Bernd Storck: Iránymutató lesz a pénteki mérkőzés
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2016. május. 19., 17:04
Bernd Storck: Iránymutató lesz a pénteki mérkőzés

A szövetségi kapitány koncentrált játékot vár a pénteki, Elefántcsontpart elleni mérkőzésen a válogatott játékosaitól.

A magyar válogatott játékosai szerdán este értek haza Ausztriából, csütörtökön pedig folytatták a felkészülést a pénteki, Elefántcsontpart elleni mérkőzésre (Groupama Aréna, 18.00). A délutáni edzést megelőzően Bernd Storck szövetségi kapitány sajtótájékoztatón összegezte az elmúlt másfél hét tapasztalatait, valamint beszélt várakozásairól a pénteki mérkőzés kapcsán.

- Nagyon fontos munkát végeztünk el az ausztriai edzőtáborban, még akkor is, ha nem volt teljes létszámú a keret - mondta a kapitány a sajtótájékoztatón. - Remek körülmények között dolgoztunk, nagyszerű volt a szállásunk, így maradéktalanul meg tudtuk valósítani, amit elterveztünk. A fizikai felkészítés, a kemény edzések miatt a játékosok kissé fáradtan érkeztek haza, ez kétségtelenül nehézség lesz a pénteki összecsapáson, de igyekszünk minél több cserét bevetni majd. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen az Afrika-kupa legutóbbi győztese látogat hozzánk, keretében tele nemzetközi szinten is jegyzett futballistákkal, nekünk viszont éppen az volt a célunk, hogy ilyen erős válogatottat sikerüljön megnyerni ellenfélnek. Az elefántcsontpartiak a négy-három-hármas játékrendszert alkalmazzák, stílusok valamelyest hasonlít a portugálokéhoz, ami segítség lehet a felkészülésünk során.

A szövetségi kapitány korábbi ígéretének megfelelően lehetőséget ad néhány olyan labdarúgónak, aki az elmúlt időszakban kevesebb bizonyítási lehetőséget kapott a válogatottban.

- Azt várom a pályára lépőktől, hogy koncentráltan játsszanak, labdabirtoklásban hasonló szintet hozzanak, mint a horvátok elleni mérkőzés második félidejében. Megmutathatják magukat azok a labdarúgók, akik kevesebbet játszottak az utóbbi időszakban, így esetükben is lemérhetem, hogy mit várhatok tőlük az Eb-n. Ebből a szempontból iránymutató lesz a találkozó, hiszen két-három poszton még szeretnék tesztelni pár játékost, és megnézni, hogy mennyire jelenthetnek konkurenciát a többieknek - tette hozzá a kapitány.

A csapat a pénteki mérkőzést követően két nap pihenőt kap, majd ismét Ausztria felé veszi az irányt, és folytatja a felkészülést az Európa-bajnokságra.

- Még messze vagyunk a felkészülés végétől, sok feladat vár ránk az Európa-bajnokságig. Fontos a fizikális képességek további fejlesztése, főleg azoknál a kerettagoknál, akik kevesebbet játszottak utóbbi hetekben. Taktikailag is előre kell lépnünk, és persze jövő héttől már a németek elleni mérkőzésre is szeretnénk koncentrálni. Annak örülök, hogy a második ausztriai összetartáson már a teljes keret együtt edz, és a fiatalok is további tapasztalatokat szerezhetnek. Sok a teendőnk, de adottak lesznek a feltételek a minőségi munkához - fogalmazott Bernd Storck.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...