Bemutatjuk a máltai válogatottat I.
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2007. október. 10., 10:28
Bemutatjuk a máltai válogatottat I.

A magyar válogatott következő ellenfele a máltai csapat lesz. Sorozatunk első részében szombati vendégünk kapusait mutatjuk be.

OMAR BORG 1981. február 12-én született, a Birkirkara kapusa. A Naxxar Lions FC nevelése, e csapat tagjaként mutatkozott be a máltai élvonalban, az 1997–1998-as szezonban, 16 évesen. 2003 elejéig védett az „oroszlánoknál”, 24 bajnoki mérkőzéssel a háta mögött a Msida Saint-Joseph FC-hez igazolt. Az első perctől kezdve első számú kapusnak mondhatta magát klubjában. Nyolcvankét bajnoki meccs után, 2007 nyarán váltott ismét klubot, immár a Birkirkara tagja. Ősszel bekerült a válogatott keretébe is.

Görogországban játszó légiós
Justin HABER 1981. június 9-én született. Szülővárosa, Floriana csapatában kezdett, ott védett 2001-ig – féléves megszakítással, 17 évesen ugyanis a bolgár Dobrudzsa Dobrics kapusa volt. 2002 és 2005 között a Birkirkara hálóját őrizte, majd vándorlásba kezdett. Védett egy francia amatőrcsapatban, az US Quevillyben, aztán a belga Royal Excelsior de Virtonban. 2007-ben, rövid időre hazatért Máltára, a Marsaxlokkhoz, majd 2007 nyara óta ismét légiós: a görög másodosztályban szereplő, Athén külvárosában székelő Haidari tagja.

Andrew HOGG 1985. március 2-én született. Az utánpótlás-válogatott korábbi kapusa a Pieta Hotspurs nevelése,
2007 óta a Valetta FC tagja
majd 18 évesen az olasz B-ligás Barihoz került. Később visszatért a Hotspurshöz, az utóbbi időben edzője a máltai futball leghíresebb alakja, Carmel Busuttil volt. 2007 nyarán a Valletta FC-hez igazolt. Pályafutás egyik különlegessége: 2005-ben, a Mosta elleni bajnoki mérkőzésen kapus létére akcióból elért góllal segítette a csapatát: a Pieta Hotspur ezzel egyenlített ki a 90. percben.

A hűség mintaképe, kilenc éves kora óta a Hibernians kapusa
Mario MUSCAT 1975. augusztus 18-án született. A hűség mintaképe, több mint hatvanszoros válogatott létére egyklubos játékos. Kilencévesen szülővárosa, Paola csapatában, a Hiberniansben kezdett védeni, mindmáig ebben a klubban szerepel. Tizenhat évesen debütált az élvonalban, több mint tíz éve, 1996 novemberében, az Arab Emírségek ellen védett először a válogatottban. Öt éve saját kapusiskolát vezet Máltán, amelynek „tanárai” között ott van két válogatottbeli társa, Omar Borg és Andrew Hogg is.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...