Parádés NL-nyitány: Hatvan év után magyar győzelem Anglia ellen!
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2022. június. 04., 20:10
Parádés NL-nyitány: Hatvan év után magyar győzelem Anglia ellen!

Férfi A-válogatottunk nagyszerű teljesítményt nyújtva, támadásban és védekezésben is kiemelkedően teljesítve 1-0-ra legyőzte Angliát a Nemzetek Ligája A-divíziójában, a sorozat nyitómérkőzésén. A Puskás Arénában több mint 30 ezer gyermekszurkoló előtt rendezett találkozó egyetlen gólját Szoboszlai Dominik szerezte büntetőből.

A magyar válogatott a legutóbbi Európa-bajnokság ezüstérmese, az angol együttes ellen kezdte meg szereplését a Nemzetek Ligája A-divíziójában. A mieink egy éven belül harmadszor találkoztak az angolokkal, a budapesti vb-selejtezőn a britek 4-0-ra nyertek, a londoni visszavágón pedig 1-1-es döntetlenre végeztek a felek.

Marco Rossi kilenc játékost nevezett a kezdőcsapatba a Wembley-ben döntetlenező kezdőből, Szalai Ádám és Orbán Willi akkor nem állhatott együttesünk rendelkezésére, most viszont mindketten ott voltak a több mint 30 ezer gyermekszurkoló előtt pályára lépő magyar válogatottban a Puskás Arénában.

A mérkőzés előtt a játékosoktól többször is elhangzott, hogy a Londonban látott szervezett, fegyelmezett védekezés mellett támadásban is szeretne előrelépni a magyar csapat, és a keret tagjai hangsúlyozták, hogy bátor játékot kell nyújtani a világ egyik legjobb csapata ellen.

A bátorságra nem is lehetett panasz, a 2. percben Sallai Roland jegyezte az első kapura tartó lövést, majd pár perces angol labdabirtoklási fölény után a 12. percben hajszál választott el bennünket a vezetés megszerzésétől: egy nagyszerű ellentámadás végén Nego Loic tette középre a labdát, Szoboszlai Dominik jól érkezett, Pickford kapuson sikerült is túljuttatnia a labdát, de a visszafutó Coady a gólvonal előtt menteni tudott.

Fél óra játék után Szalai Ádám a felezővonal közeléből emelt az üresen hagyott angol kapura, de a labda egy méterrel a jobb kapufa mellett hagyta el a pályát. Bár labdabirtoklásban az angolok jobbak voltak, a nagyobb helyzeteket a labdaszerzéseket követő gyors átmenetekkel többször is villámgyorsan az ellenfél kapuja elé kerülő magyar csapat dolgozta ki, így talán a mieink lehettek csalódottabbak, mikor a játékvezető gól nélküli állásnál fújta le az első félidőt.

A fordulás után az angolok hátrébb húzták meg a védővonalukat, több területet adtak a mieinknek. Az első bő tíz percben a magyar válogatott birtokolta többet a labdát, támadóink nagy kedvvel futballoztak a vendégek tizenhatosának előterében, de az angol védelem magabiztos volt, nem alakultak ki akkora helyzetek a kapu előtt, mint az első félidőben.

A 65. percben mégis megszereztük a vezetést: Nagy Zsoltot birkózta le James a tizenhatoson belül, a játékvezető habozás nélkül büntetőt ítélt. Szoboszlai Dominik nem hibázott, a jobb alsó sarokba lőtt a tizenegyesből (1-0)!

Az angolok azonnal sebességet váltottak, igyekeztek tartós nyomás alá helyezni a magyar kaput, és ez javarészt sikerült is nekik, de szervezetten, fegyelmezetten védekeztünk, nem hagytunk helyet a vendégek támadóinak. Nem mondtunk le ugyanakkor a támadásokról sem, a 81. percben egy szép akció végén a csereként beállt Kleinheisler László lövését védte bravúrral Pickford, a kipattanót Schäfer lőhette volna be, de már nem tudta jól helyezni a labdát. Az utolsó percekben a vendégek mindent megtettek az egyenlítés érdekében, de nem tudták feltörni a védelmünket, megőriztük az egygólos előnyt a lefújásig, és megnyertük mérkőzést!

A magyar válogatott hatvan év után győzte le az angolokat, akiknek egy hosszú  szériájuk zárult le ezzel a meccsel, ugyanis: az előző 27 mérkőzésükön veretlenek maradtak a rendes játékidőben.

A magyar válogatott három nap múlva Olaszországba utazik, Cesenában lép pályára a tavalyi Eb-győztes ellen. 

Magyarország-Anglia 20220604
2022.06.4. (szombat)
NL2022 csoportkör
Magyarország HUN
Magyarország
Anglia
Anglia ENG

Magyarország
Magyarország
Marco Rossi
2
4
6
7
8
9
13
18
20
1
Pickford
2
Walker
3
Justin
4
Rice
5
Coady
6
Maguire
7
Alexander-Arnold
8
Bellingham
9
Kane
10
Bowen
11
Mount
Magyarország-Anglia 20220604
Anglia
Gareth Southgate
Anglia
Cserék
Magyarország
Magyarország
3
Kecskés Ákos
5
Fiola Attila
81'
11
Sallói Dániel
12
Dibusz Dénes
14
Bolla Bendegúz
15
Kleinheisler László
70'
16
Vancsa Zalán
17
Styles Callum
81'
19
Ádám Martin
86'
21
Spandler Csaba
22
Szappanos Péter
23
Vécsei Bálint
86'
Anglia
Anglia
12
Kieran Trippier
13
Nick Pope
14
John Stones
61'
68'
90'
15
Reece James
61'
63'
76'
89'
93'
16
Jack Grealish
61'
17
James Ward-Prowse
18
Conor Gallagher
19
Kalvin Phillips
78'
20
Raheem Sterling
21
Bukayo Saka
45'
22
Aaron Ramsdale
23
Tammy Abraham


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.