Vesztes főpróba Montenegróban
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2019. szeptember. 05., 22:55
Vesztes főpróba Montenegróban

Férfi A-válogatottunk a 2. percben vezetést szerzett Podgoricában, de a házigazda montenegróiak fordítottak, és 2-1-re megnyerték a két csapat felkészülési mérkőzésén. Hétfőn Szlovákia következik a Groupama Arénában, Eb-selejtezőn.

A jövő hétfői, szlovákok elleni kulcsfontosságú Európa-bajnoki selejtező előtt A-válogatottunk felkészülési mérkőzésen lépett pályára Podgoricában, ahol a házigazda montenegrói együttes volt az ellenfele. Marco Rossi szövetségi kapitány ezen a mérkőzésen azoknak a játékosoknak adott lehetőséget a kezdőben, akik az Eb-selejtezőkön eddig kevesebbet szerepeltek, de hosszabb ideje a keret tagjaiként számol velük. Dibusz Dénes kapott helyet a kapuban, előtte a Bese Barnabás, Baráth Botond, Lang Ádám, Korhut Mihály védőnégyes állt fel. A középpályán Kleinheisler László, a felnőtt válogatottban most debütáló Gazdag Dániel, Nagy Dominik és Holman Dávid szerepelt, a két csatár Holender Filip és a csapatkapitány Németh Krisztián volt.

Nagyszerűen kezdtük a mérkőzést, rögtön az első helyzetünkből gólt szereztünk: egy bal oldali akció végén Korhut Mihály, Németh Krisztián, Nagy Dominik volt a labda útja, utóbbi a középen érkező Holender Filiphez játszott, aki 6 méterről a kapu közepébe lőtt (0-1). Két perccel később Holman Dávid szabadrúgásból veszélyeztetett, lövése nem sokkal kerülte el a kaput. A házigazdák néhány perc után rendezték a soraikat, Dibusznak is kellett egyet védenie. A 24. percben ismét a magyar kapusnak akadt dolga, ezúttal Marusics lövését védte bravúrral. A 32. percben egyenlítettek a montenegróiak, egy bal oldali akciót követően nem tudtunk felszabadítani, egy visszagurított labdát Nebojsa Koszovics 20 méterről a kapu bal oldalába tekert (1-1).

A hajrához közeledve visszavettük az irányítást, Holman lövése és Németh fejese okozott veszélyt, de mindkét esetben elkerülte a labda a kaput. Az első félidő végéig nem változott az eredmény, döntetlennel fordultak a csapatok.

A szünetben Marco Rossi hármat cserélt, beállt Sigér Dávid, Kovács István és Willi Orbán, elhagyta a pályát Kleinheisler László, Baráth Botond és Gazdag Dániel, ezzel Sigér lett az 1000. futballista a magyar labdarúgás történetében, aki bemutatkozott a felnőttválogatottban!

Aktívabban kezdtük a második félidőt, az első percekben több ígéretes helyzetet kidolgoztunk, próbára tettük a szünetben beállt Petkovics kapust is. Néhány perc után kiegyenlítetté vált a találkozó, miközben visszaesett az iram, elmaradoztak a helyzetek. A 60. percben újabb újoncot avattunk: Ferenczi János érkezett Korhut Mihály helyére, majd egy Holander-Varga Roland cserével frissített Marco Rossi. A 69. percben a frissen pályára lépő Dzsudzsák Balázs lőtt szabadrúgásból kapura, Petkovics a bal alsó sarok elől tenyerelte szögletre a labdát.

A 75. percben vezetést szerzett a hazai csapat: Lang Ádám szabálytalankodott a 16-oson belül Mugosával szemben, a megítélt büntetőt a sértett értékesítette (2-1). Az utolsó negyedórában mezőnyfölényben játszott a magyar válogatott, de mindhiába, az egyenlítő találat nem született meg, sőt, a nagyobb lehetőségek a montenegróiak előtt adódtak. Végül nem változott az eredmény, a hazaiak 2-1-re megnyerték a mérkőzést, vagyis vereséggel hangoltunk a hétfői, szlovákok elleni Eb-selejtezőre.

– Csalódott vagyok, mert figyelmetlenségekből kaptunk gólokat, ilyesmi nem történhet meg nemzetközi szinten, ehhez hasonló hibákat nem fogadok el egyetlen mérkőzésen sem – értékelt a mérkőzés után Marco Rossi szövetségi kapitány. – A találkozó elején jól játszottunk, az utolsó tíz percet leszámítva több helyzetünk volt, mint a hazaiaknak, de amikor már kevesebb erőnk jutott a letámadásra, veszítettünk a lendületünkből. Ez a mérkőzés egyértelmű jelzéseket adott egyes játékosok teljesítményéről a nemzetközi szinten. Hárman debütáltak a csapatban, Gazdag Dániel jó meccset játszott, Sigér is jó munkát végzett, Ferenczi Jánosnak voltak ugyan nehézségei, de ő is büszke lehet arra, hogy bemutatkozhatott a válogatottban. Most már a szlovákok elleni mérkőzésre koncentrálunk, az a meccs egész más szint lesz, össze sem hasonlítható a maival. Az mindenképpen tanulságként szolgál a mai összecsapásból, hogy elegendő egyetlen kihagyás, elcsúszás a védekezésben ahhoz, hogy elveszítsük a mérkőzést.

Montenegró-Magyarország 2019-09-05
2019.09.5. (csütörtök)
Montenegró MNE
Montenegró
Magyarország
Magyarország HUN

Montenegró
Montenegró
Faruk Hadzibegic
3
Boljević
4
N. Vukčević
6
Tomašević
11
Bećiraj
12
Mijatović
14
Savićević
17
Hakšabanović
18
Kosović
21
Radunović
22
Simić
23
Marušić
2
3
11
12
16
18
19
21
Montenegró-Magyarország 2019-09-05
Magyarország
Marco Rossi
Magyarország
Cserék
Montenegró
Montenegró
1
Danijel Petković
45'
55'
69'
2
Nemanja Šekulić
5
Dušan Lagator
65'
7
Damir Kojašević
8
Deni Hočko
58'
67'
9
Stefan Mugoša
54'
59'
74'
13
Andrija Dragojević
16
Vladimir Jovović
50'
71'
85'
19
Aleksandar Šćekić
20
Branislav Janković
76'
Magyarország
Magyarország
1
Gulácsi Péter
6
Willi Orbán
45'
50'
59'
7
Dzsudzsák Balázs
68'
73'
84'
8
Sallai Roland
9
Szalai Ádám
10
Szoboszlai Dominik
13
Sigér Dávid
45'
14
Lovrencsics Gergő
17
Varga Roland
63'
69'
20
Kovács István
28'
45'
71'
78'
85'
22
Kovácsik Ádám
25
Ferenczi János
60'
77'


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.