Németh góllal debütált, döntetlen Luxemburgban
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2022. november. 17., 22:37
Németh góllal debütált, döntetlen Luxemburgban

Férfi A-válogatottunk a Luxemburg elleni felkészülési mérkőzés elején hátrányba került, innen fordítani tudott, végül azonban döntetlennel zárta a találkozót.

Marco Rossi szövetségi kapitány a mérkőzés előtt felhívta a figyelmet arra, hogy a luxemburgiak rengeteget fejlődtek az elmúlt években, ezért nagyot téved, aki könnyű mérkőzésre számít a válogatott idei utolsó idegenbeli találkozóján.

A mieink kezdőcsapatában Dibusz Dénes előtt Lang Ádám, Orbán Willi és Szalai Attila kapott helyet a védelem tengelyében, a jobb oldalon Fiola Attila, a bal oldalon Nagy Zsolt szerepelt, a középpályán Styles Callum és Nagy Ádám játszott, míg elöl az új csapatkapitány, Szoboszlai Dominik, Ádám Martin és Gazdag Dániel rohamozott.

Nem kezdődött jól a találkozó, a 6. percben Styles rossz hazaadási kísérlete után lefülelték a labdát a hazaiak, Dibusz Dénes csak szabálytalanul tudta szerelni Rodriguest, a luxemburgiak támadóját. A megítélt büntetőt a sértett értékesítette (1-0). Megfogta a gól a mieinket, el kellett telnie 20 percnek, mire felvettük a meccs ritmusát. Ekkor Gazdag Dániel egyenlíthetett volna, de ziccerben 6 méterről a kapusba lőtte a labdát.

Nem sokkal később azonban már a hazai kapus sem segíthetett, egy szabadrúgást követően Styles gyűjtött be egy elveszettnek látszó labdát, Orbánhoz passzolt, akinek jobb oldali beadása után Szalai Attila 14 méterről, előrevetődve a kapu jobb oldalába fejelt, első válogatottbeli gólját megszerezve (1-1).

A folytatásban átvette az irányítást a magyar válogatott, de a luxemburgiak szervezetten játszottak, miközben nem adták fel a támadások lehetőségét sem. Helyzetek nélküli mezőnyjáték jellemezte ezt a periódust, nem is változott az eredmény a szünetig.

A második félidőt sokkal jobban kezdtük, dominálni tudtunk, egymás után alakítottuk ki a helyzeteket, Szalai Attila kapufát is fejelt, Orbán pedig nagy helyzetben a kapu mellé bólintott.

Az 58.percben beállt az élete első felnőtt válogatott meccsén pályára lépő, 20 éves Németh András, a nála is fiatalabb Kerkez Milos, valamint Sallai Roland, és nem sokkal később két cserejátékos hozta össze a vezető találatot: Kerkez bal oldali beadását követően Németh András érkezett jól, és továbbított közelről a kapu bal oldalába (1-2). A gólunk után úgy tűnt, kézben tartjuk a mérkőzést, de a 78. percben Curci révén váratlanul egyenlítettek a hazaiak, kihasználva egy védelmi megingást (2-2). A luxemburgi csapatot felhozta a gól, és a 82. percben közel járt az újabb találathoz, Curci ziccerét azonban védte Dibusz.

Ekkor már pályán volt a szintén ma debütáló Baráth Péter is, nem sokkal később pedig beállt a másfél éves kihagyás után visszatérő Kalmár Zsolt, de az eredmény a lefújásig nem változott, döntetlennel zárult a találkozó.

A magyar válogatott idei utolsó mérkőzésén, vasárnap 20.15-től a görögöket fogadja a Puskás Arénában.

Luxemburg-Magyarország
2022.11.17. (csütörtök)
Luxemburg LUX
Luxemburg
Magyarország
Magyarország HUN

Luxemburg
Luxemburg
Luc Holtz
3
Mahmutovic
4
Bohnert
6
Borges Sanches
8
Olesen
14
Sinani
16
Barreiro
17
Gonçalves Pinto
18
Jans
1
2
4
5
6
8
9
16
17
18
Luxemburg-Magyarország
Magyarország
Marco Rossi
Magyarország
Cserék
Luxemburg
Luxemburg
2
Fabio Lohei
58'
5
Alessio Curci
70'
76'
7
Selim Turping
12
Ralph Schon
45'
65'
15
Diogo Pimentel
19
James Alves
20
Timothe Rupil
91'
21
Sébastien Thill
45'
22
Sofiane Ikene
23
Tiago Pereira
Magyarország
Magyarország
3
Mocsi Attila
11
Kerkez Milos
57'
12
Tóth Balázs
13
Kalmár Zsolt
86'
93'
14
Németh András
57'
66'
74'
83'
15
Baráth Péter
77'
19
Schön Szabolcs
20
Sallai Roland
57'
21
Botka Endre
77'
22
Szappanos Péter
23
Dárdai Palkó
24
Csongvai Áron


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.