Orbán-dupla, Holman-gól - magabiztos győzelem Bakuban
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2019. június. 08., 19:59
Orbán-dupla, Holman-gól - magabiztos győzelem Bakuban

Férfi A-válogatottunk teljesítette a bakui küldetést: 3-1-re legyőzte idegenben Azerbajdzsánt harmadik Eb-selejtezőjén. Willi Orbán duplázott, Holman Dávid debütáló meccsén gólt szerzett.

A magyar válogatott két forduló után három ponttal állt Eb-selejtező csoportjában, míg az azeri együttes egyetlen korábbi meccsén nem szerzett pontot, de alaposan megnehezítette idegenben a horvátok dolgát.

Marco Rossi szövetségi kapitány nagy meglepetést nem okozott a kezdőcsapat összetételével, Gulácsi Péter előtt Lovrencsics Gergő, Baráth Botond, Willi Orbán és Korhut Mihály kapott szerepet, a középpálya tengelyében három fiatal játékos, Nagy Ádám, Szoboszlai Dominik és Kleinheisler László kapott szerepet, a támadószekciót a 101. válogatott meccsén pályára lépő csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs, Szalai Ádám és Nagy Dominik alkották.

A magyar válogatott kezdte aktívabban a mérkőzést, az első 10 percben néhány szöglet és szabadrúgás jelezte mezőnyfölényünket, de komolyabb gólhelyzetig nem jutottunk el.

Az első lehetőséget azonban máris gólra váltottuk, a 18. percben Dzsudzsák Balázs jobb oldali szabadrúgását követően Willi Orbán érkezett tökéletesen a beadásra, és 4 méterről a kapu közepébe fejelt (0-1). 

A gól után nem változott sokat a játék képe, az azeriek próbáltak valamivel többet támadni, de túl nagy kockázatot nem vállalatak, és támadójátékuk nem volt igazán hatékony, legnagyobb lehetőségüket egy szögletből dolgozták ki. A magyar csapat is vezetett néhány ígéretes akciót, ám újabb gólt nem szerzett a szünetig – egygólos előnnyel zártuk a félidőt.

A második játékrészt magyar lövések vezették fel: előbb Kleinheisler László célzott kevéssel a jobb kapufa mellé, majd Dzsudzsák szabadrúgását védte bravúrral a hazai kapus, végül Kleinheisler próbálkozásánál is a kapus védett nagyot. Az 53. percben azonban már senki sem segítette ki a hazaiakat, Dzsudzsák jobb oldali szöglete után nem tudtak felszabadítani az azeriek, Baráth kapura pöckölte a labdát, valószínűleg már ez is gól lett volna, de Orbán egy lépésről a hálóba továbbított (0-2)!

Nem sokkal később Holman Dávid állt be Szoboszlai Dominik helyére, a Slovan Bratislava légiósa ezen a meccsen debütált a válogatottban. Egy perccel később Dzsudzsák lőtt sistergős kapufát szabadrúgásból.

A 69. percben váratlanul szépítettek a hazaiak, egy bal oldali akció végén Ramazanov lövését még vetődve védte Gulácsi Péter, de a kipattanóra érkezett Mahir Madatov és közelről a hálóba lőtt (1-2). Nem sokáig kellett izgulnunk, mert az azeriek védelme a góljuk utáni első akció során fellazult, Nagy Dominik az alapvonal közeléből visszajátszott Kleinheislernek, ő lekészített az érkező Holmannak, a csereként beállt középpályás pedig a 12 méterről kíméletlenül és védhetetlenül a bal felső sarokba bombázott (1-3).

A hajrához közeledve az azeriek érthetően igyekeztek a támadásokat erőltetni, de nagy nyomás alá nem tudták helyezni a kapunkat, magabiztosan tartottuk az előnyt. A lefújásig gól nem született (Marco Rossit viszont elküldte a kispadtól a játékvezető), így a mieink magabiztosan megnyerték a mérkőzést, és átvették a vezetést a csoportban, miután a horvátok 2-1-re legyőzték a mieink keddi ellenfelét, a walesi együttest.

Azerbajdzsán-Magyarország 2019-06-08
2019.06.8. (szombat)
EURO2020 E selejtezőcsoport
Azerbajdzsán AZE
Azerbajdzsán
Magyarország
Magyarország HUN

Azerbajdzsán
Azerbajdzsán
1
S. Agayev
2
Garayev
4
R. Mammadov
5
Medvedev
6
Hüseynov
10
Madatov
11
Sheydaev
13
Nazarov
17
Dadashov
18
Krivotsyuk
20
Richard Almeida
3
6
8
9
18
Azerbajdzsán-Magyarország 2019-06-08
Magyarország
Magyarország
Cserék
Azerbajdzsán
Azerbajdzsán
3
Shahriyar Rahimov
7
Araz Abdullayev
73'
8
Emin Makhmudov
9
Agabala Ramazanov
58'
92'
12
Emil Balayev
14
Rashad Eyubov
15
Omar Buludov
16
Rüfat Dadaşov
85'
88'
19
Ali Babayev
21
Pavlo Pashayev
22
Aleksey Isaev
23
Shakhrudin Magomedaliyev
Magyarország
Magyarország
4
Ferenczi János
5
Vinícius Paulo
11
Németh Krisztián
85'
86'
86'
12
Dibusz Dénes
13
Kalmár Zsolt
16
Pátkai Máté
71'
73'
17
Varga Roland
19
Holman Dávid
57'
70'
92'
20
Kovács István
21
Kádár Tamás
22
Kovácsik Ádám
23
Holender Filip

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.