Bernd Storck új játékosokat is tesztel Telkiben
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2016. augusztus. 18., 14:05
Bernd Storck új játékosokat is tesztel Telkiben

A szövetségi kapitány kijelölte azt a tizennyolc fős keretet, amely augusztus 22-étől egyhetes összetartáson vesz részt Telkiben.

A magyar válogatott a sikeres Európa-bajnokságot követően szeptember 6-án kezdi meg szereplését a 2018-as, oroszországi világbajnokság selejtező sorozatában. Csapatunkra nehéz feladat vár, a sorozat egyetlen olyan csoportjában szerepel, melyben három Eb-nyolcaddöntős válogatott is helyet kapott, köztük az Európa-bajnoki aranyérmes Portugália. A vb-re a házigazda Oroszország mellett mindössze 13 európai csapat kvalifikálja magát - a csoportgyőztesek mellett a nyolc legjobb második helyezett pótselejtezős párharcainak győztesei. Az Európa-bajnok Portugália mellett Svájc, Feröer, Lettország és Andorra lesznek a riválisaink.

Az első ellenfelünk Feröer-szigetek válogatottja lesz szeptember 6-án, Tórshavnban. A feröeriekkel az előző Eb-selejtező sorozatban is egy csoportban szerepeltünk, 2014 októberében, Dárdai Pál irányításával, nagy csatában 1-0-ra nyerni tudtunk Tórshavnban, majd egy évvel később, a Groupama Arénában - már Bernd Storck vezetésével - 2-1-re győztünk, utóbbi mérkőzést Böde Dániel duplája döntötte el. A szeptember 6-i selejtezőre való felkészülés két részből áll. Augusztus 22-én, hétfőn a keret itthon szereplő játékosai kezdik meg a munkát Telkiben, kiegészülve néhány olyan labdarúgóval, akik az elmúlt időszakban mutatott teljesítményükkel felhívták magukra a szövetségi kapitány figyelmét, és most bizonyíthatják, hogy érdemes számolni velük a keretben. A második héten csatlakoznak a kerethez a légiósok, ekkor már csak a feröeri mérkőzésen számításba vett labdarúgók készülnek majd Telkiben.

Az első héten hét Európa-bajnokságot is megjárt játékos vesz részt a munkában, a visszavonulását nemrégiben bejelentő Király Gáborra és Juhász Rolandra értelemszerűen már nem számíthat a szövetségi kapitány, Gera Zoltán viszont jelezte, hogy továbbra is a csapat rendelkezésére áll, ezért ő ezúttal is tagja a keretnek. Hat olyan fiatalt találunk a névsorban, akik még szerepelhetnek az U21-es korosztályos válogatott keretében, és érkeznek Telkibe abszolút újoncok is, akik a bajnokságban nyújtott teljesítményükkel szolgáltak rá a meghívóra, mint például a diósgyőri Bognár István és a kispesti Eppel Márton, illetve ismét a többiekkel készül a Videoton FC támadója, Kovács István.

Bernd Storck az mlsz.hu-nak elmondta: az első heti összetartás intenzív munkával, fizikai tesztekkel, felmérésekkel telik majd, az edzőtábor utolsó napján pedig egy tesztmeccs zárja a programot, az ellenfél a szeptember 1-jei, Liechtenstein elleni Eb-selejtezőjére készülő U21-es válogatott lesz. A kapitány hozzátette, az újonnan behívott játékosok mostani kerettagsága nem jelenti azt, hogy máris a tétmeccsekre készülő nemzeti csapat tagjának érezhetik magukat, de ebben a pár napban esélyük lesz egy lépéssel közelebb kerülni a válogatotthoz.

- A behívott játékosok mindegyike bizonyított már valamilyen formában, néhányan aktuális jó teljesítményükkel, mások képességeikkel hívták fel magukra a figyelmet. Szeretnék mindenkiről pontosabb képet kapni, a fizikai tesztek eredményei mellett közvetlen tapasztalatot gyűjteni személyiségükről, képességeikről egyaránt. A keret tagjainak lehetőségük nyílik arra, hogy megmutassák, a közeli vagy távolabbi jövőben helyet követelhetnek maguknak a válogatottban - fogalmazott a kapitány.

A pénteki edzőmeccset követően a játékosok egy része az U21-es kerethez csatlakozik, míg a Feröer-szigetek elleni közvetlen felkészülést megkezdő keret tagjai - a légiósokkal kiegészülve - egy pihenőnap után, vasárnap folytatják a munkát.

- Hálás vagyok a kluboknak a lehetőségért, hogy korábban elkezdhetjük a felkészülést a fontos vb-selejtezőre, ez lehetőséget ad arra, hogy új játékosok is bizonyíthassanak Telkiben. Ezen kívül köszönöm a szurkolók megértését is, hiszen az összetartás miatt az utolsó pillanatban változott az NB I programja - tette hozzá Bernd Storck.

Az augusztus 22-én kezdődő edzőtáborozás kerete:

Kapusok:

Dibusz Dénes (Ferencváros)
Kovácsik Ádám (Videoton FC)

Védők:

Baki Ákos (MTK Budapest)
Botka Endre (Budapest Honvéd)
Fiola Attila (Puskás Akadémia)
Hangya Szilveszter (Vasas)
Korcsmár Zsolt (Vasas)
Korhut Mihály (Debreceni VSC)
Lang Ádám (Videoton FC)

Középpályások:

Bognár István (Diósgyőri VTK)
Csiki Norbert (Gyirmót FC)
Elek Ákos (Diósgyőri VTK)
Gera Zoltán (Ferencváros)
Kovács István (Videoton FC)
Nagy Dominik (Ferencváros)
Vida Máté (Vasas)

Támadók:

Böde Dániel (Ferencváros)
Eppel Márton (Budapest Honvéd)

Az idegenbeli nyitó találkozó jegyei mellett már megvásárolhatóak a minden hazai mérkőzésre belépést biztosító bérletek is!


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...