Afrika bajnokával játszik a magyar válogatott
Férfi A-válogatott   |   Válogatottak Archív   |   2016. április. 06., 14:00
Afrika bajnokával játszik a magyar válogatott

Bernd Storck szövetségi kapitány választásának megfelelően a tavalyi Afrika-kupát megnyerő elefántcsontparti válogatott lesz a magyar csapat következő ellenfele az Eb-felkészülés során.

Hivatalossá vált, hogy a Bernd Storck vezette magyar válogatott a németek elleni, június 4-i felkészülési találkozó előtt még egy mérkőzést játszik az Eb-felkészülés jegyében: a szövetségi kapitány kérésének megfelelően, május 20-án Elefántcsontpartot fogadjuk a Groupama Arénában. Ellenfelünk jelenleg a 36. helyen áll a világranglistán, de eredményei alapján nem túlzás kijelenteni, hogy Afrika egyik legjobb csapatáról van szó. Az elefántok tavaly veretlenül megnyerték az Afrika-kupát, idén pedig már Marokkót és Kamerunt is sikerült legyőzniük a kontinens élcsapatai közül. Márciusban két Afrika-kupa-selejtezőn lépett pályára májusi ellenfelünk, előbb a korábbi Arsenal- és Roma-játékos, jelenleg Kínában profiskodó Gervinho találatával 1-0-ra verte hazai pályán Szudánt, a visszavágón pedig 1-1-es döntetlent játszott ellenfelével. A selejtező csoportban jelenleg a második helyen áll a gárda, egy győzelemmel és három döntetlennel.

Ami az elefántcsontpartiak közelmúltját illeti: a 2015-ös győzelmüket megelőzően egyszer, 1992-ben nyerték meg az Afrika-kupát. Első alkalommal 2006-ban vettek részt világbajnokságon, azóta viszont egyetlen vb-ről sem hiányoztak, immár egy évtizede a kontinens egyik legerősebb válogatottjaként tartják őket számon. Az együttest a francia Michel Dussuyer szövetségi kapitány irányítja, aki tavaly júliusban, az Afrika-kupa megnyerését követően vette át a csapatot. Bár Didier Drogba már visszavonult a válogatottól, az elefántcsontpartiak keretében továbbra is rengeteg világsztár található, Gervinho mellett Yaya Touré (Manchester City), Kolo Touré (Liverpool), Wilfried Bony (Manchester City), Salomon Kalou (Hertha BSC) vagy éppen Serge Aurier (PSG) neve is ismerős lehet az európai klubfutballt követők számára, de a keret kevésbé ismert labdarúgói is európai élbajnokságokban szerepelnek.

article-2658640-1EC7700600000578-661_634x435|Fotó: dailymail.co.uk - Nagyon örülök, hogy egy újabb erős ellenfél ellen léphetünk pályára az Eb-felkészülés során - kezdte értékelését az mlsz.hu-nak Bernd Storck szövetségi kapitány. - Nincs jelentősége annak, hogy nem európai ellenféllel találkozunk, hiszen Elefántcsontpart csapata is gyors és technikailag képzett játékosokból áll. Ráadásul amellett, hogy a találkozó jól szolgálja a felkészülésünket, szeretnénk jó felfogásban futballozni, és lelkes játékkal kiszolgálni a közönségünket.

A mérkőzés abból a szempontból történelmi lesz a magyar válogatott számára, hogy nemzeti csapatunk korábban egyetlen csapattal sem játszott Fekete-Afrika területéről, az afrikai kontinensről mindössze két csapat, az algériai és az egyiptomi volt ellenfelünk az elmúlt bő egy évszázadban.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen
Huszonegyedik mérkőzésére készül A-válogatottunk Görögország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...

Bernd Storck: Köszönjük a szurkolók támogatását!
Meccsbeszámoló
Ötödször játszunk Észtország ellen

Nyolcvan éve találkozott először hivatalos mérkőzésen a magyar és a görög válogatott. Az azóta eltelt évtizedekben hússzor csapott össze a két ...