BL-győztes is erősíti a svájciakat
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2016. október. 07., 11:07
BL-győztes is erősíti a svájciakat

Az angol, a német, az olasz és a francia élvonalból verbuválódott a péntek este a Groupama Arénában pályára lépő svájci válogatott keretének nagy része. A leghíresebb játékosa, Xherdan Shaqiri mindent megnyert, amit csak valaki megnyerhet a klubfutballban.

ROMAN BÜRKI
kapus, született: 1990. 11. 14., klubja: Borussia Dortmund, válogatottsági szám/gólszám:5/0

Münsingenben született, majd a helyi klubból a Young Boysba került. A berni klubban töltött négy év alatt többször is kölcsönadták, az FC Thun, a Schaffhausen és a GC hálóját is őrizte. 2013-ban a Grasshoppers meg is vette, onnan került egy év után Németországba. A 2014–2015-ös szezonban a Freiburg, második éve pedig a Borussia Dortmund első számú kapusa. Kerettag volt a brazíliai világbajnokságon, még újoncként. Az A-válogatottban 2014. november 18-án védett először. Ugyancsak kerettag volt a nyári Eb-n.

MARWIN HITZ
kapus, 1987. 09. 18., FC Augsburg, 2/0

St. Gallenben született, a híres helyi klub nevelése. Az első csapatban nem kapott helyet, kétszer is kölcsönbe került, előbb az Yverdonhoz, majd a Winterthurhoz. 2008 óta Németországban véd, előbb a VfL Wolfsburg, majd 2013 óta az Augsburg tagja. Előbbi csapattal bajnoki címet nyert 2009-ben. 2015. februárjában, a Bayer Leverkusen elleni találkozó hosszabbításában egyenlítő gólt szerzett – így kapus létére van már gólja a Bundesligában. 2015. június 10-én mutatkozott be a svájci válogatottban, nem játszó kerettag volt az Euro 2016-on, Franciaországban.

YANN SOMMER
kapus, 1988. 12. 17., Mönchengladbach, 23/0

A francia határhoz közeli Morges-ban született, a Herrliberg volt az első klubja. Onnan Bázelbe került, ahol a Concordia, majd az FC Basel tagja lett. 2007 és 2004 között a piros-kékek kapusa volt, többek között a Videoton elleni Európa-liga mérkőzéseken is. Klubja ez idő alatt kétszer kölcsönadta, előbb az FC Vaduznak, majd a Grasshoppersnek. 2014 óta a Borussia Mönchengladbach tagja, a Barcelonához igazolt Marc-André ter Stegen utóda lett. Négyszeres svájci bajnok, egyszeres svájci, kétszeres liechtensteini kupagyőztes. A válogatottban 2012. május 30-án debütált, kerettag volt a 2014-es vb-n, az első számú kapus pedig a nyári Európa-bajnokságon. Az utánpótlás-válogatottal Eb-ezüstérmes lett 2011-ben.

A teljes cikk elolvasható a valogatott.mlsz.hu oldalon


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...