőt is játszanék...

Kanta József, az MTK Budapest támadója jelenleg a Borsodi Liga egyik legjobb góllövője. Kilenc találattal holtversenyben vezeti a góllövőlistát, s a múlt héten a Magyar Kupában az MTK az ő mesterhármasával nyert a Győri ETO ellen.

- Valóban jó formában játszom az utóbbi időben, és a szerencsével sem állok hadilábon - nyilatkozta az mlsz.hu-nak a csatár. - Ugyanakkor tudatában vagyok annak is, hogy teljesen más egy válogatott találkozó, mint egy Magyar Kupa-meccs, úgyhogy az utóbbi mérkőzéseken nyújtott teljesítményem önmagában még nem jelent semmit. Jó néhány játékost ismerek személyesen a keretből, és elmondhatom, egytől-egyik győztes típusú labdarúgók. Számomra és számukra is hatalmas megtiszteltetés lenne, ha pályára is lépnénk a válogatottban, és biztos, hogy mindenki mindent megtesz majd a pályán a sikerért. A nézők jó mentalitású labdarúgókból álló, győzelemért küzdő csapatot láthatnak majd Kanada ellen.

Kanta József arra a kérdésre, hogy milyen poszton szerepelne a legszívesebben a nemzeti csapatban, így válaszolt: 'Talán a csatárok mögött, szervezőként tudnék legjobban a válogatott hasznára lenni, de szerepköröm a taktikai felállástól függ majd. Ha a sors úgy hozza, akár védőt is szívesen játszanék, csak kapjak lehetőséget...

Sándor György: Csak a meccs előtt lehet lámpaláz

Sándor György az elmúlt idényben az U21-es válogatott, majd az Újpest FC meghatározó játékosává vált. A középpályás nagy szerepet vállal a támadások építésében, de labdaszerzésben is sokat jeleskedik.

- Titokban bíztam abban, hogy meghív a kapitány - mondta honlapunknak Sándor György. - Minden magyar labdarúgó nagy álma, hogy bekerüljön a nemzeti csapatba, így természetesen én is boldog vagyok, hogy lehetőséget kaphatok. A szezonban eddig kissé ingadozó formát mutattam, de ha pályára léphetek szerdán, mindent megteszek majd, hogy a legjobban teljesítsek. A motivációval nem lehet gond, mindannyian sikerre éhesen lépünk majd pályára. Mivel sok a fiatal játékos, előfordulhat, hogy lesz egy kis lámpalázunk a mérkőzés előtt, de amint elkezdődik a találkozó, csak a feladatra fogunk koncentrálni.

Magyarország - Kanada barátságos válogatott mérkőzés, november 15. szerda 20 óra, Székesfehérvár, Sóstói Stadion (TV: Sport2)
Jegyárak: 500, 1000, 2000 Ft (IBUSZ-irodák), 14 éven aluliak számára szervezetten ingyenes.



Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...